Schimbul de banere
Tipuri de bannere
In lumea virtuala , banerul reprezinta o suprafata grafica in care apar mini-reclame .Prin continutul lor , ele fac trimitere la un alt sit web . Banerele au ca unic scop atragerea atentiei vizitatorilor astfel incat acestia sa efectueze un clic pe ele .
Se pot folosi si banere animate , care s-au dovedit mai eficiente decat cele statice . Acestea insa trebuiesc folosite cu prudenta deoarece duc la cresterea timpului de incarcare a paginii web .Pe de alta parte , unele animatii nu sunt totdeauna bine realizate si de aceea uneori nici nu reusesc sa atraga vizitatori .
Dupa ce ati studiat cateva banere care vi s-au parut mai atractive , puteti sa incercati sa creati propriul baner .
Cand vreţi să realizaţi un baner, este recomandat să ţineţi cont de cateva reguli de baza:
- banerul trebuie să conţina cateva cuvinte cheie bine alese, care trebuie să aibă un impact maxim asupra cititorului şi să-i trezească curiozitatea. In acelasi timp, el nu trebuie să ducă la confuzii şi interpretări în ce priveşte conţinutul paginii respective.
- este bine, în măsura posibilităţilor, ca banerul să conţină numele afacerii sau produsului pe care doriti să le promovaţi
- trebuie să aibă un format şi un design atractiv
- culorile trebuie sa fie bine alese, astfel incat să nu se confunde cu fondul paginii web Folosirea unor culori contrastante duce la cresterea eficienţei banerului. Culorile care au un impact maxim asupra cititorilor sunt : galben, portocaliu, albastru si verde.
- timpul de incarcare al unei pagini web este foarte important. El se poate reduce fie prin limitarea numărului de culori folosite in realizarea banerului, fie prin reducerea dimensiunilor acestuia. Căutaţi să menţineţi dimensiunea banerului sub 10 Kb.
- pentru a-l convinge pe cititor să acţioneze imediat puteţi să includeţi cuvintele
- “Apasă aici” sau “Click Here” la sfarsitul textului de pe baner. S-a constatat ca acest lucru duce la cresterea eficientei cu pana la 25% .
- in final, căutaţi să testaţi eficienţa banerelor pe care le-aţi creat
Daca nu doriţi să vă construiţi propriile banere, există pe Internet foarte multe adrese web unde puteti să găsiţi şabloane sau banere preformatate. Tot ce aveţi de făcut este să introduceţi conţinutul şi eventual să setaţi culorile sau fundalul care va convine .
Dupa finalizarea acestei etape, puteţi incepe efectuarea unui schimb de banere .