20 de idei de afaceri online

 

2020 va fi anul în care veți crea în sfârșit o afacere online profitabilă?

V-ați gândit la asta în fiecare an. Ați trecut peste nenumărate idei de afaceri online și vi-ați imaginat cum ar fi viața dacă ați putea renunța la serviciu și ați genera bani pe internet.

Ați putea călători în toată lumea cu ușurință, crea un stil de viață confortabil pentru dvs și pentru cei dragi și ați ajunge la libertate financiară.

Dar ce se întâmplă? De obicei, petreceți un timp gândindu-vă, dar în cele din urmă rămâneți în zona de confort.

Vă spuneți mereu „Voi începe acea afacere online anul viitor! ”. Dar „anul viitor” nu vine niciodată.

Suntem aici pentru a vă spune că 2020 este anul în care ar trebui să începeți afacerea online. Există mai multe oportunități ca niciodată și ar trebui să profitați!

Pentru a vă ajuta să începeți, vom prezenta … idei de afaceri online. Citiți-le, vedeți ce anume vă prezintă interes și începeți să cercetați. Apoi începeți una, este atât de simplu!

 

20 de idei de afaceri online

 

 1. Creați un blogidei de afaceri

Vorbim mult despre cum să porniți un blog pe acest site și din motive întemeiate. În 2019, este mai ușor să pornești un blog ca niciodată, iar blogul dvs poate fi și o sursă mare de venit (dacă știi să-l folosiți în acest scop).

Rețineți că nu creați blog-ul și așteptați ca banii să vină. Trebuie să creați conținut în mod constant și trebuie să fie conținut care să educe, să informeze sau să distreze oamenii. Cu alte cuvinte, trebuie să capteze interesul într-un fel.

În plus, trebuie să vindeți ceva pe blog. Ar putea fi spațiu publicitar, produse fizice, produse digitale, postări sponsorizate, coaching, cărți electronice etc.

Dacă sunteți dispuși să lucrați cu blog-ul  pe termen lung, acesta poate fi extrem de profitabil.

 1. Faceți marketing afiliat

Marketingul afiliat este practic procesul de a câștiga un comision prin promovarea produsului altcuiva.

Există două moduri principale în care majoritatea oamenilor fac marketing afiliat:

Produse informaționale. Promovezi produse precum ebook-uri, site-uri, seriale, video-uri etc. Acest tip de marketing afiliat vă poate aduce un comision de până la 50% sau mai mult, are bariere relativ mici la intrare și este ușor să găsiți produse pe care să le promovați.

Parteneriat cu Amazon. Mulți afiliați au succes cu Amazon. Există milioane de produse din care puteți alege și poate fi destul de profitabil să încercați și dumneavoastră.

 1. Configurați un site de comerț electronic

Unul dintre cele mai bune moduri de a obține venituri online este prin înființarea unui magazin de comerț electronic. Pe ruta comerțului electronic, veți concura cu oameni de afaceri care pot avea sau nu experiență de marketing pe internet. Mulți dintre aceștia au site-uri web învechite, ceea ce vă lasă mult loc pentru a veni cu îmbunătățiri.

Este nevoie de muncă și trebuie să ieșiți în evidență printre sutele de mii de site-uri de comerț electronic și magazine online. Dar executând tehnicile de marketing potrivite, puteți face magazinul dvs. online un real succes.

 1. Publicați o carte pe Amazon

V-ați gândit vreodată să scrieți o carte, dar nu știți de unde să începeți? Toată munca de publicare, editare și formatare, marketing etc.

Cu Amazon, puteți publica o carte destul de ușor și puteți câștiga bani din acest lucru. Există ghiduri simple și ieftine care vă pot ajuta să vă scrieți cartea și să generați un venit consistent.

Iată secretul: dacă reușiți să lansați cartea și veți obține câteva sute de vânzări în prima săptămână, Amazon va prelua procesul și va începe să o promoveze pentru dvs.

 1. Creați un produs sau un curs digital

Crearea unui produs sau curs digital este similară cu scrierea unui ebook. Veți câștiga experiență prin predarea către ceilalți.

Acestea fiind spuse, nu aveți avantajul ca Amazon să vă promoveze cursul. Trebuie să faceți promovarea prin site-ul propriu, prin e-mail și, eventual, prin parteneriate de afiliere. De asemenea, trebuie să creați o pagină de vânzări convingătoare, care va convinge vizitatorii să cumpere de la dvs.

 1. Deveniți un YouTuberidei afaceri

Videoclipurile sunt din ce în ce mai populare. De la Instagram și Snapchat Stories la Facebook Live video, videoclipurile vor continua să crească în popularitate. Dacă ați avut întotdeauna gândul de a fi în fața camerei, acum este momentul.

Fie că este vorba despre pornirea unui vlog și obținerea de venituri sau de construirea unui canal YouTube pentru a genera mai mult trafic către site-ul dvs. web, 2020 este un moment excelent pentru a începe.

Partea cea mai bună este că nici nu trebuie să cumpărați o cameră foto scumpă, atât timp cât aveți un smartphone cu o cameră de calitate, puteți începe să filmați primul dvs. videoclip chiar acum!

 1. Publicitate pe Facebook

Facebook continuă să se extindă. Prin urmare, companiile cheltuiesc mai mult pentru reclame Facebook. Dar iată problema: o mulțime de afaceriști de modă veche nu știu ce fac când vine vorba de reclame pe Facebook. Nici măcar companiile noi nu au timpul necesar pentru a afla informațiile de ultimă oră, astfel încât să obțină cel mai mare randament al investiției lor în anunțurile Facebook.

În consecință, firmele caută specialiști în anunțuri Facebook pentru a ține pasul cu ultimele noutăți. Din fericire, este ceva ce puteți învăța destul de repede. După ce faceți acest lucru, puteți contacta companiile și vă puteți oferi pentru a ajuta la crearea de anunțuri Facebook profitabile.

 1. Învățați SEO

SEO (optimizarea motorului de căutare) se referă la obținerea unui site cu un nivel cât mai ridicat pentru anumiți „termeni de căutare” în motoarele de căutare precum Google. Când un site web ocupă un nivel mai mare, primește mai mult trafic relevant și poate genera mai multe venituri.

Aceasta este o abilitate foarte apreciată în lumea marketingului pe internet. Acestea fiind spuse, poate fi un pic dificil, deoarece Google își schimbă întotdeauna algoritmii. Trebuie să fii mereu pe primul loc, învățând și testând noi strategii.

Dacă puteți stăpâni SEO, companiile vor fi întotdeauna dispuse să vă plătească pentru ajutor.

 1. Deveniți Copywriter

Copywriting-ul este arta și știința livrării strategice a cuvintelor (scrise sau vorbite) care îi determină pe oameni să ia o anumită formă de acțiune. Poate să varieze de la pagini de vânzări, până la e-mail marketing, sau conținut blog de calitate.

Dacă aveți talent și pasiune pentru scris, copywriting-ul poate fi biletul dvs. pentru a câștiga venituri online.

Este un mod minunat de a obține mai multă libertate. Nu numai că vă permite să lucrați de acasă, dar puteți, de asemenea, să vă controlați programul. În plus, învățarea abilității în sine vă va ajuta în multe domenii ale afacerilor online (de exemplu, construirea unui blog, marketing afiliat, etc. – când puteți scrie într-un mod convingător, toate acestea devin mult mai ușoare).

 1. Predați cursuri pe Skype

Aveți o expertiză prin care doriți să ajutați oamenii? Atunci predarea pe Skype poate fi o opțiune pentru dvs. Practic, vă conectați pe Skype și începeți să oferiți asistență clienților dvs. aflați la distanță. Acesta se poate desfășura zilnic, săptămânal sau lunar.

Există profesori pe Skype pentru aproape orice – lecții de viață, cursuri de sănătate, consultanți pentru relații etc.

Notă: este mult mai ușor să vă comercializați serviciile atunci când aveți și un blog pe tema de predare.

 1. Porniți un podcast

Un podcast poate fi un mare generator de venituri.

Pe măsură ce podcast-ul crește, puteți oferi sponsorizări și puteți vinde propriile produse și servicii. Prin intermediul podcast-ului, veți putea câștiga încrederea ascultătorilor dvs., ceea ce îi va determina să cumpere produsele și serviciile oferite.

 1. Dropshipping

Dropshipping-ul se face atunci când creați un magazin online pentru a vinde produsele altor persoane (adică nu vă ocupați nici de fabricație, nici de transport). Apoi, primiți un comision pentru fiecare vânzare.

Avantajul este că nu trebuie să riscați să cumpărați stoc de produse și să pierdeți bani dacă nu se vând. Bariera de intrare este mai mică și nu trebuie să investiți la fel de mult pentru a începe.

 1. Vindeți produse pe eBay

Sigur, este o idee ceva mai veche, dar oamenii tot câștigă bani mulți pe eBay. Pentru a începe, puteți face ceva simplu, cum ar fi să vă îndreptați către un magazin local de îmbrăcăminte și să cumpărați niște haine.

Apoi, le puteți lista pe eBay pentru un preț mai mare, iar dacă se vind, puteți reinvesti profitul în mai multă îmbrăcăminte și puteți continua să faceți profit.

Este nevoie de o oarecare strategie și planificare, dar este cu siguranță un mod rentabil de afaceri online.

 1. Deveniți dezvoltator web

Un dezvoltator web este cineva care știe să construiască un site web de la zero. Pentru a face acest lucru, trebuie să învățați programare, care va dura timp și va necesita efort. Dar dacă sunteți dispuși la muncă în acest sens, beneficiile sunt foarte mari.

 1. Deveniți grafician

Ați văzut vreodată o pagină de vânzări frumoasă sau un design de site care să vă dea pe spate? Acest lucru se datorează unui grafician (graphic designer).

Aceștia sunt practic comunicatori vizuali. Ei proiectează pagini web, pagini de vânzări, logo-uri, și orice altceva este nevoie.

Pentru a fi un grafician excelent, nu trebuie să fiți grozavi la desen, nu aveți nevoie de o diplomă universitară și nu trebuie să cumpărați un calculator scump. Dar trebuie să fiți un gânditor vizual, trebuie să vă specializați în ceva anume și trebuie să lucrați la un portofoliu.

 1. Începeți o afacere de consultanță

Aveți multe cunoștințe într-un anumit domeniu? Atunci, este posibil să aveți ceea ce trebuie pentru a fi un consultant online foarte bine plătit.

Ca și consultant, trebuie doar să aplicați cunoștințele, abilitățile și experiența pe care le aveți într-un anumit domeniu pentru a ajuta clienții să rezolve o problemă pe care o au în acel domeniu.

 1. Publicitate Instagramidei pentru afaceri online

Vă place să faceți fotografii și visați la creearea unui cont Instagram minunat? Pe măsură ce vă îmbunătățiți contul Instagram, vor fi disponibile mai multe oportunități de publicitate. De exemplu, dacă aveți un cont axat pe fitness, puteți face reclamă unor produse precum suplimentele sau vitaminele.

 1. Scriere tehnică

V-ați întrebat vreodată cine a scris manualul de instrucțiuni pentru noul dvs. televizor? Aceasta este treaba scriitorilor tehnici.

Dacă aveți o pasiune pentru scris și vă place latura tehnică a lucrurilor, atunci puteți obține venituri oferindu-vă serviciile de scriitor tehnic.

 1. Scrieți CV-uri

Oamenii vor căuta întotdeauna locuri de muncă și vor avea nevoie de ajutor cu CV-urile și cu scrisorile de intenție.

Puteți câștiga bani ajutându-i să creeze un CV profesionist pe care să îl poată folosi în căutarea pentru un loc de muncă.

 1. Suport tehnic

Cu asistența tehnică online, vă oferiți practic abilitățile dvs. de expert în tehnologie. Puteți lucra cu firme mari sau cu persoane fizice.

Joburi de asistență tehnică pot fi găsite în mod regulat pe site-ul Upwork.

 

Vă invităm să descoperiți și mai multe idei de afaceri pe site-ul nostru: https://afaceri.net/idei-afaceri/