Oportunitati de dezvoltare

Oportunitatea nr.1: Biroul Organizat

Oportunitati de dezvoltare afaceri pe net 1Noii veniti vad Internetul ca pe o metoda de Publicitate.

Dar un site pentru afaceri e mai bine inteles daca e organizat intr-un loc unde se fac afaceri. Este ca si cum ati deschide inca un birou unde sa va intretineti cu clientii, cu execeptia ca acest oficiu e deschis non-stop si care are cafea pregatita 24/24 h, 7 zile/saptamana.

Oamenii pot intra pe site-ul dumneavoastra oricand doresc si pot naviga printre ofertele dumneavoastra.

Astfel, vizitatorii dvs:

  • Vor citi brosurile pe care le oferiti
  • Vor lua o copie a formularului “intrebari uzuale despre Afacerea noastra
  • Isi vor rezolva nelamuririle cu ajutorul Ghidului Explicativ, bine pus la punct
  • Va vor trimite comentariile lor
  • Se vor uita la informatiile detailiate si vor analiza fiecare oferta in parte

Oportunitatea nr.2 Piata Universala

A doua oportunitate de afaceri pe care Internetul o ofera este: Piata Universala.

Un numar tot mai mare de oameni din intreaga lume foloseste Internetul, pentru a cauta lucruri pe care nu le gasesc pe plan local. Aveti oportunitatea de a-i face clientii dumneavoastra, pe unii dintre acestia.

Nu stiti cum sa vindeti celor din strainatate? Veti gasi multe informatii gratuite pe Internet. Nu neglijati resursele pe care vi le ofera programele guvernamentale.

Ganditi-va…

Internetul furnizeaza o mica afacere in Bucuresti, Romania sau in Istanbul, Turcia, este o oportunitate de a fi o firma globala, cu putina cheltuiala si putin mai mult timp pentru studiu.

Pe Internet, geografia nu mai are bariere. O piata pentru afaceri mici era limitata la distanta mica fata de locul de aprovizionare sau de birouri.

Acum alta este situatia. Oamenii au posibilitatea de a studia un ghid pe Internet si aici cel mai bun site castiga.

Oportunitatea nr.3 Vanzarea Directa

Oportunitati de dezvoltare afaceri pe net 2

A treia oportunitate e Vanzarea Directa, sarind peste vechile sisteme care cresc preturile pana la cumparatorul final.

O dezvoltare accentuata a vanzarii directe pe Internet sperie fabricantii de rand si trec pe planul 2 sau 3 sistemul complet de distributie pe care l-au construit in timp. Sporindu-si veniturile astfel fabricantii competitivi vand direct din fabrica, scazand pretul in favoarea consumatorului final.

Pentru multi fabricanti e o decizie importanta: sa vanda direct sau sa piarda piata. Vanzarea directa pe Internet creste vazand cu ochii. Ce sansa pentru afaceri!

Oportunitatea nr.4: Networking

De ce firmele isi instaleaza retele pe desktop?

Ca sa sporeasca comunicarea, colaborarile si productivitatea.

Reteaua Internetului injumatateste numarul computerelor din lume.

Ganditi-va la facilitati.

Mici oameni de afaceri, pe care-i desparte un intreg continent, au devenit parteneri. Firme virtuale opereaza din birouri necostisitoare de la mii de mile departare. Vorbesc despre oportunitatile afacerii dumneavoastra.

Dar aceste retele functioneaza si in alte feluri. Puteti trimite cumparatori la Amazon.com si sa primiti un comision. Pentru o fractiune de cost pentru publicitate firma dumneavastra poate capata noi clienti printr-o retea afiliata.

Oportunitatea nr.5: Avantaj Competitiv

Marile companii investesc zeci de milioane de dolari pentru site-urile lor. E greu de combatut cu 2000-20.000 dolari cum au afacerile mici. Dar nu e imposibil ca si cu acesti banuti sa faceti o treaba buna. Piata e atat de imensa incat si o feliuta poate genera un venit substantial pentru afacerile mici. Oportunitatile sunt nelimitate.

Inteligenta + Sudoare + Rapiditate = Oportunitate

 

 

Suntem departe de vremea cand puteti sa va aratati pe un site si sa asteptati ca lumea sa faca poteca inspre firma dumneavoastra. In aceste vremuri este nevoie de inteligenta, sudoare si rapiditate pentru a putea concura cu Cei Mari. Cu siguranta ca oportunitati exista, dar nu apar fara munca.

Mult si prost nu se aplica aici. Pentru a concura cu altii pe Internet trebuie sa urcati o panta abrubta pentru a descoperi cum se fac afacerile pe Internet.

Sudoarea este urmatorul ingredient.

Dezvoltarea unei afaceri de succes pe Internet e la fel de greu ca si cum ai incerca sa-ti incropesti o afacere mica intr-un vad subtire. Adevarat, investitia e mult mai mica. Dar cere la fel de multa munca sau chiar mai multa.

Se spune ca doar 20% din micile afaceri isi vor aniversa cea de-a 50-a aniversare.

Cred ca aceasta afirmatie ramane valabila si pe Internet.

Rata insuccesului se datoreaza in mare parte oamenilor care nu muncesc indeajuns pentru a avea succes.

Rapiditatea e ultimul ingredient.

Aici micile afaceri au un mare avantaj. Schimbarea strategiei care nu functioneaza poate lua unei mari companii luni intregi daca nu chiar ani. Este ca si cum ai intoarce un transatlantic. Dar unei firme mici, la fel ca barcii cu motor, ii e usor sa intoarca si s-o poata lua intr-o noua directie promitatoare. Climatul afacerilor pe Internet se schimba atat de rapid incat trebuie sa fiti iute de picior ca sa ramaneti pe pozitie si trebuie sa fiti gata sa puneti mana pe oportunitatile care apar.