4 paşi importanţi într-o o afacere pe internet

 

1. O idee sclipitoare.

Iată câteva exemple pentru un plan bun de afaceri:

  • o pastilă cu ajutorul căreia se poate slăbi mai repede.
  • secretul reglării metabolismului la adolescenţi.
  • strategia prin care să aveţi câştiguri la bursă, chiar şi atunci când acţiunile dvs. scad în valoare.
  • cum să vă învăţaţi papagalul să vorbească în doar un weekend.
  • cum să vă dezvoltaţi o afacere de milioane de dolari.

O idee sclipitoare, un pont, un sfat bun de afaceri atrage tot timpul atenţia, creşte curiozitatea, stimulează imaginaţia. O astfel de idee de afaceri este scurtă, clară şi cu impact. Ea îi face pe cei interesaţi să îşi dorească să ştie toate detaliile, astfel încât să dezvolte şi ei un proiect. Cu o astfel de idee, o persoană pe care o cunosc foarte bine a reuşit să facă foarte mulţi bani!

 

2. O istorie a produsului dvs.

Trebuie să aveţi o prezentare detaliată a produsului dvs., o istorie a sa. De ce? Simplu!!! Pentru că trebuie să sari peste câteva aspecte negative ale afacerii pe internet. Dintre acestea putem aminti câteva: incapacitatea clientului de a atinge produsul, de a-l simţi, de a-l mirosi sau gusta; inexistenţa unei interacţiuni directe dintre vânzător-cumpărător.

Pentru a fi un afacerist bun, trebuie să fii un bun povestitor. O poveste bună stârneşte curiozitatea, aduce umor sau dramatism. Să vă dau şi câteva exemple. O cremă pe bază de plante împotriva celulitei e interesantă. Dar cum sună aceeaşi cremă, realizată dintr-o plantă oceanică şi cenuşă de vulcan, toate după o reţetă chinezească furată de un american de la amanta lui Mao Tze Dung? Interesant, nu?!?

O dietă pentru slăbit. Sună bine. Îşi găseşte imediat clienţii. Dar cum ar suna ea dacă ar fi fost descoperită şi perfecţionată de un tânăr student la Harvard, pe care toţi îl consideră un geniu la cei 19 ani. Se pare că el a testat-o pe o soţia unui profesor de-al său care se îngrăşase 50kg în urma unei pierderi de sarcină, iar aceasta a slăbit în 4 luni 55kg!!!

În comerţul pe internet mici programe se ocupă cu vânzarea în timp cât mai scurt, maxim 30 minute, a diferitelor produse: prăjitoare de pâine, scări, mingi de cauciuc, surubelniţe electrice etc.  Priceperea, ştiinţa şi timpul acordat promovării unui produs contează atât de mult încât un client poate petrece 30 de minute pentru a vedea prezentarea produsului pe care are nevoie. Nu este suficient să vă inspiraţi de pe alte pagini de acelaşi profil sau să le împrumutaţi din idei, ci contează foarte mult şi nota personală pe care o daţi paginii dvs.

Ca un sfat: evitaţi documentele audio sau video. Acestea sunt prea ţipătoare şi nu îşi au rostul.

3. O ofertă imbatabilă.

Trebuie să fiţi atenţi atunci când realizaţi reclama şi oferta dvs. Un studiu arată că multor vizitatori le piere curajul atunci când vine vorba să comande.

Fiţi atenţi la un lucru esenţial – nu atrageţi atenţia clientului de la ceea ce vă interesează pe amândoi – comanda!

Sunt sute de elemente care fac dintr-o ofertă una de nerefuzat. Toate aceste metode au fost şi sunt folosite de sute de ani. Iar eu am să mă ocup ca dvs. să aveţi acces la toate prin intermediul acestui site. Parcurgând toate paginile acestui site veţi avea posibilitatea să cunoaşteţi totul în materie de afaceri pe internet.

4. Structura paginii.

Este foarte importantă. Mulţi comercianţi ignoră acest aspect fundamental. Trebuie să existe o singură foaie, clară, cu o prezentare excelentă a produsului şi cu opţiunea “Comandă” aflată imediat lângă.

Nu trebuie să vă lăsaţi vizitatorii să rătăcească prin siteul dvs. De atâta rătăcit se vor plictisi şi vor uita de comandă.  Vizitatorul trebuie să aibă totul pus pe aceeaşi tavă. De la numele produsului până la data când îi va fi livrat acasă!!!