ALEGEREA UNUI NUME DE DOMENIU PENTRU AFACEREA DVS

 

Alegerea unui nume de domeniu 1Când începeţi o afacerea sau vă extindeţi pe pieţe noi, este esenţial să o faceţi ţinând cont de Internet, chiar dacă afcerea dvs. nu se bazează pe aplicaţii web.
Web-ul poate fi folosit drept cel mai bun mijloc publicitar pentru produsele/serviciile dvs. şi are potenţialul de a atrage noi clienţi într-o măsură mai mare decât orice alt astfel de mijloc.
Dacă afacerea dvs. este în întregime bazată pe web, prezenţa şi denumirea acesteia pe Internet sunt de maximă importanţă.

Următoarele SUGESTII vă ajută să alegeţi o denumire afacerii dvs. ţinând cont de prezenţa acesteia pe Internet.

  1. Pe web aveţi oportunitatea să atrageţi clienţi din întreaga lume, aşa încât va trebui să comparaţi denumiri de firme într-o zonă geografică mult mai largă pentru a evita eventuala confuzie şi nerespectarea drepturilor în ceea ce priveşte mărcile înregistrate.
  2. Odată ce aveţi câteva idei pentru numele firmei, gândiţi-vă care ar putea fi denumirea domeniului dvs. Cu cât acesta prezintă similarităţi mai accentuate cu denumirile actale ale firmei, produselor sau serviciiilor dvs. cu atât mai rapid veţi fi găsit de clienţii dvs.
  3. Deşi utilizarea numelui actual al afacerii sau anumite variaţii vor putea atrage clienţii existenţi sau pe cei potenţiali care au auzit deja de afacerea dvs., folosirea unor descriptori ai prodeselor sau serviciilor dvs. (de ex. www.curatenie.ro) poate atrage mai într-o mai mare măsură clienţi noi sau potenţiali.
  4. Denumirile de domenii trebuie să fie înregistrate folosind un serviciu online acreditat de înregistrare- Denumirile de domenii nu pot fi folosite de mai mult de o persoană sau firmă aşa încât, dacă cineva a înregistrat deja denumirea pe care o doreaţi, va trebui să găsiţi alta. Dacă e posibil, încercaţi să înregistraţi atât numele afacerii cât şi denumirea unui tip de produs pentru a atrage cât mai multe persoane pe site.
  5. Luaţi în considerare posibile erori pe care clienţii potenţiali le-ar putea face atunci când tastează adresa dvs. de web. Dacă aceste erori sunt posibile, încercaţi să simplificaţi denumirea sau poate să înregistraţi mai multe denumiri astfel încât dacă se face o greşeală uzuală, utilizatorul să ajungă totuşi la site-ul dvs.
  6. Alegerea unui nume de domeniu 2Deşi denumirile de domenii sunt disponibile cu o largă varietate de sufixe –litere care urmează punctului care succede denumirii domeniului dvs.- cel cu care majoritatea oamenilor sunt obişnuiţi este « .com », aşa că cel mai bine ar fi să înregistraţi acele litere în locul unei alternative de genul « .net », în scopul atragerii unui număr cât mai mare de vizitatori.
  7. Sufixe si specific- Sufixul « .com » poate fi folosit pentru site-uri comerciale sau personale, « .net » este recomandat pentru companii implicate în infrastructura Internet-ului şi « .org » este recomandat pentru companiile non-profit.
  8. Pentru toate aceste sufixe, doar literele, cifrele şi cratima pot face parte din denumirea domeniului, însă denumirea nu poate începe şi nu se poate sfârşi cu cratimă.
  9. Folosirea unuia dintre aceste trei sufixe face ca denumirea să fie limitată la 63 de caractere, neincluzând aici şi sufixul, dar unele browsere de web, programe de email şi alte aplicaţii pot să nu accepte mai mult de 63 de caractere în lungimea cuvântului, aşa că ar fi indicat să păstraţi denumirea cât mai scurtă.
  10. Denumirea domeniului ar trebui să urmeze aceleaşi reguli generale care se aplică, în general, şi în cazul denumirilor de afaceri, de firme.