transforma clickurile in vanzari1.Ajută oamenii să găsească ceea ce caută.

Oamenii nu se concentrează prea usor şi trec cu repeziciune peste paginile web dacă nu găsesc imediat ceea ce caută. Cel mai bine este să realizezi o bară de navigare. Evită să aglomerezi prea mult pagina sau să creezi prea multe spaţii goale. Textele prea lungi caută să le împărţi în articole mai mici pentru a nu părea greu de citit.

2. Foloseşte secţiunea „Despre Noi” pentru a câştiga încrederea posibililor clienţi.

Secţiunea aceasta are un impact imens asupra vânzărilor. Foloseşte-o pentru a scrie despre trecutul companiei tale, despre pasiunile tale şi despre mesajul pe care vrei să-l transmiţi. Cu cât stiu mai multe despre tine, cu atât oamenii încep să aibă mai multă încredere. 

3. Răspunde întrebărilor ce ar putea bloca o vânzare.

Scrie o listă a posibilelor întrebări pe care clienţii le-ar putea avea înainte de a achiziţiona un produs şi apoi realizează o secţiune „Întrebări şi răspunsuri” în care oferi chiar tu acele răspunsuri. Include şi link-uri directe catre produse sau servicii şi astfel vei îndepărta mai usor obstacolele ce ar putea interveni.

4. Investeşte în imagini, filme de o calitate superioară.

Evită acele imagini de duzină, folosite la realizarea majorităţii website-urilor.
Oferă vizitatorilor imagini cu angajaţii tăi, cu produsele oferite şi cu sediul firmei. Oferă-le o asigurare vizuală că se află pe site-ul unei firme respectabile.
Poţi înregistra un videoclip în care să vorbeşti despre companie şi să oferi informaţii privind produsele sau serviciile oferite.

5. Alege cu atenţie cuvintele folosite.

Cuvintele trebuie alese cu grijă deoarece acestea contribuie foarte mult la vânzare. Aşa cum în lumea reală oamenii cumpără bazându-se pe sentimente şi logică, în lumea virtuală oamenii cumpără bazându-se pe informaţiile oferite.

6. Oferă conţinut gratis.

Companiile de software oferă ediţii gratuite limitate ale produselor lor pentru ca utilizatorii să le poată teste înainte de a cumpăra varianta full. Chiar dacă nu eşti axat pe acest domeniu poţi oferi gratuit cărţi electronice, diferite cadouri în schimbul înregistrării pe site

7 trucuri pentru a transforma click-urile în vânzări 17. Înlătură orice surpriză neplăcută care poate cauza abandonul coşului de cumpărături.

Este frustrant să observi cum un număr mare de persoane îşi umplu coşul de cumpărături însă şi-l abandonează brusc atunci când ajung la secţiunea checkout.
O modalitate pentru a împiedica acest lucru este să oferi transport gratuit sau să oferi garanţia returnării produselor.

Respecta mesajul din reclama facuta
Asigură-te că paginile de produs conţin ceea ce „
ai promis” în textul reclamei. De exemplu dacă în reclamă este specificat faptul că oferi preţuri mici, pe pagina web ar trebui sa fie realizate comparaţii cu celelalte preţuri practicate pe alte situri. În acest fel vei instala un sentiment de încredere printre vizitatori. Pe măsură ce încrederea creşte vei câştiga clienţi pe termen lung.