Servicii de Consultanta Fonduri Europene

Firmele romanesti constata in fiecare zi ca nu pot tine pasul cu concurentii de pe plan mondial dar, spre surprinderea lor, sunt depasiti si de firme autohtone care sunt tot mai eficiente.

Primul lucru la care se gandesc pentru a deveni mai eficiente este sa reduca salariile, de cele mai multe ori cu consecinte negative in scurt timp.

Calea castigatoare este sa investeasca in tehnologie performanta, paralel cu urmarirea riguroasa a costurilor si implicarea activa a intregului personal pentru eficientizarea activitatii si de aici cresterea veniturilor tuturor celor implicati.

In cazul antreprenorilor, soluțiile de finanțare încep de la propriile economii, împrumuturile de la familie și/sau prieteni și terminând cu împrumuturi bancare .

Principalele două probleme ale soluțiilor de finanțare enumerate mai sus sunt că vin la pachet cu un cost, de cele mai multe ori semnificativ și că reprezintă finanțări rambursabile. Ori, în cazul ajutoarelor financiare nerambursabile, unul dintre punctele forte este că sunt nerambursabile, iar al doilea, că nu au dobânzi.

Desigur contestatarii acestor finanțări vor riposta cu argumente precum birocrația excesivă, lipsa de predictibilitate și uneori relația cu firma de consultanță. Și totuși, dacă analizăm conținutul acesteia vom vedea că documentele nu fac altceva decât să-i argumenteze finanțatorului de ce merităm să primim finanțarea.

Utilizate într-o conduită de business normală, aceste fonduri nerambursabile pot fi cheia dezvoltării unor afaceri durabile și competitive la nivel global.

Cei care au accesat ajutoare financiare nerambursabile au  început să recunoască valoarea adăugată pe care o aduce un consultant expert. Trebuie avut in vedere ca un consultant care a lucrat in mai multe industrii este capabil sa vina cu solutii creative pentru afacere, poate adauga plus de valoare echipei de proiect din cadrul firmei beneficiare.

Echipa de profesionisti din cadrul firmei REGIO TOOLS acorda atentie nevoilor si cerintelor clientilor demonstrand capacitatea de a rezolva problemele corect si impartial.

Consultanta pentru accesarea fondurilor structurale / finantari guvernamentale

Servicii:

 • Informatii relevante in domeniul Fondurilor Structurale / finantari guvernamentale
 • Evaluarea eligibilitatii ideilor de proiect
 • Elaborarea de proiecte finantate din Fondurile Structurale si asistenta in implementarea acestora
 • Analize de sector/domenii/piata/industrie, previziuni ale pietei
 • Elaborarea Studiilor de Fezabilitate, studiilor de oportunitate si a planurilor de afaceri,
 • Management de proiect
 • Servicii de intermediere  in credite: realizarea documentatiei de credit si alegerea celei mai bune solutii bancare

Consultanta in domeniul Fondurilor Structurale, include:

 • Intocmirea studiului de fezabilitate
 • Intocmirea planului de afaceri
 • Elaborarea cash-flow-ului pentru anul in curs si perioada previzionata, a devizelor, bugetelor de venituri si cheltuieli
 • Intocmirea cererii de finantare
 • Consultanta pentru intocmirea documentatiei pentru achizitii din cadrul proiectului
 • Asistenta in pregatirea si depunerea Dosarelor Cererilor de Plata,a Cererilor de Rambursare
 • Asigurarea gestionarii proiectului din punct de vedere al controlului strategic, de coordonare operationala, de asistenta a personalului implicat si de conducere operationala a proiectului
 • Monitorizarea proiectului prin asigurarea serviciilor de asistenta post-contractare, pe o perioada cuprinsa intre 3 si 5 ani, urmarindu-se indeplinirea indicatorilor de rezultat, asumati prin proiect.

CONTACT

Reprezentant legal REGIO TOOLS SRL,

CONSULTANT

Ec. MIRCEA IONESCU,

expert accesare fonduri structurale,

expert contabil CECCAR

Tel:0729.923.917

mail:mircea.ionescu@regiotools.ro