Consultanta Criptomonede

(Bitcoin, Ethereum, Ripple, etc)

Criptomonedele sunt deja un fenomen global, de care probabil stiti cel putin din auzite. Putini stiu, dar criptomonedele sunt un produs secundar al altei inventii. Satoshi Nakamoto, inventatorul secret al monedei Bitcoin, nu a intentionat sa inventeze o moneda. In anuntul sau despre Bitcoin, Satoshi declara ca a dezvoltat un sistem electronic de numerar care utilizeaza o retea de tip peer-to-peer pentru a preveni cheltuirea de doua ori a aceleiasi monede. Cea mai importanta parte a inventiei lui Satoshi a fost construirea unui sistem descentralizat. Aceasta decizie a dus la nasterea crptomonedelor.

Cum functioneaza?Investitii criptomonede 1

O problema majora pe care fiecare retea de plati trebuie sa o rezolve este de a preveni asa-numitele cheltuieli duble: adica a preveni posibilitatea ca o singura entitate sa cheltuiasca aceeasi suma de doua ori. De obicei, acest lucru este realizat de un server central care tine evidenta soldurilor.

Intr-o retea descentralizata, nu aveti acest server. Deci, aveti nevoie de fiecare entitate din retea pentru a face acest lucru. Fiecare peer din retea trebuie sa aiba o lista cu toate tranzactiile pentru a verifica daca tranzactiile viitoare sunt valide sau o incercare de a dubla cheltuielile.

Cum reusesc aceste entitati sa pastreze un consens cu privirea la inregistrari?

Daca participantii retelei nu sunt de acord cu privire la o singura balanta, totul este intrerupt. Ei au nevoie de un consens absolut. Cu o autoritate centrala, de obicei, e nevoie de o noua declarare a starii soldurilor.

Dar cum puteti obtine un consens fara o autoritate centrala?

Nimeni nu credea ca e posibil asa ceva pana la inventia lui Satoshi. Inovatia sa majora a fost obtinerea unui consens fara o autoritate centrala. Criptomonedele sunt o parte din aceasta solutie – de altfel este partea care a facut solutia atat de interesInvestitii criptomonede 2anta incat a devenit cunoscuta in intreaga lume.

Totusi, ce sunt cu adevarat criptomonedele?

Simplificat ar putea fi definite ca intrari limitate intr-o baza de date pe care nimeni nu o poate schimba fara a indeplini anumite conditii. Acest lucru poate parea obisnuit, dar, credeti sau nu: exact asa puteti defini orice moneda. De exemplu banii depusi  in contul dvs. bancar obisnuit sunt doar o intrare verificata intr-o baza de date a conturilor, soldurilor si tranzactiilor.

Cum creeaza minerii monede si confirma tranzactiile?

Sa aruncam o privire asupra legilor care guverneaza bazele de date ale criptomonedelor. O criptomoneda ca Bitcoin consta dintr-o retea de parteneri. Fiecare partener are o evidenta a tuturor tranzactiilor si, prin urmare, a soldului fiecarui cont.

O tranzactie poate fi un fisier care spune ca „Ana da X Bitcoin lui Bogdan” si care este semnat de cheia privata a Anei. Dupa semnare, o tranzactie este transmisa in retea de la un partener la altul. Aceasta este tehnologia de baza P2P.

Criptomonedele sunt construite pe baza criptografiei si sunt atat de sigure incat probabilitatea este aproape zero ca vreodata sa fie compromisa o adresa bitcoin.

Datorita proprietatilor lor revolutionare, criptomonedele au devenit un succes, la care inventatorul Satoshi Nakamoto nici nu visa. In timp ce orice alta incercare de a crea un sistem de bani digitali nu a atras masele de utlizatori, Bitcoin a avut ceva care a provocat entuziam si fascinatie. Ele mai sunt denumite si aur digital; bani care sunt protejati de influenta politica; bani care promit sa-si pastreze si sa-si creasca valoarea in timp. Criptomonedele sunt, de asemenea, un mijloc de plata rapid si confortabil cu un domeniu de aplicare la nivel mondial.

Criptomonedele au dat nastere unei piete incredibil de dinamice, in crestere rapida pentru investitori si speculanti. Acum bursele de schimb permit comertul cu sute de criptomonede. Volumul lor zilnic de tranzactionare depaseste pe cel al marilor burse europene. Practica distribuirii initiale a monedelor (ICO), facilitata in cea mai mare masura de contractele inteligente ale lui EthInvestitii criptomonede 3ereum, a dat nastere proiectelor de succes, in care adesea o idee este suficienta pentru a colecta milioane de dolari.

Este obisnuit ca o criptomoneda sa castige 10% pe zi – uneori 100% – si sa piarda aceeasi valoare in ziua urmatoare. Daca aveti noroc, valoarea monedei dvs. creste pana la 1000% in una sau doua saptamani.

In timp ce Bitcoin ramane de departe cea mai faimoasa criptomoneda, exista si altele cu potential de crestere, care pot aduce castiguri fabuloase pe viitor. Investitorii ar trebui sa aiba in vedere cateva criptomonede. Cele mai populare sunt: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Neo, Litecoin, Monero, Iota.

Daca doriti sa investiti in criptomonede, dar nu cunoasteti pasii necesari pentru a intra in posesia acestora sau ce anume vi se potriveste, va pot oferi consultanta.

Consultant MIHAI IONESCU

Email: consultantabitcoin@gmail.com