Curs online prin autoresponder

 

Prin setarea unui curs online gratuit, veţi oferi vizitatorilor un serviciu valoros. Veţi putea automatiza eforturile de marketing online, lucru ce va duce la creşterea vanzărilor.
Mai intai, trebuie sa setati un formular (vezi imaginea alaturata) care sa contina ca titlu numele cursului (Terapii naturiste), doua campuri: Nume si Adresa de email, si un buton Ma inscriu. Fiecare autoresponder va ofera o optiune gratuita pentru crearea acestor formulare. Daca este interesat, vizitatorul se va inscrie la acest curs.

Cateva repere care trebuie urmărite în realizarea unui curs online:

 1. Prezentarea
  Mai intai trebuie să va prezentaţi şi să uraţi un “Bun venit” participantilor la curs:
  “Buna ziua. Ma numesc ….. şi sunt webmasterul sitului ….. Bine aţi venit la cursul …”

   

   

 2. Curs online prin autoresponder 1

  Descrierea structurii cursului
  Trebuie să explicaţi pe scurt ceea ce vă propuneti să oferiţi in cursul respectiv.
  In continuare, prezentaţi structura (cuprinsul) cursului. Aici puteţi să includeti informaţii ca de exmplu: 

  • Numărul lectiei
  • Titlul lectiei
  • Informaţii despre serviciile sau produsele oferite
  • Scurtă descriere a informaţiilor prezentate in lecţia respectivă
 3. Editarea lectiilor
  Cursul trebuie să identifice o problemă şi să furnizeze sfaturi pentru rezolvarea problemei respective. Este indicat ca soluţia la problema respectiva să fie reprezentata de produsul sau serviciul oferit şi/sau prezentat pe sit.
  Fiecare lectie trebuie scrisă într-un stil abordabil, pe intelesul cititorilor.
  Cursul nu trebuie scris ca o scrisoare de vanzare. El trebuie să cuprindă informaţii de calitate scrise pentru a a invata şi a informa abonaţii
 4. Nota de final
  La finalul fiecarei lectii, am introdus o nota de final sau observaţie:

“Observaţii:Primesti acest articol gratuit deoarece te-ai abonat sau ai fost abonat de cineva caruia i-ai oferit adresa ta de email. Deci acest email nu poate fi considerat SPAM. Poti transmite articolul şi altor persoane interesate, cu conditia pastrarii intacte a textului şi legăturilor. Dacă doresti să renunţaţi la abonament şi să nu mai primesti alte mesaje, te rog să dai un simplu click pe legătura de mai jos.
Vei fi şters automat din baza de date.”

5. În cazul în care cititorul respectiv hotărăşte să se dezaboneze, poate face acest lucru foarte simplu, accesand un simplu link de la sfarşitul mesajului.

6.Fişier semnatura
Toate AR va permit să setaţi un fişier semnătura care se ataseaza automat la sfarşitul fiecarui mesaj. Acesta reprezintă o nota in care sunt trecute datele de identificare ale autorului cursului.

 

Curs online prin trasmiterea unor emailuri multiple

Înainte de a cumpăra un produs sau serviciu, o persoană trebuie să vadă un mesaj promoţional de mai multe ori.
Cei care cumpăra imediat după ce au citit primul mesaj, este posibil să aibă deja în minte imaginea produsului respectiv.

Aceasta imagine a fost formată în urma unor anunţuri publicitare asemănătoare primite din alte surse. Dar, vanzările pot creşte substanţial prin folosirea unui autoresponder care oferă mesaje multiple.
Majoritatea autoresponderelor permit setarea şi transmiterea unor astfel de mesaje.

Cum functioneaza un mesaj multiplu?

1.Mai întai, convingeţi audienţa ca mesajul merită sa fie citit. Prima fraza redactaţi-o cat mai interesant posibil: faceti o declaraţie şocantă, spuneţi ceva care poate părea ridicol sau apelaţi la sentimentele sau emoţiile cititorului.

2.Redactaţi o descriere scurtă dar concisă şi foarte clară a produsului/serviciului oferit.

3.Explicaţi semnificaţia produsului. Aceasta secţiune trebuie să fie mai lungă şi bogată în informaţii utile. Daţi cat mai multe detalii posibile. Sugeraţi posibilele utilizari ale produsului şi oferiţi exemple. Explicaţi avantajele folosirii produsului pe care-l oferiţi. Adresaţi-vă direct audienţei ţintă.

4.Începeţi şi terminaţi fiecare mesaj într-un mod similar.

La inceputul fiecarui mesaj amintiti abonaţilor cine sunteti, de ce primesc un mesaj de la dvs. şi unde se găseşte mesajul respectiv în ordinea de derulare a mesajelor.

Exemple:

” Mă numesc …şi sunt… Săptămana trecuta aţi cerut mai multe informaţii despre …”

Terminaţi fiecare mesaj cu datele de contact. De asemenea, includeţi o metodă pentru a renunţa la subscriere (pentru a nu mai primi şi alte mesaje).
Exemplu:

“Acest mesaj a fost trimis de … Pentru mai multe informaţii trimiteti un email la adresa … sau daţi un telefon la … Dacă vreti să nu mai primiti şi alte mesaje, vă rog să daţi un click pe legătura următoare …”

5.Spuneţi abonaţilor să cumpere produsul

Curs online prin autoresponder 2Aceasta acţiune poate parea puţin deplasată dar este absolut necesară. Adesea se întamplă ca oamenii să fi auzit de produsul respectiv şi să fie interesaţi dar, din diverse motive, să uite sau să ezite să trimita o comanda ferma de cumpărare.
O simplă chemare la o acţiune clară (comandarea propriu-zisă) poate inlătura ambivalenţa cumpărătorului şi poate fi extrem de eficientă.
NU trebuie să fiţi prea agresiv. Este suficient să schimbaţi timpul verbal la IMPERATIV.

Astfel, in loc de:

“Dacă vă gandiţi ca produsul nostru va satisface cerintele dvs., atunci ar trebui să luaţi in considerare …”

este mult mai eficient să scrieti direct:

“Apăsaţi aici pentru a transmite comanda dvs. “

 

O posibila structură a unui mesaj multiplu este prezentată în continuare:

1.Primul mesaj – Principalele beneficii ale ofertei

Acest mesaj are un rol informaţiv. Căutaţi să prezentaţi pe scurt oferta, scoţand în evidenţă principalele beneficii şi avantajele ale acesteia. Acestea ar putea fi:
– reducerea timpului necesar documentării online
– creşterea numarul de clienţi
– creşterea veniturilor, etc.
Mesajul trebuie realizat astfel încat să atragă atentia şi trebuie să fie trimis imediat abonaţilor care au solicitat acest lucru.

2.Al doilea mesaj – Stabiliţi o nevoie (necesitate)

Explicaţi de ce produsul/serviciul oferit este necesar. Incercaţi să faceti o prezentare de ansamblu a situaţiei care a dus la nevoia acestui produs. Apoi, arătaţi modalitaţile prin care produsul oferit îndeplineşte necesitatea respectivă.
Este bine ca acest mesaj să fie trimis a doua zi.

3.Al treilea mesaj – Descrierea produsului

Acest mesaj trebuie sa fie mai complex şi să contina toate detaliile ofertei.
Aproape 70% dintre vizitatori vor să citeasca TOATE detaliile înainte de a cumpăra. De aceea, prezentaţi trasăturile caracteristice ale produsului/serviciului oferit şi suportul pe care-l asiguraţi. Faceti o comparaţie intre caracteristicile produsului oferit şi cele ale produselor oferite de concurenta. Dacă nu există produse similare, calculaţi cat ar costa sau cat timp s-ar pierde cu gasirea unui astfel de produs.

4.Mesajul al IV-lea: Abordare diferită a ofertei. Oferirea unui produs complementar.

Ar fi indicat ca acest mesaj să ajunga cateva zile mai tarziu. Puteţi incepe mesajul cu următoarea frază “Oamenii de succes sunt in general foarte ocupaţi. Stiu ca probabil aţi vazut mesajele mele anterioare, le-aţi luat in considerare dar probabil nu aţi avut timp să raspundeti la ele.”
Apoi prezentaţi oferta dintr-un alt unghi. Arataţi alte posibile utilizări ale produsului/serviciului oferit.
Atentie! NU trebuie să semene cu mesajele pe care le-au citit cu cateva zile in urma.
De asemenea, puteţi prezenta un produs complementar pe care-l oferiţi.

Curs online prin autoresponder 35.Mesajul al V-lea: Întrebări, comentarii, observaţii. Opţiuni suplimentare.

Începeţi mesajul intreband abonaţii dacă au de pus întrebări sau au observaţii/comentarii. Oferiţi şi alte metode prin care puteţi fi contactat: fax, telefon, email, nr. ICQ, etc.
Oferiţi o legătura catre o pagina web tip FAQ (cele mai frecvente întrebări) sau cautaţi să raspundeti la unele întrebări frecvente. Prezentaţi adresa fizica a firmei unde lucraţi şi eventual trimiteti o invitaţie pentru a vă face o vizită.
Oferiţi alte opţiuni suplimentare: acceptaţi plata trimestrial sau semestrial sau furnizaţi metode de plată suplimentare; indicaţi modalitaţile de transport alternative, etc.

6.Al saselea mesaj – Gratuităţi şi recomandări

Oferiţi ceva gratuit. Oricare abonat se va bucura dacă primeşte ceva gratuit. Este uşor de gasit şi de oferit lucruri gratuite. Acestea pot fi: cărţi electronice (ebooks), articole, referate, tutoriale, tips&tricks, etc. Produsele oferite gratuit trebuie să aiba o valoare apropiată cu produsele din oferta. Alegeţi cateva dintre cele mai bune recomandări şi oferiţi-le in acest mesaj sau inseraţi o legătura catre o pagina de recomandări pe care aţi realizat-o in prealabil. Toate recomandarile trebuie să fie reale, iar autorii lor trebuie să furnizeze adresele de email sau adresele web (dacă exista). Despre eficienţa recomandărilor am discutat deja într-un capitol precedent.

7.Al saptelea mesaj – Abordare directă

În acest mesaj, puteţi întreba direct abonatul de ce nu a transmis încă o comandă sau de ce nu a răspuns la mesajele primite. Chestionaţi-l care ar putea fi motivele:
– consideră preţul prea mare
– produsul nu are culoarea/dimensiunile căutate
– caută un alt produs cu caracteristici similare
Căutaţi să obţineţi un răspuns. Orice feedback va fi util in elaborarea unei strategii de vanzare optime.
Exemplu:

“Sunt putin surprins ca nu am primit nici un mesaj de la tine :- ((
Cand te-ai inscris la cursul “Planificarea paginilor web”, am crezut sincer ca esti interesat sa primesti informatii care sa te ajute sa realizezi SINGUR propriul sit web.
Nu mi-ai spus care este parerea ta! Ai observatii/comentarii de facut?
Te-au ajutat lectiile oferite?
Ai inceput sa schitezi prima pagina web? “

Curs online prin autoresponder 48.Ultimul mesaj – Ultima sansă

Mesajul are rolul de a aminti pentru ultima data avantajele produsului oferit. Reiteraţi trăsăturile sau caracteristicile cele mai atractive.
Oferiţi alte recomandări sau eventual, un studiu de caz. Căutaţi să creaţi sensul unei URGENŢE in mintea cititorului.
Faceti o OFERTĂ SPECIALĂ, dandu-i un motiv evident de a comanda imediat in loc de a aştepta un timp mai indelungat.
De exemplu, o ofertă specială poate să conţină mesajul:

“Incercaţi produsul nostru, înainte să cumpăraţi…” sau
“Dacă nu veţi fi multumit de produsul oferit, il puteţi returna intr-o perioada de 30 de zile”
“Comandand acum, puteţi obţine al doilea produs la jumătate de preţ…..”

Sau oferiţi un preţ cu discount pe o perioada limitată de timp, sau o ofertă limitată pentru primii 20 de cumpărători. Sau un discount pentru plata în avans.
Aşa cum vedeţi, sunt foarte multe posibilităţi.

 

In cartea „Afaceri pe Internet – Ghidul Succesului Online de la Idee la Bani” veti afla:

 • cum sa gasiti si apoi sa transformati  ideea de afaceri  intr-un plan de afaceri imbatabil
 • cum sa descoperiti o nisa de piata profitabila
 • cum sa planificati si sa proiectati un site web si un magazin online, de la A la Z
 • cum sa promovati si sa automatizati afacerea prin diverse tehnici si strategii de marketing
 • cum sa atrageti si apoi sa aveti o  relatie buna cu clientii etc.

 

DA! Vreau cartea Ghidul Succesului online