Cum transformi hobby-ul tău preferat într-o afacere online?

 

“Timpul este ceea ce dorim cel mai mult, dar ceea ce folosim cel mai rău”. William Penn.

  Fiecare dintre noi avem o personalitate diferită și complexă, fiind definiți de ceea ce suntem, de ceea ce facem, de visele noastre, de viziunea asupra viitorului și propriei vieți.

       Suntem unici! Nu există două persoane identice în lume. 

    De la naștere până la final suntem într-o evoluție continuă, parcurgând fiecare etapă a vieții în mod diferit. Iar aceste etape ne schimbă pas cu pas până când devenim cea mai bună versiune a noastră. Ne transformă cu fiecare pas pe care alegem să-l parcurgem.Hobby

      Se spune că Suntem ceea Ce ne Place să Facem. Tindem să credem că așa este. Pentru că ceea ce ne place să facem izvorăște din profunzimea sufletului nostru, a mentalului, din substraturile personalității. Iar dacă ceea ce ne place să facem ne susține existența din punct de vedere financiar, poți afirma că viața este generatoare de satisfacții uriașe. 

        Se mai spune și că, atunci când domeniul în care profesezi este cel care îți place foarte mult, nu simți că muncești. Este logic și real. Cum ar putea să ne deranjeze să muncim când, de fapt, facem ce ne place?

     Pe parcursul ultimei decade, și în special, în ultimii doi ani, lumea s-a schimbat. Ne-am amintit că viața este scurtă și că este important să facem ce ne place. Am văzut că timpul petrecut cu familia este cel mai important și, atunci, am început să ne reorientăm spre alte tărâmuri. 

     Foarte mulți au renunțat la jobul lor și au optat pentru reconversie profesională. Au participat la diverse cursuri pentru a-și dezvolta sau îmbunătăți o abilitate pe care știau că o au și au început să câștige bani din asta. 

         Alții au avut mai mult timp disponibil pentru diverse hobby-uri pe care le-au transformat într-o afacere offline sau online, deși alegerea multora a tins și tinde, în continuare, spre online. 

         O afacere care se desfășoară majoritar în mediul online, aduce cu ea o serie de beneficii, cel mai important fiind că poți lucra de oriunde, iar timpul petrecut cu cei dragi este cel pe care ți-l dorești.

Dar cum transformi hobby-ul tău preferat într-o afacere online?

 

         Ai un hobby despre care știi foarte multe, pe care îl practici cu mare plăcere, ai ceva abilități și dispui de ceva resurse financiare pentru a-l transforma într-o afacere online. Cum faci asta?

              

          Care sunt pașii de urmat?

        Ești suficient de bun pentru a transforma hobby-ul tău preferat într-o afacere online? Dacă nu, îmbunătățește-ți abilitățile, participă la cursuri și ține cont de următoarele sfaturi:

 

 

  • Primul pas este gândirea unei strategii, ale cărei elemente esențiale ar trebui să fie următoarele:
  • Studiază piața în care vrei să activezi, analizează dacă este suprasaturată, cunoaște concurenții, dacă te poți diferenția de ei, care va fi declarația unică de valoare? Există public țintă pentru afacerea ta? Creează un avatar al acestuia.
    1. Analizează avantajele și dezavantajele unei potențiale afaceri. Cere păreri. Gândește-te dacă ești sigur pe ceea ce vrei să faci. Vei lucra cu mulți clienți, diferiți. Nu toți vor fi mulțumiți, fapt care-ți va produce frustrare. Poți să transformi hobby-ul în afacere? Cu excepția faptului că-ți place să faci ceva, știi să faci foarte bine, ai abilități, resurse? Acest hobby răspunde unei nevoi ale unui grup țintă destul de mare? Produsul sau serviciul pe care îl oferi trebuie să rezolve o problemă.

 

  • Creează un plan care să conțină analiza afacerii (ce oferi), a nișei, analiza concurenței, a grupului țintă, modalitățile prin care vei ajunge la el, cum te vei promova, acțiunile, cum vei finanța măcar începutul.

            Planificarea unei afaceri o va ajuta să se dezvolte în direcția dorită de tine.

 

  • Lucrează la portofoliu oferindu-ți serviciile în mod gratuit

Îți va crea drumul spre succesul afacerii tale. Astfel, vei obține recomandări și clienți. Dar pentru ca asta să se întâmple, calitatea materialelor livrate trebuie să fie desăvârșită.

    • Gândește-te la un nume potrivit viitorului tău brand. Este dificil, dar gândește-te la viziunea de la care pleci și care este esența afacerii tale. Ce nevoi satisfaci? Ce probleme rezolvi? Ce își doresc oamenii? Apelează la generatoarele online de idei. Numele trebuie să fie scurt, unic, memorabil, să rămână în mintea potențialilor clienți mult timp după ce nu-l mai văd.
    • Creează vizibilitate în mediul online cu ajutorul conturilor pe platformele social media potrivite pentru afacerea ta, și al unei pagini web, dar și un blog pe care să scrii articole captivante care pot transforma cititorii în clienți. Atenție! Nu crea conturi pe toate platformele de social media. Analizează care corespund cel mai bine obiectivelor tale de business. 2 sunt suficiente pentru început. 

 

  • Lucrează la dezvoltarea ta personală, dar și profesională. O afacere de succes are în spate experți în ceea ce fac, oameni care și-au dezvoltat abilitățile prin învățare continuă, experiență etc. Participă la webinarii live, cursuri, citește cărți. 
  • Nu renunța. Orice părere din partea oricui trebuie să fie un punct de plecare în analiza ta și a afacerii tale. Ce nu faci bine? Ce faci bine? Ce poți îmbunătăți? Ajută să înțelegi cum gândesc potențialii clienți despre ceea ce oferi. Concentrează-te pe feedback-ul negativ. Nu renunța dacă pare că eșuezi. Focus pe ce poți schimba.

Vrei să îți transformi hobby-ul într-o afacere profitabilă care să îți genereze ântre 3000-6000 Euro / lună? Vezi zeci de studii de caz și sistemul Hobby2Profit prin care zeci de români au reușit asta!

       Așadar, îți dorești ca hobby-ul tău preferat să devină o afacere online care să-ți ofere stilul de viață la care visezi dintotdeauna? Vrei să-ți îmbunătățești abilitățile sau, pur și simplu, urmărești să te dezvolți în continuu atât pe plan cât și profesional? 

       Accesează edukiwi.ro, o facultate altfel, unde te vei bucura de nenumărate resurse, precum webinarii live, cursuri, cărți audio, cărți tipărite. Este locul în care vei crește, în care vei evolua, care te va ajuta să devii cea mai bună versiune a ta.

     

         Bucură-te de fiecare reușită și învață din fiecare eșec!

Articol extern