Dreptul de AUTOR – calea catre succes

 

 

Drept de autor 1Cat de importante este dreptul de autor?

Exista o singura cale prin care poti face bani usor pe internet – cineva trebuie sa ti-i ofere!
Banii nu apar pur si simplu din neant si pentru a primi acesti bani trebuie sa oferiti ceva la schimb.
Aici intervine varietatea. Puteti vinde produse, puteti vinde servicii, puteti vinde visuri. Cel mai cunoscut mijloc de a face profit este acela de a vinde produse, iar cel mai simplu mijloc de a face profit pe internet este sa vinzi produse digitale – carti electronice.

Pentru a avea un produs la vanzare trebuie sa aveti drepturi asupra lui.
Daca va creati propriul produs veti avea automat toate drepturile de autor asupra lui. Este cel mai bun produs pe care il puteti vinde pentru ca va fi unicat si veti avea control total asupra lui. Daca nu aveti timp sa il creati puteti plati pe cineva sa il realizeze, dar asta inseamna si ceva costuri pentru dumneavoastra.

O alta forma de drepturi este si dreptul de a revinde. Iata o alta cale de a face bani.
Veti pierde din exclusivitatea asupra produsului, dar veti castiga la capitolul efort.

Haideti sa facem diferenta dintre dreptul de autor, drepturile de revanzare sau comercializare

  • Drepturile de autor (copyright) va ofera posibilitatea de a vinde drepturile de retiparire sau comercializare catre alte persoane. Daca veti realiza propriul manual audio sau video, atunci veti avea in mod automat drepturi de autor asupra acestui produs. Singura problema este ca trebuie sa duci o campanie de promovare a produsului pentr a-l putea transmite altor persoane dornice. Aveti grija cum faceti intreaga operatie, astfel incat sa nu pierdeti prea multi bani.
  • Drepturile de revanzare va permit sa vindeti produsul catre clientul final. Nu puteti vinde aceste drepturi. Partea buna este ca pastrati 100 % din profit. Mai pe intelesul tuturor, dumneavoastra cumparati un produs de la cineva cu drept de autor, dupa carei il vindeti la altcineva la ce pret doriti. Persoana care achizitioneaza produsul de la dumneavoastra nu va Drept de autor 2avea dreptul sa il vanda mai departe. Atunci cand cumparati astfel de drepturi, aveti grija sa oferiti si alte produse pe langa pentru a va imbunatati oferta. Nu cred ca va doriti sa vindeti acelasi produs pe care il promoveaza si alti o suta de oameni, prin urmare adaugati–i si ceva care sa il faca special. Schimbati-va titlul anuntului, oferiti cateva bonusuri, toate acestea facand parte din campania dumneavoastra de promovare a produsului. Sunt produse la care puteti obtine drepturi limitate, dar acestea sunt rare.
  • Drepturile partiale de comercializare va ofera sansa de a vinde un produs in urma unei intelegeri. Puteti pastra o parte a profitului pe care o stabiliti impreuna cu detinatorul de drept al produsului. Aceasta este o metoda recomandata, mai ales, la inceput, pentru ca va costa putini bani sau chiar deloc. Nu uitati sa adaugati si alte materiale asa cum am discutat mai sus. De ele va depinde succesul dumneavoastra.
  • Drepturile de rebranding. Pentru termenul de rebranding este mai dificil de dat o definitie bine delimitata, el fiind folosit adesea pentru a semnaliza o schimbare de logo sau nume, o noua campanie de publicitate, un set nou de brosuri sau de afise cu un stil vizual diferit, un nou ambalaj pentru un produs existent.
  • Dreptul de marca privata. In opinia mea reprezinta unul dintre cele mai importante drepturi, un echilibru perfect intre originalitate, control si profit. Acestea va ofera sansa de a realiza un produs pe masura asteptarilor dumneavoastra si de asemenea toate drepturile posibile asupra produsului.
    Puteti face cu el tot ce doriti, il puteti modifica, il puteti redenumi, orice pentru a il diferentia de alte produse de pe piata. Puteti vinde drepturile de re-vanzare, re-tiparire etc.

 

Multi oameni nu folosesc drepturile de marca privata in avantajul lor.

Ei, de obicei, doar vand produsul asa cum este sau adauga pe pachet cateva legaturi catre site.

Sunt atatea lucruri pe care le puteti face în ceea ce privește marca privata

  • Drept de autor 3In primul rand, schimbati numele produsului. In felul acesta nu veti mai fi singurul care vinde “ 50 de secrete pentru a slabi”, ci primul care va vinde “51 de secrete pentru a slabi”.
  • In al doilea rand, adaugati numele sau adresa dumneavoastra in produs, acolo unde se poate. Spre exemplu, in sectiunea in care se discuta despre planul de afaceri, adaugati o legatura afiliata catre o carte.
  • Modificati usor continutul. Adaugati fisiere audio sau video- Asta nu cere prea multa munca, aveti nevoie doar de un microfon sau de o camera. Nu trebuie sa oferiti un produs care se descarca. Il puteti pune pe un CD sau il puteti printa pentru a-i da o forma fizica. Astfel de produse au o valoare mai mare, chiar daca prezinta aceeasi informatie. Puteti desfasura intregul produs pe o pagina de internet. In final, fiti creativi atunci cand vine vorba de vanzarea produsului.

 

Marketing Afiliat

Nu trebuie sa irositi drepturile de comercializare, ci va puteti folosi de programele afiliate. Asta daca doriti ca produsul sa aiba o raspandire mai mare.marca privata
Ca un sfat, va pot spune ca oferind drepturile de comercializare ii permiteti produdului sa se raspandeasca la o scara mult mai mare. Puteti oferi si parti sau aricole din produs, fie un rezumat atunci cand vorbim de carti electronice.

 

Deci, poti scoate profit din vanzarea produselor cu drept de comercializare?

Da! Dar trebuie sa fiti putin creativi. Nu veti obtine niciun profit daca veti incerca recomercializarea unui produs care a ramas la fel. Solutia este sa imitati ceea ce altii fac cu succes, dar fara sa vanda exact acelasi produs.

Iata un exemplu

Multi oameni vand un produs, un pachet cu multe produse cu drept de comercializare. Tot asa puteti face si dumneavoastra si veti avea cateva vanzari. Problema este ca nu multi depun efort si timp in realizarea unor mici schimbari. Dumneavoastra trebuie sa faceti cateva modificari sau ajustari ale produsului. Deja cunoasteti cum functioneaza intregul sistem: multi oameni au cumparat pachetul si inca il vand. Asadar, tot ce aveti de facut este sa ii dati o noua infatisare si sa-l recomercializati.

Calitatea Conținutului

Mai exista si o alta cale de imbunatatire a pachetului si de crestere a profitului. In acest sens, puteti introduce o grafica mai buna, mai multe bonusuri sau puteti crea un produs asemanator, suficient de diferit si sa il vindeti cu drepturi de autor. Asadar, iata, cateva exemple prin care va puteti diferentia de ceilalti care vand acelasi produs. Trebuie sa tineti cont si de pret. Daca produsul s-a vandut cu 10 euro, dumnevoastra trebuie sa il vindeti cu 9 sau cu 11 euro.

Concluzie

In concluzie, chiar daca vindeti produsele altor persoane, asta nu inseamna ca nu veti avea succes. Tot ce trebuie sa faceti este sa le personalizati si sa le oferiti o imagine proprie, in felul acesta va veti construi propria afacere si nu afacerea altcuiva.

 

Inainte să te apuci de afaceri pe internet asigurăte că respecți legislația.