Construirea unei liste de adrese email

liste emailuriEste mult mai simplu şi mai ieftin să vă construiţi propria listă cu adrese email.

cum se completeaza lista?

După cum spune şi numele, este o listă care se completează automat atunci când diverse persoane se înregistrează/se înscriu pentru a primi un newsletter, pentru a participa la un concurs online sau pentru a primi o carte, un serviciu sau un raport gratuit.

De multe ori, oamenii doresc să afle mai multe informaţii despre un anumit lucru.Gândiţi-vă numai câte pagini de Internet accesaţi într-o oră de navigare. După cateva zile, vă mai amintiţi exact ofertele şi produsele prezentate pe fiecare site web în parte?

Puteţi să găsiţi din nou un anumit site dacă vreţi să revedeţi o ofertă? Chiar dacă îl căutaţi pe Google, nu există nici un fel de garanţie că veţi găsi din nou exact adresa web care vă interesează.

De cele mai multe ori, vizitatorii accesează situl vostru, studiază cateva pagini şi apoi navighează mai departe, uitand complet ce au văzut.

importanta listei de emailuri

Prin simpla culegere a numelor şi a adreselor de email veţi fi capabil să păstraţi legătura cu ei. În continuare, puteţi să le prezentaţi produsele sau să le faceţi, din când în când, noi oferte – fără nicio cheltuială!
Nu vă costă absolut nimic să trimiteţi un nou mesaj la toată lista!

Numele şi adresele de email ale acestor oameni formează de fapt lista voastră, ea reprezintă baza oricărei afaceri pe Internet.

Construire liste 1Statisticile susţin următoarele: 

  • 82% dintre cumpărătorii pe Internet au făcut cel puţin o achiziţie ca răspuns al primirii unui email diferenţiat
  • 67% dintre utilizatori deschid cel puţin 60% dintre mail-urile pe care le primesc
  • 32% au făcut o achiziţie imediat după ce au primit un email conţinand o ofertă interesantă

Oamenii acordă o mare atenţie casuţelor lor poştale şi încep să cumpere de pe Internet din ce în ce tot mai mult, în fiecare an! Dar, ei stiu că informaţiile cu caracter personal sunt preţioase, şi, de aceea, nu le oferă gratuit decât dacă le oferiţi ceva interesant şi valoros în schimb. Astfel, lista cu adrese de email va creşte – şi implicit profitul vostru.

Acum că stiţi DE CE ar trebui să colectaţi informaţii despre vizitatori,
haideţi să găsim împreună răspunsuri şi altor întrebări la fel de importante…

*PE CINE trebuie să luaţi în considerare atunci când întocmiţi o strategie de promovare?

*CE le oferiţi vizitatorilor pentru ca aceştia să fie interesaţi să-şi dea adresa email?

*CUM să vă promovaţi oferta?

*UNDE să o plasaţi în cadrul site-ului web?

Găsind răspunsurile potrivite, veţi vedea cum afacerea dvs. va creşte.

 CINE? Cunoaşteţi publicul ţintă – şi făceţi-i o ofertă care nu poate fi refuzată!

primul pas

Primul pas în crearea unei strategii solide pentru crearea unei liste cu adrese email este studierea oamenilor pe care vreţi să-I adăugaţi la lista voastră. Puteţi afla foarte multe despre preferinţele şi obiceiurile vizitatorilor sitului vostru analizând statisticile de pe server (logs) furnizate de gazda voastră de Internet.  Căutaţi să aflaţi care este cea mai populară pagină a site-ului vostru? Pe ce pagini îşi petrec vizitatorii cel mai mult timp?  Când este site-ul vostru cel mai vizitat?

Dacă el este vizitat în timpul orelor de serviciu, oferta va trebui să fie diferită de cea arătată persoanelor care îl vizitează seara. Luaţi în considerare întrebările şi comentariile pe care le primiţi din partea clienţilor.

Ce vor ei să afle? Ce le place şi ce nu le place?

Cu cât obţineţi mai multe informaţii despre publicul ţintă, cu atât va fi mai uşor să  întocmiţi o listă de opţiuni care să corespundă nevoilor lor specifice. Apoi, redactaţi scrisoarea de vanzare pe baza informaţiilor aflate.