Sfaturi pentru utilizarea responsabilă a cardului de credit

Folosești intensiv mijloacele electronice de plată și instrumentele bancare inteligente? Reține că utilizarea responsabilă a cardurilor de credit contribuie semnificativ la stabilitatea bugetului tău, pentru scăderea gradului de îndatorare și creșterea independenței financiare. Iată câteva sfaturi pe care să le urmezi, chiar de azi:

Plătește ratele lunar, pentru evitarea penalităților

O disciplină financiară solidă, manifestată prin plata la timp a ratelor, poate preveni multe probleme ce pot apărea pe termen lung. Există mai multe strategii pe care le poți adopta pentru a te asigura că ratele sunt plătite la timp. Un prim pas ar fi stabilirea de alerte de plată care te pot ajuta să-ți amintești când este timpul să faci plata. De asemenea, poți configura plăți automate, astfel încât suma datorată să fie retrasă automat din contul tău în fiecare lună. În plus, alocarea unui buget pentru rata lunară te asigură că fondurile necesare sunt disponibile.

Respectă bugetul stabilit și termenii creditului

Utilizează cardul de credit pentru cheltuieli planificate și nu depăși bugetul. Este ușor să cazi în capcana cheltuielilor impulsive, dar menținerea disciplinei bugetare te poate proteja de datorii. Învață diferența între urgent și important, când vine vorba despre alocarea banilor de pe cardul de credit, fie că este un card de cumpărături în rate fără dobândă sau un alt tip de card bancar.Sfaturi pentru utilizarea responsabilă a cardului de credit 3

Citește în detaliu termenii și condițiile contractului de credit: rata dobânzii, termenul de rambursare, penalitățile pentru întârziere și alte posibile costuri suplimentare. Revizuiește periodic prioritățile bugetare și efectuează ajustări, dacă este necesar. Încadrarea în sumele stabilite inițial reprezintă cea mai bună metodă pentru utilizarea responsabilă a diferitelor tipuri de carduri de credit.  

Folosește alertele de cheltuieli și aplicațiile financiare

Multe bănci oferă servicii de notificare prin SMS sau email atunci când efectuezi tranzacții. Aceste alerte te pot ajuta să monitorizezi cheltuielile și să rămâi în cadrul limitelor bugetare. Odată ce ai ales aplicația potrivită, este esențial să o utilizezi în mod eficient. Monitorizarea cheltuielilor, stabilirea și respectarea bugetelor, precum și utilizarea funcțiilor de economisire și investiții ale aplicației te ajută să-ți consolidezi stabilitatea financiară.

Utilizează în mod inteligent beneficiile cardurilor de cumpărături în rate

Multe carduri oferă recompense, reduceri și alte beneficii. Profită de aceste oferte, dar fără a cheltui mai mult decât îți propui inițial. De exemplu, poți să aplici pentru un card de credit online CardAvantaj și beneficiezi de rate cu dobândă zero* la produse și servicii din peste 9500 de magazine fizice și online, din rețeaua de parteneri comerciali ai Credit Europe Bank.

Primești bonus pentru orice tip de tranzacție efectuată prin CardAvantaj, în România sau în străinătate (tranzacție comercială sau retragere de numerar de la ATM). Ai perioadă de grație de până la 45 de zile fără dobândă*, pentru tranzacțiile comerciale (inclusiv în sistemul de rate). Folosește în mod inteligent avantajele cardurilor de cumpărături în rate, pentru a te bucura pe deplin de banii tăi, pe termen lung!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

Articol extern