Postscriptum – ultima, dar cea mai importanta parte a unei scrisori de vanzare

 

Post scriptum scrisori de vanzari

Post scriptum scrisori de vanzariWebster defineste conceptul de postscriptum astfel:

A scrie la sfarşit (a scrie după), un paragraf adăugat la o scrisoare, după concluzie si după semnătura celui care a scris; o adăugare facută unei scrisori sau compuneri dupa ce marea parte a acesteia a fost terminată, continand ceva ce a fost omis sau ceva ce a apărut recent.”

Ori de câte ori alegi să scrii o pagină sub forma unei scrisori sau a unui e-mail, nu uita să adaugi o frază de încheiere care să menţină apetitul deschis publicului tău. Multe persoane citesc o scrisoare de vânzare , după care pur şi simplu o aruncă la gunoi. Ca atare, dacă vei acorda atenţie personalizării pagini tale introducând un P.S., vei ţine cititorii pagini tale conectaţi la conţinutul ei.

O frază post scriptum scrisori de vanzari. este folosită ca o mică recapitulare a întregului conţinut şi ca un mod de a forţa un pic nota (de a introduce ceva în plus).
De exemplu, poţi recapitula câteva dintre trăsăturile şi avantajele pe care le consideri a avea un impact major la grupul tău-ţintă. Astfel te asiguri că oamenii care doar „scanează” pagina ta, fără a lectura toate detaliile, pot obţine informaţiile de care au nevoie pentru a lua o decizie corectă (bazată pe o informare prealabilă).
Poţi, de asemenea, să foloseşti o frază P.S. pentru a cere, inca o data, clienţilor tăi să faca o comanda
Fraze ca: „P.S. –…. ofertă limitată, comandă astăzi

Acest lucru funcţionează si atunci când clienţii tăi au sentimentul că fac o afacere avantajoasă dacă se decid pe loc.

Această frază poate foarte bine să fie cea mai importantă din documentul tău, dacă se distinge de restul textului, şi e de regulă ultima frază, înainte sau după semnătura ta.
Tot ceea ce este trecut într-o frază P.S. trebuie să fie 100% exact şi adevărat, atâta timp cât acesta poate fi singurul contact pe care un client l-a avut cu compania ta.
Dacă un client îşi aruncă privirea peste ceea ce ai scris, va vedea că respectivul produs este oferit la 29,99 dolari până la o anumită dată şi va deduce că el ar trebui să fie disponibil şi gata pentru a fi cumpărat în acel moment.

Frazele P.S. sunt asemănătoare titlurilor. Singura diferenţă este ca acestea sunt trecute în subsolul documentului şi au ca scop iniţierea unei tranzacţii şi menţinerea interesului crescut al cumpărătorului de a afla mai multe despre produse.

Nu uita să foloseşti un P.S. atunci când vrei să faci o ultimă încercare de a-ţi atinge scopul. Este chiar ultima ta şansă de a mai atrage atenţia potenţialilor clienţi, pentru că mai departe nu se poate merge, şi ei trebuie să ia o decizie.
Fie că un client va face o comandă, fie că va renunţa, e important să te simţi mai bine ştiind că ai încercat din răsputeri să-l faci să cumpere, să-ţi atingi scopul.

Pentru întreprinzătorii online, PS-ul oferă o ultimă sansă de a convinge posibilii clienti, să renunţe la incertitudine, şi să aleagă produsul. Cea mai bună modalitate de a folosi acest procedeu este de a acentua sau de a reitera un element cheie sau de a prezenta un beneficiu sau un avantaj ce nu a mai fost folosit pana atunci.
Acest procedeu este o componenta cheie a unei scrisori de vanzare eficientă.

Foloseşte P.S.-uri pentru a rezuma oferta ta sau pentru a dezvălui beneficii ascunse

Iată câteva lucruri ce merită inserate în P.S.-ul tău:

  1. Post-Scriptum 1îţi asumi riscurile la care se expun clienţii tăi, prin restituirea banilor (ar fi mult mai costisitor pentru tine, ca timp, bani şi efort, dacă potenţialii tăi clienţi ar căuta alte soluţii şi alternative la cele pe care le oferi tu)
  2. poţi accentua bonusurile pentru acţiune rapidă şi faptul că ele sunt limitate, lăsând să se înţeleagă că dacă nu va acţiona repede, clientul va rata oferta
  3. dacă nu dispui de alţi factori de a urgenta vânzările, insistă pe cât de important e pentru client să-şi înfrunte problemele curente ACUM şi nu mai tarziu, valorificând oferta ta
  4. poţi folosi P.S.-urile pentru a releva avantaje nedivulgate anterior în scrisoarea ta de vânzare. Ele pot fi bonusuri neanunţate, acordări de garanţii sau recompense pentru acţiune rapidă
  5. poţi dezvălui chiar mai multe aprecieri şi mărturii în efortul de a încuraja potenţialul client să ia atitudine rapid şi să devină viitorul tău client.
    În ansamblul lor, P.S.-urile servesc ca rezumate bune şi presează posibilii clienţi să acţioneze pe moment, cumpărând de la tine, din link-ul tău pentru comenzi
  6. Spune clienţilor tăi că preţul pe care îl ceri este foarte mic (poţi face asta prin comparaţie cu alte posibile soluţii, mult mai costisitoare, ale competitorilor tăi – fără să nominalizezi- sau cu alte alternative mai puţin eficiente)

Haideti sa vedem alte moduri prin care putem utiliza cu succes Postscriptumul:

  • Repetaţi cel mai puternic beneficiu
  • Repetaţi pe scurt oferta pe care o faceţi
  • Puneti accentul pe disponibilitatea limitată a ofertei
  • Oferiti o garantie care sa contracareze riscul
  • Adaugaţi un bonus care nu a fost mentionat anterior
  • Introduceţi un nou beneficiu sau avantaj
  • Prezentaţi unicitatea ofertei in comparaţie cu cea a competiţiei
  • Prezentaţi in opozitie – costul cumpărării (redus) cu cel al disconfortului creat de absenţa produsului (ridicat)
  • Adaugaţi un cupon de reducere
  • Mentionati cateva opinii ale cumpărătorilor anteriori
  • Prezentati o singură (ultimă) mărturie din partea unui fost client (de exemplu, sa reflecte rapiditatea cu care produsul isi face rezultatul)

Folosiţi cat mai des aceste strategii. Maximizati efectul lor în fiecare scrisoare pe care o redactati.

P.S. reprezintă unul dintre componentele cele mai citite. Este întrecut ca importanţă numai de titlul sau subtitlul scrisorii. Vezi 30 de ponturi pentru a alcătui o scrisoare de vanzare eficientă.

Incercaţi să îl faceţi cat mai scurt, concis pentru a mentine interesul cititorului.
In cazul scrisorilor lungi este recomandat un al doilea P.S. (asa zisul P.P.S.)

P.S. Foarte important! Niciodata nu incheiati o scrisoare fără a include si un postscriptum, chiar daca scrisoarea este de dimensiuni reduse.

Fiecare cuvânt, propoziţie şi titlu din scrisoarea de vanzare trebuie să aibă un scop precis – să-l conducă pe potenţialul client la pagina de comandă.

Alegeţi cuvintele astfel încât să treacă uşor de la titlu la PS şi apoi la pagina de comandă. Menţionaţi toate beneficiile pe care produsul le oferă şi faceţi acest lucru cât mai simplu posibil.

Iata cateva exemple de post-scriptum-uri pe care le-am folosit:

  1. P.S.

CD-ul “Retete culinare” nu trebuie sa lipseasca din biblioteca ta virtuala. Chiar daca esti incepator in arta culinara sau ai deja experienta, vei gasi foarte multe retete care te vor ajuta sa pregatesti o masa sanatoasa si gustoasa pentru tine, familia ta sau musafirii pe care-i astepti

P.P.S.

Oferta pe care ti-o fac nu este pe termen nelimitat. Pretul CD-ului va fi modificat in curand.

Pentru a beneficia de aceasta oferta SPECIALA si pentru a intra in posesia BONUSURILOR mentionate trimite chiar acum comanda printr-un simplu email in care sa mentionezi adresa unde sa-ti expediez coletul, noul cod postal si telefonul (pt. confirmarea comenzii).

Si nu uita de GARANTIA returnarii banilor in cazul in cazul in care nu vei fi multumit.

  1. P.S.

CD-ul “Cure, diete si regimuri pentru slabire” nu trebuie să lipsească din biblioteca ta virtuală.  Cu ajutorul lui vei putea adopta un stil de viaţă şi de nutriţie mai sănătos iar efectele nu vor intarzia sa apara.

P.P.S.

Comandă ACUM acest CD si vei beneficia gratuit de toate BONUSURILE menţionate plus o mulţime de alte SURPRIZE (în total sunt cateva mii de pagini).
Un om informat are grija de sanatatea lui. Un om sanatos devine mai puternic.
Iar oamenii puternici ajung învingători.