Drepturile de AUTOR – calea catre succes

 

 

Drept de autor 1Cat de importante sunt drepturile de autor?

Exista o singura cale prin care poti face bani usor pe internet – cineva trebuie sa ti-i ofere!
Banii nu apar pur si simplu din neant si pentru a primi acesti bani trebuie sa oferiti ceva la schimb.
Aici intervine varietatea. Puteti vinde produse, puteti vinde servicii, puteti vinde visuri. Cel mai cunoscut mijloc de a face profit este acela de a vinde produse, iar cel mai simplu mijloc de a face profit pe internet este sa vinzi produse digitale – carti electronice.

Pentru a avea un produs la vanzare trebuie sa aveti drepturi asupra lui.
Daca va creati propriul produs veti avea automat toate drepturile de autor asupra lui. Este cel mai bun produs pe care il puteti vinde pentru ca va fi unicat si veti avea control total asupra lui. Daca nu aveti timp sa il creati puteti plati pe cineva sa il realizeze, dar asta inseamna si ceva costuri pentru dumneavoastra.

O alta forma de drepturi este si dreptul de a revinde. Iata o alta cale de a face bani.
Veti pierde din exclusivitatea asupra produsului, dar veti castiga la capitolul efort.

Haideti sa facem diferenta dintre drepturile de autor, drepturile de revanzare sau comercializare

  • Drepturile de autor (copyright) va ofera posibilitatea de a vinde drepturile de retiparire sau comercializare catre alte persoane. Daca veti realiza propriul manual audio sau video, atunci veti avea in mod automat drepturi de autor asupra acestui produs. Singura problema este ca trebuie sa duci o campanie de promovare a produsului pentr a-l putea transmite altor persoane dornice. Aveti grija cum faceti intreaga operatie, astfel incat sa nu pierdeti prea multi bani.
  • Drepturile de revanzare va permit sa vindeti produsul catre clientul final. Nu puteti vinde aceste drepturi. Partea buna este ca pastrati 100 % din profit. Mai pe intelesul tuturor, dumneavoastra cumparati un produs de la cineva cu drept de autor, dupa carei il vindeti la altcineva la ce pret doriti. Persoana care achizitioneaza produsul de la dumneavoastra nu va avea dreptul sa il vanda mai departe. Atunci cand cumparati astfel de drepturi, aveti grija sa oferiti si alte produse pe langa pentru a va imbunatati oferta. Nu cred ca va doriti sa vindeti acelasi produs pe care il promoveaza si alti o suta de oameni, prin urmare adaugati–i si ceva care sa il faca special. Schimbati-va titlul anuntului, oferiti cateva bonusuri, toate acestea facand parte din campania dumneavoastra de promovare a produsului. Sunt produse la care puteti obtine drepturi limitate, dar acestea sunt rare.
  • Drepturile partiale de comercializare va ofera sansa de a vinde un produs in urma unei intelegeri. Puteti pastra o parte a profitului pe care o stabiliti impreuna cu detinatorul de drept al produsului. Aceasta este o metoda recomandata, mai ales, la inceput, pentru ca va costa putini bani sau chiar deloc. Nu uitati sa adaugati si alte materiale asa cum am discutat mai sus. De ele va depinde succesul dumneavoastra.
  • Drept de autor 2Drepturile de rebranding. Pentru termenul de rebranding este mai dificil de dat o definitie bine delimitata, el fiind folosit adesea pentru a semnaliza o schimbare de logo sau nume, o noua campanie de publicitate, un set nou de brosuri sau de afise cu un stil vizual diferit, un nou ambalaj pentru un produs existent.
  • Dreptul de marca privata. In opinia mea reprezinta unul dintre cele mai importante drepturi, un echilibru perfect intre originalitate, control si profit. Acestea va ofera sansa de a realiza un produs pe masura asteptarilor dumneavoastra si de asemenea toate drepturile posibile asupra produsului.
    Puteti face cu el tot ce doriti, il puteti modifica, il puteti redenumi, orice pentru a il diferentia de alte produse de pe piata. Puteti vinde drepturile de re-vanzare, re-tiparire etc.