Metode de Livrare a produselor digitale

 

Sunt multe modalitati sau “metode” de livrare a produselor digitale. O sa vorbim despre cele mai populare doua metode si de asemenea o sa prezentam cateva idei pe care le puteti folosi pentru proiectul vostru viitor.

Cele mai importante intrebari la care trebuie sa gasiti raspuns inainte de a alege o metoda digitala sunt:

* Ce metoda se va potrivi cel mai bine pentru procesarea platii? Veti vedea ca este foarte usor sa va creati produse pentru livrarea digiatala, daca sunteti dispusi sa sacrificati un pic din securitatea livrarii. Daca nu esti un programator experimentat, va fi destul de usor ca cineva sa-ti fure produsul….

Toate acestea fiind spuse, sa prezentam tehnic optiunile de livrare a produselor digitale clientilor platitori.

Lucrati cu fisiere arhivate

Fisierele arhivate reprezinta o modalitate usoara si convenabila de a livra produsele digitale. Cu siguranta sunt persoane care au mai lucrat cu acest tip de fisiere inainte, dar daca unii nu au facu-o, or sa afle chiar acum ce inseamna In primul rand, aveti nevoie de un program precum Winzip sau Winrar pentru a lucra cu aceste .zip files.

Windows are de asemenea utilitate gratuita pentru unzipping files, dar sugerez ca este mai bine sa folositi Winzip sau Winrar – ambele au downloadare gratuita. Vizitati Download Dot Com si cautati winzip sau winrar si veti vedea cum se downloadeaza aceste doua mari instrumente de lucru.

Personal, folosesc winrar, dar cunosc ambele programe la fel de bine , fiind foarte usor de a le obtine gratuit. Odata instalat unul dintre aceste programe, dati click dreapta pe orice folder sau fisier pe care doriti sa-l arhivati si alegeti optiunea potrivita. De exemplu, daca aveti un .zip file pe care vreti sa il dezarhivati apasati click dreapta si alegeti optiunea de extragere apoi alegeti unde vreti sa salvati fisierul dezarhivat.

Nu este deloc dificil, trebuie doar sa capeti un pic de exerienta in folosirea aplicatiilor. Un alt exemplu este acela in care aveti un folder sau un fisier pe care vreti sa il arhivati. Apasati click dreapta pe folder sau fisier, daca folositi Winrar, apoi selectati optiunea “add to archive” option si alegeti .zip format.

Metoda Paginii de Multumire

Cea mai cunoscuta metoda de livrare a produsului digital catre clientii vostri este cunoscuta sub denumirea de metoda “paginii de multmire”. Modul in care functioneaza este foarte simplu in teorie si pare sa fie metoda preferata de noii intreprinzatori deoarece realizarea ei dureaza doar cateva minute.

Odata produsul creat, tot ceea ce trebuie sa facti este sa beneficiati de avantajele “paginii de multumire” care redirectioneaza cumparatorii catre o pagina separata dupa ce comada si plata au fost efecuate.

Acesta metoda este folosita de cativa mari procesatori de plata si comercianti Clickbank, PayPal, si multi altii!

Iata modul in care functioneaza procesul pentru clientul vostru:

Pasul 1.) Clientul citeste pagina voastra de vanzari si decide sa cumpere ceea ce oferiti voi. Pasul 2.) Clientul poate fi pe situl tau in grija unui procesator de plata si trimite plata Pasul3.) Clientul este din nou directionat catre o noua pagina, pagina de multumire de pe situl tau, unde I se vor da instructiuni si modalitati de primire/extragere a produsului comandat.

Avantaje…

Unele dintre ajantajele optiunii “pagina de multumire” sunt ca, dupa vanzare, puteti incuraja clientii sa se intrgistreze in lista “customers only” explicandu-le necesitatea de “a inregistra” produsul lor sau sa utilizez optiunea “sign up for important updates and news” in ceea ce priveste achzitia. Importanta existentei unei liste separate a clientilor opt-in list este vitala pentru ca astfel aveti o evidenta a cumparatorilor si a persoanelor interesate de produsele digitale.Asadar,lista de cumparatori este una dintre cele mai profitable liste pe care le puteti avea!

Un alt mare avantaj al metodei “pagina de multumire” este ca in acest loc puteti plasa oferte sau reclame afiliate ale altor produse pe care le vindeti.

Dezavantaje..

Redirectionarea clientilor spre propia voastra pagina de multumire este usor de implementat, dar si nesigura. Cineva care stie cum sunt websiturie construite si organizate poate gasi pagina voastra de multumire prin cautare avansata pe Google.

De exemplu de pe Google poti intra pe:

site:www.YOURSITE.com

Google va deschide fiecare pagina cunoscuta de pe site, inlusiv pe a voastra. Acesta este doar un exemplu simplu in care cineva poate devia checkoutul sau accesa orice produs. Cei mai multi potentiali clienti nu vor pierde timpul sa incerce sa descopere un mod de a fura produsul.

Am auzit de multe ori argumentul ca este mlt mai productiv sa-ti folosesti timpul gandindu-te cum sa iti dezvolti vanzarile decat incercand sa impiedici oamenii sa fure ceea ce realizezi tu. Sunt de acord cu acest argument!

Totusi, nu este o afacere buna sa le dai altora posibilitatea sa fure de la tine. Folosind una dinte optiunle pe care o sa le mentionez mai jos sau securizandu-ti pagina de multumire , veti dormi mai linistiti , stiind cel putin ca v-ati luat cateva masuri de siguranta.