Conţinutul sitului

continutul situluiDiferenta dintre un sit atractiv si unul plictisitor si neinteresant este dată de valoarea continutului .
Pe buna dreptate se subliniaza in literatura de specialitate anglo-saxona ” Content is king ” . Aceasta inseamna ca trebuie acordata o atentie maxima continutului , deoarece pe baza acestuia vor fi dezvoltate structura sitului si machetarea paginii .

Astfel , daca doriti sa creati o pagina web personala , nu este suficient sa puneti numai biografia dvs. sau cateva fotografii de familie , plus un numar de legaturi catre alte situri pe care le considerati interesante. Daca nu sunteti o persoana publica si nu va numiti Madonna sau Traian Basescu , de exemplu, este putin probabil ca viata personala sa intereseze prea multa lume .

Principalul motiv pentru care oamenii acceseaza Internetul este cautarea de informatii intr-un domeniu sau altul . Ceea ce inseamna ca trebuie sa imbogatiti continutul sitului oferind informatii de actualitate , sfaturi sau mici trucuri si secrete .
Astfel , daca aveti un hobby scrieti mai multe lucruri despre aceasta activitate iar daca aveti o profesie mai deosebita sau aveti cunostinte intr-un anumit domeniu , dezvaluiti si altora cateva mici trucuri sau secrete .

Particularităţile conţinutului unei pagini web

Spre deosebire de o pagina tipărită, continutul unei pagini web are anumite particularitati :

  • cititorii unei pagini web vad ecranulul ca pe un intreg
  • ei prefera sa citeasca informatia structurata pe bucati , in propozitii simple si cuvinte putine
  • blocurile text trebuie sa fie incadrate de spatii albe
  • listele si tabelele sunt asimilate mai usor
  • nimănui nu-i place să deruleze pagina web de mai multe ori pentru a o citi in intregime. De aceea, căutaţi ca pagina să nu se desfăşoare pe mai mult de 3-4 ecrane
  • dacă prin natura conţinutului sunteţi nevoiţi să folosiţi pagini lungi, la sfarşitul acestora nu uitaţi să furnizaţi legături pentru a permite o navigare uşoară.
  • folosiţi o structură piramidală a conţinutului, furnizand la inceput ideile principale şi apoi incercaţi dezvoltarea şi imbogăţirea lor

Structurare sit

Conţinutul sitului va fi impărţit pe categorii si subcategorii, pentru o mai bună organizare a sitului si dezvoltarea unei structuri de navigare corespunzatoare. Bineinteles că nu doriti ca vizitatorii să fie frustrati atunci cand caută anumite informatii pe care speră să le gasească in paginile dvs. Dacă nu le găsesc din cateva clicuri de mouse ei vor căuta in altă parte .

Atunci cand se realizeaza un sit mai complex, dificultatea constă în impărţirea conţinutului in categorii clare si distincte, care să fie uşor de inţeles de către cititori

In continuare, titlurile acestor categorii vor deveni etichete pentru butoanele sau hartile grafice utilizate pentru navigare.

Titlurile categoriilor si subcategoriilor vor trebui sa fie scurte si clare pentru a nu creste in mod nejustificat dimensiunile butoanelor de navigare si a obtine un efect vizual inadecvat.

alte sfaturi utile

Continut 1Căutaţi să nu incălcaţi legile copyrightului. Dacă doriţi neapărat să inseraţi un anumit text sau o imagine in pagina web, cereti permisiunea autorului. In final, nu uitaţi că situl va trebui să fie actualizat şi intreţinut mereu prin oferirea unor informatii noi si originale.

Încercaţi să realizaţi o poartă de comunicare cu alte persoane care vă impărtăşesc idealurile si preocuparile. Important este sa adaugati ceva valoros sitului şi să-i adăugaţi o notă de originalitate, făcandu-l astfel mai atractiv pentru potentialii vizitatori .

 

Exemplu de sit web

In situl www.afaceri.net  am căutat să împart conţinutul în diverse categorii si subcategorii, pentru o mai bună organizare a sitului şi pentru a realiza o structură de navigare adecvată.

Nu am dorit ca vizitatorii să fie frustrati atunci cand caută anumite informaţii pe care au sperat să le găseasca in acest sit. Dacă nu le găsesc din cateva clicuri de mouse ei vor căuta in altă parte.

Aceste categorii (sectiuni) le-am structurat apoi in pagini web simple.
Am folosit propozitii clare si concise şi am căutat ca pagina web să nu se desfăşoare pe mai mult de 3-4 ecrane (excepţie au făcut paginile cu articole). Am luat în considerare faptul că surferii preferă să citească informaţia structurată în bucăţi mici. Nimănui nu-i place să deruleze pagina de mai multe ori pentru a o citi în întregime .

In pagina web am căutat să folosesc o structura piramidală a conţinutului, furnizand la început ideile principale şi apoi am încercat dezvoltarea şi imbogăţirea lor. Acest lucru este ideal, dar nu ştiu dacă am reuşit intotdeauna acest lucru. Rămane să apreciati dvs.

Blocurile text le-am încadrat de spaţii albe şi am folosit, acolo unde a fost posibil, liste si tabele.

Dacă un sit web nu este actualizat in permanenţă , atunci el işi va pierde vizitatorii. De aceea, caut in permanenţă să imbunătăţesc şi să actualizez conţinutul prin oferirea unor informaţii noi, de calitate şi folositoare celor care le citesc.