Cum sa structurezi o scrisoare de vanzare
Începutul paginii tale de vânzări
- Nu uita să te prezinţi!
- Pune la începutul paginii o poveste
Multe dintre scrisorile de vânzări sunt scrise într-o manieră plictisitoare. Poţi sonda interesul clienţilor tăi, introducând o fabulă, sau, de preferat, o poveste adevărată. Cel mai important, povestea va trebui să facă referire la oferta ta, spre mijlocul paginii.
- Fă referire la o problemă importantă sau critică
Dacă produsul tău este direct legat de o chestiune extrem de importantă, cu care se confruntă majoritatea clienţilor tăi, aceasta este situaţia ideală pentru tine (o „nişă de marketing”, aşa cum îmi place s-o numesc).
- Fii sigur că specifici o problemă cu care se confruntă clienţii tăi
Vrei să îţi apreciezi clienţii, spunându-le ce problemă au. Şi apoi, vrei să faci ca acea problemă să pară mai mare, ca şi cum ar fi ceva serios. Nu uita! Ai grijă să nu exagerezi, însă trebuie să le sugerezi că e foarte important ca ei să abordeze problema (folosind produsul sau serviciul tău, desigur).
Secţiunea mediană a paginii tale de vânzări
- Dupa ce ai prezentat problema care poate apare, introdu ca o posibila soluţie a problemei tocmai produsul sau serviciul pe care-l oferi
Poate vei dori să prezinţi clienţilor tăi şi alte variante, dar ai grija să le arăţi ca ele sunt mai puţin viabile decât alternativa ta.
- Foloseşte săgeţi pentru a indica beneficiile produselor tale (prezintă-le organizat, ordonat) Nu există un mod mai ordonat de a evidenţia avantajele produselor sau serviciilor tale decât dispunându-le intr-o lista.
Dar atentie! Nu confunda beneficiile cu trăsăturile!
Trăsăturile se referă la cum arată, cum sunt percepute produsele tale. Beneficiile se refera la ceea ce fac ele spre binele clientelei tale. - Dacă ai un site bazat pe loialitatea unor membri, sau produsul tău are mai multe componente despre care trebuie să vorbeşti, împarte aceste beneficii pe secţiuni uşor de citit.
- Insistă pe avantaje, dar nu risipi misterul!
Deoarece atunci când produsul tău isi dezvaluie toate secretele, clienţii nu mai au nici un motiv să-l cumpere!
5. Evidenţiază cât de mult le vor folosi clienţilor tăi produsele pe care le oferi, concentrează-te mai puţin pe propria persoană!
Cu alte cuvinte, evită să utilizezi prea mult „EU”, insistă mai mult pe „TU”.
Sectiunea de incheiere
Considerând că am discutat cateva din procedurile care te ajută să scrii mai eficient pagini care îţi sporesc vânzările şi îţi îmbunătăţesc activitatea de marketing, îţi voi spune cum să închei prin a atrage şi acei câţiva vizitatori pe care i-ai ratat.
Următorul pas în crearea unei pagini de succes este să le ceri sa cumpere.
Este unul dintre cei mai importanţi paşi în copywriting şi e frecvent aplicat. Dacă abilităţile tale de marketing sunt eficiente, oamenii care îţi vizitează site-ul vor fi interesaţi în a-ţi cumpăra produsele şi serviciile. Pare de la sine inteles, dar oferind clienţilor tăi un mod simplu şi uşor de a comanda vei vedea o creşterea semnificativă a vânzărilor tale.
Să strângi informaţii despre vizitatorii tai este o altă componentă cheie. Chiar dacă cei care te vizitează nu sunt pregătiţi să cumpere un produs, trebuie să aduni cât mai multe informaţii posibile despre ei.
În acest fel, îţi va şi mai uşor să continui procedurile de marketing, până când vizitatorii tăi îţi vor deveni clienţi.