Personalizarea

 

 

Personalizarea unei scrisori de vanzarePersonalizarea unei scrisori de vanzare

Dacă cunoaşteţi numele şi alte detalii despre destinatarul scrisorii este bine să le folosiţi. Scrisorile de la persoane care par să te cunoască au un regim preferential: li se acordă mai multă atenţie. “Ma cunoaşte?”, “De unde mă cunoaşte?” işi spune cititorul şi caută să descopere citind scrisoarea sau să îşi amintească ce relaţie are cu dumneavoastra.

 

Cum puteţi personaliza scrisoarea de vanzare

Foarte simplu. Cu ajutorul unui autoresponder. Atunci cand vizitatorul se înscrie la un curs gratuit, de exemplu, el va scrie prenumele şi adresa de email unde doreşte să primească mesajele. Prenumele pe care vi l-a furnizat în procesul de înscriere, îl veţi folosi la personalizarea mesajelor pe care le veţi trimite ulterior. Mai multe despre autorespondere, şi modul de folosire a lor veţi găsi într-un capitol ulterior.

 

Prima frază

Prima frază reprezintă cheia trecerii la lectura întregii scrisori. Se poate începe cu o promisiune, cu o afirmaţie şocantă, cu o întrebare îndrăzneaţă, cu contrazicerea unui mit. Daca l-aţi captivat pe cititor, el va continua să citească. Dacă nu, scrisoarea dvs. ajunge la coş/ recycle bin, necitită. Există doua tipuri de abordări:

  • Negativă – începeţi scrisoarea evidenţiind o problemă care necesită o rezolvare
  • Pozitivă – începeţi scrisoarea subliniind un beneficiu adus de produsul pe care-l promovaţi

Alegeţi întotdeauna emoţia cea mai puternică, fie ea negativă sau pozitivă.