Izolația din Lână de Lemn pentru Poduri și Mansarde:
Siguranță și Protecție Maximă, Inclusiv Împotriva Focului

Stiri recente arată că în fiecare zi ard 19 locuințe în România. Daunele provocate au crescut masiv, de la an la an, la zeci de milioane de euro.

Izolarea podului și a mansardei este esențială pentru menținerea confortului termic și a eficienței energetice a locuinței. Însă, pe lângă aceste avantaje, siguranța și durabilitatea materialului de izolație sunt la fel de importante. Lâna de lemn, folosită ca material de izolație, nu doar că oferă performanțe termice excelente, dar garantează și un risc redus la incendii, fiind tratată împotriva focului, mucegaiului, insectelor și rozătoarelor. 

  1. Risc Redus la Incendii

Unul dintre cele mai importante avantaje ale izolației din lână de lemn este tratarea sa împotriva focului. Acest material este impregnat cu substanțe ignifuge care îi conferă o rezistență sporită la foc. În cazul unui incendiu, lână de lemn nu doar că arde mult mai greu, dar poate contribui la încetinirea propagării flăcărilor, oferind astfel un timp valoros pentru evacuare și intervenția pompierilor.Izolația din Lână de Lemn pentru Poduri și Mansarde 1

  1. Protecție Împotriva Mucegaiului

Lâna de lemn este tratată pentru a preveni formarea mucegaiului, un pericol major pentru sănătatea locatarilor și integritatea structurală a clădirii. Proprietățile naturale ale lemnului, combinate cu tratamentele speciale, împiedică dezvoltarea mucegaiului și asigură un mediu interior sănătos și uscat. Aceasta ajută la prevenirea problemelor respiratorii și alergiilor cauzate de sporii de mucegai.

  1. Rezistență la Insecte și Rozătoare

Insectele și rozătoarele pot cauza daune semnificative materialelor de construcție și izolație. Lâna de lemn este tratată pentru a fi rezistentă la aceste dăunători. Tratamentul special aplicat materialului descurajează insectele și rozătoarele să se instaleze și să se hrănească cu izolația, asigurând astfel o protecție pe termen lung și reducând necesitatea intervențiilor frecvente de dezinsecție sau deratizare.

  1. Performanțe Termice și Fonică Superioare

Pe lângă beneficiile de siguranță și protecție, lână de lemn oferă o izolație termică excelentă, menținând căldura în interiorul casei în timpul iernii și răcoarea în timpul verii. Acest lucru contribuie la reducerea consumului de energie și a costurilor de încălzire și răcire. De asemenea, lână de lemn are proprietăți fonoizolante, reducând zgomotul provenit din exterior și creând un mediu interior mai liniștit și mai confortabil.

  1. Material Natural și Ecologic

Lâna de lemn este un material 100% natural, fabricat din lemn, fără substanțe chimice nocive. Este prietenoasă cu mediul și contribuie la crearea unui mediu interior sănătos. Utilizarea lânii de lemn ca material de izolație sprijină practicile sustenabile și reduce impactul negativ asupra mediului.

Important!

Conform directivelor Comisiei Europene, clădirile  trebuie proiectate și executate astfel încât, în cazul izbucnirii unui incendiu: 

– Răspândirea focului în construcție sa fie limitată; 

– Răspândirea focului către construcțiile învecinate sa fie limitată; 

– Ocupantii clădirii sa poată părăsi clădirea sau sa fie salvați prin alte mijloace; 

– Siguranța echipelor de salvare să fie luată în considerare; 

– Capacitatea portantă a structurii de rezistență sa fie asigurata pentru o anumită perioada de timp.

Izolația STEICO de la Izolatiinaturale.ro nu se scurge în timpul arderii, spre deosebire de unele spume rigide. Asta înseamnă mai multă siguranță în cazul incendiilor de fațadă. În plus, stingerea nu este complicată de pericole suplimentare. 

În caz de incendiu, lâna de lemn STEICO generează mult mai puțin fum decât, de exemplu, unele materiale de izolație pe bază de spumă organică. Acest lucru este crucial pentru serviciile de urgență și pentru oricine din interior.

Montajul Izolației din Lână de Lemn

Izolația cu lână de lemn se montează rapid și eficient prin suflare, folosind un sistem de pompare din exterior. Acest proces minimizează timpul de instalare și nu creează mizerie în casă sau curte. Lucrarea poate fi finalizată în câteva ore, asigurând un strat uniform de izolație care acoperă toate colțurile și crăpăturile, oferind o protecție maximă.

Lâna de lemn tratată împotriva focului, mucegaiului, insectelor și rozătoarelor garantează o durabilitate și o longevitate sporită a izolației. Odată instalată, aceasta oferă protecție și eficiență pe termen lung, reducând necesitatea reparațiilor și întreținerii frecvente.Izolația din Lână de Lemn pentru Poduri și Mansarde 2

Izolația din lână de lemn pentru poduri și mansarde reprezintă o soluție completă care îmbină performanțele termice și fonice cu siguranța și protecția împotriva focului, mucegaiului, insectelor și rozătoarelor. Alegând acest material natural și ecologic, asiguri un mediu interior sănătos, confortabil și durabil.

Pentru a beneficia de aceste avantaje și pentru a transforma locuința ta într-un spațiu sigur și eficient energetic, vizitează acum www.izolatiinaturale.ro.

Calitate germană – garantată de testele Institutului pentru Studiul Lemnului Fraunhofer

Unul dintre cele mai renumite institute de cercetare din Europa a examinat și a determinat comportamentul la foc al materialelor izolatoare realizate din materii prime regenerabile și spumă rigidă:

„Spumele rigide ard extrem de repede, cu formare foarte puternică de fum negru și se topesc și picură în timpul arderii. Materialele de izolație naturală (inclusiv materialele de izolație din fibre de lemn STEICO) ard și ele, dar relativ lent, cu puțină dezvoltare a fumului și nu picura în timpul arderii. Comportamentul la foc al materialelor izolatoare naturale este, prin urmare, semnificativ mai avantajos decât cel al spumelor rigide, în special în fazele incipiente ale unui incendiu, și este previzibil.”

 Articol extern