Formatarea

 

Ce este formatarea textului

Formatare 1După ce ai stabilit care sunt stimulii psihologici si ai realizat structura de bază a scrisorii de vanzare, următorul aspect important pentru un copywriting de succes este formatarea textului.
Mintea umană este concepută pentru a înregistra informaţiile progresiv, în cantităţi mici, aşa încât cuvintele sau frazele cu imagini alăturate se vor dovedi foarte utile. Scopul lor este de a ilustra caracteristicile şi avantajele produselor şi serviciilor pe care le oferi.
Mulţi dintre cei care navighează pe internet, caută infomaţii legate de produsele tale dar au şi abilitatea de a găsi alte produse asemanatoare foarte repede.

Astfel, cuvintele sau frazele însoţite de imagini ar trebui să indice în mod specific beneficiile produselor şi serviciilor tale, bazate pe nevoile celor care constituie auditoriul tău-ţintă.
Ele pot fi numerotate sau clasificate, la fel ca atunci când scrii un rezumat. Funcţionează şi mai bine, dacă oferi detalii legate de acele ilustraţii.

Oricum, sunt mult mai eficiente dacă expui toate beneficiile şi trăsăturile posibile, ce pot fi utile tuturor potenţialilor tăi clienţi.

Ilustraţiile explicate pot fi folosite şi pentru a-i determina pe cititorii tăi să lectureze documentul integral. Ele sunt menite a-i ghida pe cititori în partea de jos a documentului. Permiţându-le să vizualizeze foloasele şi trăsăsturile produselor ca pe fragmente de informaţie, le menţii interesul crescut în tot cuprinsul textului.

Pentru a face documentul tău interesant, poţi folosi scrierea îngroşată, culori care ies in evidenţia şi sublinieri. Aceste tehnici de formatare (de „cosmetizare” a textului) sunt foarte utile atunci când target-ul tău  este format din oameni cu un ritm alert de viaţă, ce parcurg superficial un document şi nu citesc fiecare paragraf al unei pagini web.

Am cautat sa folosesc multe spatii goale, am folosit o poza cu fructul Noni si imaginile produselor Noni pe care le promovez. Am boldat cuvintele si frazele cheie (de ex. beneficiile sucului Noni) si am subliniat anumite caracteristici importante.

Scrierea îngroşată

 

Formatare 2Cuvintele boldate pot fi plasate în diferite locuri şi pot fi folosite din diverse motive. In general sunt folosite pentru titluri şi subtitluri. Din moment ce acestea sunt în general mai scurte decât frazele, cuvintele îngroşate nu trebuie să fie prezente pe mai mult de 25% din documentul tău. Folosirea lor excesivă face ca ele să-şi piardă eficienţa.

Ele au scopul de a capta atenţia cititorilor, tocmai pentru că sunt diferite de restul textului. Scrierea îngroşată se foloseşte în combinaţie cu scrierea cu majuscule. Folosindu-le pe amândouă concomitent, vei atrage în mod categoric atenţia, indiferent de produsul pe care îl vinzi. Dacă titlurile îngroşate şi sub-titlurile sunt foarte importante, ele nu sunt singurele feluri în care poate fi folosită scrierea îngroşată pentru a capta atenţia. Cuvintele îngroşate sunt de folos şi pentru a atrage atenţia celor care citesc în viteză sau superficial. Aceste cuvinte sunt menite să îi rupă de ritmul lor normal şi să îi conecteze la un alt ritm, cel legat de programul meu.

Tot ceea ce ţine de fixarea unui preţ sau de un motiv direct pentru care clienţii ar trebui să cumpere produsul tău implică folosirea cuvintelor îngroşate. Oricum, nu ai nici un motiv să nu foloseşti o astfel de scriere şi în alte situaţii. Aminteşte-ţi că „mai puţin” înseamnă de fapt „mai mult”.

Mai multă „îngroşare” într-un document creşte probabilitatea de a avea clienţi plcitisiţi de repetabilitatea unor asemenea cuvinte, căutând mai multe trăsături ale produselor. Am constatat că cele mai eficinte cuvinte îngroşate implică o delimitare a informaţiei. Asa cum am spus, este mereu folosită pentru titluri şi subtitluri. În al doilea rând, mai poate fi folosită pentru negarea unui preţ.

De exemplu, dacă ai un preţ de 17 dolari, dar vrei să evidenţiezi respectivul produs la un preţ de 10 dolari, vei folosi îngroşarea pentru a transmite acea informaţie şi a o face mai vizibilă.
Scrierea îngroşată este folosită mai eficient alături de anumite culori. Cuvintele care au o culoare distinctă şi sunt în acelaşi timp îngroşate, au un mare impact, în majoritatea cazurilor.

Nu uita să insişti pe roşu şi negru, ca şi culori de bază pentru documentele în care foloseşti scrierea îngroşată. Indiferent de stiluri, culori, sau utilizări, scrierea îngroşată este extrem de eficientă în vânzările online.