Probleme in afacere? – Totdeauna exista o iesire

 

Intotdeauna exista o iesire 1Ideile pier atunci când autorul lor nu mai ştie ce trebuie făcut în continuare, lucru care se întâmplă adesea. Ignoranţa şi lipsa de încredere sunt principalele cauze de „deces” în lumea ideilor promiţătoare.

Uneori, profesioniştilor le e jenă să recunoască faptul că anumite întârzieri sunt provocate de lipsa unor cunoştinţe de ordin procedural, încercând în schimb să inventeze tot felul de scuze. Orgoliul exagerat sau teama pentru siguranţa locului de muncă naşte ignoranţă, victima fiind însăşi ideea dumneavoastră.

Sănătatea oricărei afaceri este condiţionată de progresele realizate, fie ele cât de mici. Chiar şi atunci când fac eforturi istovitoare în acest sens, persoanele care se dedică în întregime dezvoltării produsului lor nu sunt în pericol să-şi piardă entuziasmul.

Nu vă opriţi din drum! Dacă nu ştiţi ceva, întrebaţi, învăţaţi; totdeauna există o modalitate economică eficientă de rezolvare a unei probleme.

Nu dorim să intrăm prea adânc în detalii, nici să facem aici psihologie. Un singur lucru vă putem spune însă: în cazul în care vă împotmoliţi, există cu siguranţă o modalitate de a vă despotmoli. Găsiţi-o!

Dacă sunteţi gata de atac, daţi-i drumul! Veţi avea de-a face cu o sumedenie de personaje din cauza cărora veţi risca să deveniţi hipertensiv şi să căpătaţi insomnii. Intenţia noastră este aceea de a vă ajuta să evitaţi astfel de situaţii.

Vedeţi dumneavoastră, nu are importanţă cu ce fel de persoane veţi colabora; noi vă vom învăţa cum să le abordaţi, indiferent de caracterul lor, păstrând controlul întregii situaţii. Oricum, cineva tot îşi va pierde somnul, dar de ce să fiţi dumneavoastră acela?

Să nu vă fie teamă de nimeni, căci jocul vă aparţine, dumneavoastră fiind singurul care îi stabileşte regulile. Probabil că nu aţi citit nici o carte de tip „cum să…”, iar dacă aţi citit, poate că nu v-a fost de folos. De fiecare dată aţi început un proiect cu cele mai bune intenţii, plin de speranţă, dar teama de eşec a revenit iar şi iar, astfel că v-aţi simţit ca un biet fluture captiv într-un pahar, rotindu-se întruna, până la epuizare. Acum însă puteţi sparge hotărât cercul vicios. Conştientizaţi acest lucru, aveţi încredere şi porniţi la treabă!

Mediul socioeconomic în care trăim încurajează libertatea de gândire, creând, prin el însuşi, condiţiile necesare pentru obţinerea unei înalte productivităţi. Dacă dumneavoastră rămâneţi în urmă, noi toţi vom avea de suferit.

Printre cei care vor răspunde prezentării dumneavoastră pot fi unele persoane contactate în etapa iniţială, de cercetare – fapt, de altfel, foarte încurajator. Ultima dată când v-aţi întâlnit cu respectivii specialişti, dumneavoastră eraţi doar un şcolar neajutorat, pe când ei reprezentau adevărate autorităţi în domeniu. Acum situaţia s-a mai schimbat. Eforturile pe care le-aţi depus v-au ridicat valoarea în ochii acestor potenţiali asociaţi.

Ascultaţi cu atenţie ce au ei de spus, dar nu promiteţi nimic. Ideal ar fi să puteţi testa mai multe variante înainte de a semna un angajament scris. Noi vă vom prezenta o gamă largă de posibilităţi, iar dumneavoastră veţi decide ce anume vă convine. Oricum însă, nu semnaţi nimic până când un avocat competent nu va trece în revistă toate propunerile.

Intotdeauna exista o iesire 2ASOCIEREA

Unii dintre dumneavoastră consideră probabil că au făcut tot ce le-a stat în puteri în ceea ce priveşte activitatea de planificare şi dezvoltare a ideii. Produsul conceput necesită probabil o anumită tehnologie de fabricaţie specifică – iar aici veţi avea nevoie de sprijinul altora. Aşadar, este timpul să vă gândiţi cu cine v-aţi putea asocia.

Înainte de a aranja o întâlnire cu potenţialii parteneri, trebuie să vă asiguraţi protecţia necesară. Apoi treceţi la stabilirea unei întâlniri direct cu factorii de decizie ai companiei, fără a apela la intermediari, evitând astfel o eventuală distorsionare a tratativelor şi o pierdere de timp preţios.

Fiţi cât se poate de sincer cu partenerii de dialog. Încercaţi să aflaţi cu exactitate ce intenţii au în privinţa produsului dumneavoastră şi ce sunt dispuşi să vă ofere. Nu acceptaţi niciodată să vindeţi absolut totul, definitiv. La urma urmei, nimeni nu cunoaşte produsul mai bine decât dumneavoastră, iar aceste cunoştinţe pot fi la un moment dat nepreţuite pentru ei. Dacă sunt suficient de inteligenţi, îşi vor da seama rapid că au nevoie şi de serviciile dumneavoastră, nu numai de produsul în sine.