Multe website-uri nu fac deosebirea între web copy şi web content. Dacă nici site-ul tău nu diferenţiază aceste două lucruri atunci nu este deloc bine. Dacă vei înveşti puţin timp şi efort în optimizarea creativităţii şi a conţinutului tău web, se vor putea observa schimbări benefice privind utilitatea, navigarea şi rata de conversie a site-ului tău.
Web Copy
Web Copy este acea parte a site-ului care este realizată pentru a te convinge să realizezi o acţiune sau să iei parte la ceva. Poate fi un link „Înscrie-te acum!” sau „Alte servicii oferite!”. Poate fi primul paragraf al primei pagini a site-ului tău prin care clienţii sunt convinşi să săvârşească un lucru. Ceea ce nu se poate duplica de pe site-ul tău este: originalitatea titlului, măsurile de siguranţă, garanţia privind livrarea.
Web Content
Web Content este acea parte a site-ului pe vrei şi trebuie citită de către vizitatorii tăi. Din Web Content fac parte: articolele, descrierile serviciilor, informaţiile de contact, de fapt orice este descris detailat. Însă conţinutul nu furnizează pasiv informaţii. Pentru a îmbunătăţii conversia, conţinutul tău ar trebui să rezolve problemele vizitatorilor, să răspundă întrebărilor acestora. Următorul pas este ca Web Copy să îşi facă treaba şi să îi convină să treacă la următorul nivel, în acest proces al convingerii clientului pe are tu îl pui în aplicare.
Web Copy şi Web Content ar trebuii să meargă mână în mână. Originalitatea şi conţinutul informaţiilor ar trebui să se completeze, şi această combinaţie a lor să fie extrem de convingătoare pentru posibilii clienţi.
Experimenteaza si Testeaza continul paginii
Profesioniştii în marketing nu merg” pe ghicite”. Deciziile lor se bazează pe statistici şi întotdeauna calculează profitul investiţiilor lor. Eşuează foarte rar datorită testelor efectuate. Acest articol explică cum poţi realiza un test de tipul A sau B şi cum poate acesta să influenţeze rata de conversie a site-ului tău într-un mod pozitiv.
Ce are asta de a face cu comerţul on-line?
În comerţul direct există un cost ce suportă exclusiv anumite experimentări, însă aceste experimente privind comerţul le poţi face on-line fără să te coste aproape nimic. De ce? Deoarece pe internet este mult mai uşor să testezi şi să optimizezi paginile tale web, în acelaşi fel, doar folosind un sistem excepţional de măsurători pentru a monitoriza rezultatele.
Ce este un „split run”?
“Split run” reprezintă un mod de testare a unei idei sau modalităţi de vânzare în contrast cu cele deja folosite. Vei avea două pagini de vânzări, una care ştii cu siguranţă că vinde cel puţin 2 % unui public ţintă, iar cealaltă care vinde acelaşi tip de produse, însă căreia nu îi ştii măsură încă.
Cum realizezi asta online?
Prima dată trebuie să investeşti într-un sistem de măsurători bun, ce ţine o evidenţă strictă a celor ce îţi vizitează website-ul şi paginile pe care aceştia le vizualizează. În al doilea rând trebuie să dispui de un sistem ce îţi permite să modifici paginile tale web. Asta este toată investiţia ta. Dacă nu eşti pregătit să faci această investiţie, trebuie să te întrebi dacă îţi doreşti cu adevărat un website ce vinde produse sau servicii. Apoi, trebuie să defineşti variabilele ce for face diferenţa în strategia ta de vânzare.
Acum devine interesant..
Poţi realiza pagina de vânzări sub forma unui email direct, eficienţa acestui lucru asigurând-o sutele de afaceri ce acţionează cu succes în acest mod. Însă acest lucru nu trebuie realizat în întregul tău site, ci strict pe pagina de vânzări.