4 paşi importanţi într-o o afacere pe internet

 

4 paşi importanţi într-o afacere pe internet 11. O idee sclipitoare.

Iată câteva exemple pentru un plan bun de afaceri:

  • o pastilă cu ajutorul căreia se poate slăbi mai repede.
  • secretul reglării metabolismului la adolescenţi.
  • strategia prin care să aveţi câştiguri la bursă, chiar şi atunci când acţiunile dvs. scad în valoare.
  • cum să vă învăţaţi papagalul să vorbească în doar un weekend.
  • cum să vă dezvoltaţi o afacere de milioane de dolari.

O idee sclipitoare, un pont, un sfat bun de afaceri atrage tot timpul atenţia, creşte curiozitatea, stimulează imaginaţia. O astfel de idee de afaceri este scurtă, clară şi cu impact. Ea îi face pe cei interesaţi să îşi dorească să ştie toate detaliile, astfel încât să dezvolte şi ei un proiect. Cu o astfel de idee, o persoană pe care o cunosc foarte bine a reuşit să facă foarte mulţi bani!

 

2. O istorie a produsului dvs.

Trebuie să aveţi o prezentare detaliată a produsului dvs., o istorie a sa. De ce? Simplu!!! Pentru că trebuie să sari peste câteva aspecte negative ale afacerii pe internet. Dintre acestea putem aminti câteva: incapacitatea clientului de a atinge produsul, de a-l simţi, de a-l mirosi sau gusta; inexistenţa unei interacţiuni directe dintre vânzător-cumpărător.

Pentru a fi un afacerist bun, trebuie să fii un bun povestitor. O poveste bună stârneşte curiozitatea, aduce umor sau dramatism. Să vă dau şi câteva exemple. O cremă pe bază de plante împotriva celulitei e interesantă. Dar cum sună aceeaşi cremă, realizată dintr-o plantă oceanică şi cenuşă de vulcan, toate după o reţetă chinezească furată de un american de la amanta lui Mao Tze Dung? Interesant, nu?!?

O dietă pentru slăbit. Sună bine. Îşi găseşte imediat clienţii. Dar cum ar suna ea dacă ar fi fost descoperită şi perfecţionată de un tânăr student la Harvard, pe care toţi îl consideră un geniu la cei 19 ani. Se pare că el a testat-o pe o soţia unui profesor de-al său care se îngrăşase 50kg în urma unei pierderi de sarcină, iar aceasta a slăbit în 4 luni 55kg!!!

În comerţul pe internet mici programe se ocupă cu vânzarea în timp cât mai scurt, maxim 30 minute, a diferitelor produse: prăjitoare de pâine, scări, mingi de cauciuc, surubelniţe electrice etc.  Priceperea, ştiinţa şi timpul acordat promovării unui produs contează atât de mult încât un client poate petrece 30 de minute pentru a vedea prezentarea produsului pe care are nevoie. Nu este suficient să vă inspiraţi de pe alte pagini de acelaşi profil sau să le împrumutaţi din idei, ci contează foarte mult şi nota personală pe care o daţi paginii dvs.

Ca un sfat: evitaţi documentele audio sau video. Acestea sunt prea ţipătoare şi nu îşi au rostul.

3. O ofertă imbatabilă.

4 paşi importanţi într-o afacere pe internet 2Trebuie să fiţi atenţi atunci când realizaţi reclama şi oferta dvs. Un studiu arată că multor vizitatori le piere curajul atunci când vine vorba să comande.

Fiţi atenţi la un lucru esenţial – nu atrageţi atenţia clientului de la ceea ce vă interesează pe amândoi – comanda!

Sunt sute de elemente care fac dintr-o ofertă una de nerefuzat. Toate aceste metode au fost şi sunt folosite de sute de ani. Iar eu am să mă ocup ca dvs. să aveţi acces la toate prin intermediul acestui site. Parcurgând toate paginile acestui site veţi avea posibilitatea să cunoaşteţi totul în materie de afaceri pe internet.

4. Structura paginii.

Este foarte importantă. Mulţi comercianţi ignoră acest aspect fundamental. Trebuie să existe o singură foaie, clară, cu o prezentare excelentă a produsului şi cu opţiunea “Comandă” aflată imediat lângă.

Nu trebuie să vă lăsaţi vizitatorii să rătăcească prin siteul dvs. De atâta rătăcit se vor plictisi şi vor uita de comandă.  Vizitatorul trebuie să aibă totul pus pe aceeaşi tavă. De la numele produsului până la data când îi va fi livrat acasă!!!

 

Avantajele unei afaceri online

V-ati intrebat care sunt principalele avantaje în dezvoltarea unei afaceri online? 

Iata mai jos, cele mai importante avantaje:

Oferirea de servicii non-stop pentru clienții tăi

Avantajul aici este reprezentat de faptul ca produsele pe care le comercializati pot fi cumparate la orice ora din zi sau din noapte,lucru care creste exponential veniturile.

Costurile de intretinere ale afacerii se reduc semnificativ

Gândiți-vă la faptul că scăpați de necesitatea deschiderii unui magazin fizic care bineînțeles aduce cheltuieli suplimentare unei afaceri. Un spațiu poate exista, spatiu in care sa depozitati stocul de marfa.

Cheltuielile cu sistemele de alarma și pază dispar din calculele dumneavoastra deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la eventualele spargeri ci doar să vă asigurați că magazinul dumneavoastra online este găzduit pe un server excelent și că aveți mentenanța asigurată.

Promovarea magazinului este mai usoara  

Diferența principală între promovarea unui magazin fizic și a unui magazin virtual este aceea ca in mediul online,reclamele au un impact mai mare comparativ cu cele fizice si ca si costuri sunt,evident,mai mici.

Prin intermediul magazinului online puteți să vă adresați doar grupului țintă de la care aveți aștepări că urmează să efectueze o comandă.

Posibilitatea încasării banilor în format electronic

Plata online cu cardul, a devenit una dintre cele mai folosite modalități de plată și fiind preferată de majoritatea consumatorilor,  ofera o siguranță aparte prin folosirea unor sisteme bancare securizate și astfel, proprietarului, posibilitatea de a obține o mai bună gestiune a banilor pe care îi primește în urma vânzării produselor.

Soluția ideală în dezvoltarea afacerii in afara granitelor tarii

În mediul virtual nu există granițe care să vă restrictioneze posibilitatea de a vă adresa unui public străin. Daca website-ul dumneavoastra este optimizat cum trebuie,aveți un avantaj enorm în ceea ce privește oportunitatea obținerii unor noi clienți cu un altfel de buget destinat cumpărăturilor online. Un prim pas ar fi traducerea site-ului dumneavoastra in mai multe limbi.

Primirea feedback-ului din partea clientilor

Un alt avantaj în a deschide un magazin online sunt recenziile pe care clientii le pot lasa dupa fiecare comanda.

Clienții tăi îți pot evalua calitatea servicilor prestate sau calitatea produselor pe care le comercializezi.

Evaluările pozitive din partea clientilor iti vor aduce alți potențiali clienți care,atrasi de evaluarile pozitive,nu vor ezita sa apese pe butonul de Cumpara.

 

Urmand aceste sfaturi, poti dezvolta si tu o afacere pe Internet

 

Alte articole utile:

https://afaceri.net/excursia-vis/

https://afaceri.net/idei-de-afaceri/