1.Ajută oamenii să găsească ceea ce caută.

Oamenii întotdeauna nu se concentrează şi trec cu repeziciune peste paginile web dacă nu găsesc imediat ceea ce caută. Cel mai bine este să realizezi o bară de navigare specifică firmei tale, să aliniezi elementele de pe site în zig-zag sau să-ţi imaginezi cum ar putea privii mai bine vizitatorii. Evită să te aglomerezi sau să creezi prea multe spaţii. Textele prea lungi caută să le împărţi în articole mai mici pentru a nu părea greu de citit.

2. Foloseşte secţiunea „Despre Mine” pentru a câştiga încrederea posibililor clienţi.

Secţiunea aceasta are un impact imens privind vânzările. Deoarece pe internet nu-ţi poţi permite să te introduci în persoană, acest loc este cel mai adecvat pentru acest lucru. Foloseşte-o pentru a scrie despre trecutul companiei tale, despre pasiunile tale şi despre mesajul pe care vrei să-l transmiţi prin site-ul tău. Cu cât stu mai multe despre tine, cu atât oamenii încep să aibă mai multă încredere. Foloseşte asta pentru a te diferenţia de competitori tăi ce preferă să rămână anonimi.

3.Răspunde întrebărilor ce ar putea bloca o vânzare.

Scrie o listă a posibilelor întrebări pe care clienţii le-ar putea avea înainte de a achiziţiona un produs şi apoi realizează o secţiune „Întrebări şi răspunsuri” în care poţi ofer acele răspunsuri. Include şi link-uri care produse sau servicii şi astfel vei îndepărta orice obstacol ce putea interveni.

4. Investeşte în imagini de o calitate superioară.

Evită acele imagini de duzină, folosite la realizarea majorităţii website-urilor. Oferă vizitatorilor imagini cu angajaţii tăi, cu produsele oferite şi cu spaţiul în care se află compania ta. Oferă-le o asigurare vizuală că se află pe site-ul unei firme respectabile. Poţi înregistra un videoclip în care să vorbeşti despre companie şi să feri informaţii privind produsele sau serviciile oferite.

5. Alege cu atenţie cuvintele folosite.

Cuvintele trebuie alese cu grijă deoarece acestea contribuie foarte mult la vânzare. Aşa cum în lumea reală oamenii cumpără bazându-se pe sentimente şi logică, în lumea virtuală oamenii cumpără bazându-se pe informaţiile oferite. Nu lăsa articolele de pe site-ul tău ca pe un ultim lucru de făcut, deoarece acestea reprezintă un element esenţial în înflorirea afacerii tale.

8 trucuri pentru a transforma click-urile în vânzări 16. Oferă conţinut gratis.

Companiile de software oferă ediţii gratuite limitate ale produselor lor pentru ca utilizatorii să le poată teste înainte de a cumpăra varianta full. Chiar dacă nu eşti axat pe acest domeniu poţi oferi gratuite cărţi de tipul eBooks, diferite cadouri în schimbul înregistrării pe site s.a.

 

7. Înlătură orice surpriză neplăcută ce poate apărea astfel încât să cauzez abandonul coşului de cumpărături.

Este foarte frustrând să observi cum un număr de persoane îşi umplu coşul de cumpărături însă şi-l abandonează brusc atunci când ajung la secţiunea checkout. O modalitate pentru a împiedica acest lucru este să oferi transport gratuit şi să oferi garanţia returnării în caz de orice problemă.

8.Testează, schimbă, apoi testează din nou

Frumuseţea afacerilor pe internet este că poţi testa nelimitat orice element. Foloseşte unelte de depistare pentru a vedea câţi vizitatorii sunt interesaţi de site-ul tău într-un interval de timp. Testele continue vor sublinia punctele forte şi cele slabe ale site-ului, reuşind în cele din urmă să găseşti o cale de a converti din ce în ce mai multe click-uri în vânzări.