10 Sfaturi pentru a crea o Scrisoare de Vanzare de Succes

 

 

scrisoare de vanzare

Daca vrei ca scrisoarea ta sa aiba sanse reale de a atrage atentia potentialilor clienti, urmatoarele sfaturi iti vor fi de real folos:

1. Prezinta-te cititorului sau adu-i aminte cine esti, daca l-ai mai contactat

In multe cazuri va trebui sa iti incepi scrisoarea cu o scurta prezentare a ta si a afacerii tale. Daca ai mai vorbit cu persoana in cauza, faptul ca ii reamintesti cine esti va intari contactul.

2. Foloseste “bullet”-uri atunci când realizezi o scrisoare de vanzare

Cuprinsul scrisorii ar trebui sa aiba in jur de 3 idei principale, scrise cu liniute sau cu bullet-uri. Bullet-urile sunt bune pentru ca fac scrisoarea usor de citit, iar tu ai de castigat daca le folosesti, pentru ca ii arati cititorului exact care sunt ideile pe care vrei sa le transmiti.

3. Incheie anuntandu-ti o viitoare actiune

Ce vrei sa obtii de pe urma acestei scrisori?
Vrei o intalnire face-to-face? Vrei sa raspunzi unor intrebari puse intr-o intalnire anterioara? Vrei sa-ti informezi mai bine potentialul client? Vrei sa stabilesti semnarea unui contract?
Poti sa inchei scrisoare prin solicitarea unei actiuni concrete, de exemplu:
Va voi suna joi, 10 ianuarie, pentru a stabili o intalnire
sau
Va rog sa returnati contractul pana vineri, sau sa ma sunati daca aveti neclaritati in legatura cu acesta“.

4. Scrisoarea de vanzare sa fie scurta

Rareori vei da peste cineva care sa nu se plictiseasca dupa prima pagina, asa ca nu depasi dimensiunea aceasta. Multi cititori se uita imadiat in josul paginii, sa vada semnatura, pentru a sti de la cine au primit scrisoarea. De asemenea, daca te rezumi la o pagina e mult mai usor sa-ti exprimi foarte clar si concis ideile principale.

5. Empatizeaza

Vei castiga increderea celor carora le trimiti scrisoarea daca le arati ca intelegi esenta companiei lor. Acest lucru este important mai ales daca vrei sa castigi un client mare, corporate. Mentioneaza pe scurt ceva despre brand-ul lor, imaginea lor si nevoile lor.

7. Foloseste-te de statistici

Sprijina-ti afirmatiile cu cifre. Acest lucru arata ca intelegi despre ce e vorba in afacerea lor si poti demonstra ca produsul sau serviciul tau le poate rezolva problema. Totodata, data te faci bine inteles, potentialul client s-ar putea sa sprijine produsul tau in cadrul companiei.

  1. scrisoare de vanzareDa-le idei

Scrisoarea ta este, in esenta, o scurta propunere de vanzare, asaca, precum am mai spus, trebuie sa se vada ca te gandesti la nevoile clientului. S-ar putea ca, la inceput, sa crezi ca daca iti pui ideile in scrisoare, potentialul client le va folosi si nu va apela la tine. Gresit. Daca le dai cateva idei, vor simti ca deja vrei sa ii ajuti si ca vor avea de castigat din colaborarea cu tine.

Totodata, vei arata ca esti creativ si ca te gandesti la interesul clientului.

8. Nu vorbi la persoane I

Eu” este cel mai nepotrivit cuvant care poate fi folosit intr-o scrisoare de vanzare, iar cel mai eficient este “dumneavoastra“. Niciodata sa nu spui “eu“, pentru ca destinatarul nu va mai citi mai departe.
Ideea este ca pe potentialul client nu-l intereseaza cine esti tu si cate stie produsul tau sa faca, ci ce va avea el de castigat daca o sa cumpere de la tine.

9. Treceţi la acţiune

Sugeraţi-le vizitatorilor ce să facă.

De exemplu, „Sunaţi acumsau

„Daţi un clic aici să comandaţi acum” sau

Înscrieţi-vă pentru informaţii acum”.

Nu lăsaţi posibilii clienţi să ghicească cum sau unde să comande.

10. Creaţi presiune

Introduceţi ceva special pentru primii 100 de înscrişi sau faceţi-l „disponibil doar luna aceasta”. Oferiţi-le un preţ „pentru o perioadă limitată”. Scopul este de a face vizitatorii să acţioneze imediat.
Odată ce părăsesc site-ul, vor uita oferta şi produsele dvs. Este redusă posibilitatea ca un vizitator să căute site-ul vostru web pe Internet.

E importantă alegerea cuvintelor.

De exemplu, nu spuneţi
Înscrieţi-vă acum la cursul pe care-l ofer…
Stabiliţi o limită de timp:

Daca va inscrieţi în noiembrie, veti primi gratuit….”.

Apoi păstraţi limita de timp mentionata.

 

Click aici pentru a afla ce este aceea o scrisoare de vânzare.

De asemenea accesând linkurile de mai jos poți afla:

Cum să scrii o scrisoare de vânzări.