Cu trotineta electrica ajungi departe!

 

Trotineta electrica a devenit un mijloc de transport preferat de foarte multe persoane, mai ales de cele care lucreaza in corporatii. Dimineata, se da intotdeauna startul pentru cursa catre locul de munca, iar autovehiculele nu sunt, adesea, cele mai fiabile, deoarece traficul ingreuneaza circulatia. Transportul in comun este deseori compromisul intre masina personala si mersul pe jos, insa prea putini agreeaza mersul in comun cu alte persoane. Mai ramane bicicleta sau trotineta ca alegere principala, insa trotineta electrica castiga teren, deoarece este mult mai compacta, se pliaza usor, iar in cazul in care ni se ofera transport cu masina putem sa o pliem in portbagaj cu usurinta. Trotineta electrica 3

Unul din principalele motive pentru care ai putea fi interesat de acest vehicul, este faptul ca nu mai este doar o simpla forma de divertisment sau de a petrece timpul in aer liber intr-un mod sanatos. A devenit o modalitate de deplasare urbana, din ce in ce mai apreciata de multi dintre cei care folosesc trotineta electrica pentru a se deplasa in oras. Nu numai ca nu elibereaza noxe poluante in aer, dar vorbim si de un consum mai mic comparativ cu o masina sau un abonament la autobuz.

De asemenea, daca ai de parcurs distante care in mod normal te-ar obosi sa le faci pe jos in mod frecvent, trotineta electrica este alegerea potrivita pentru tine. Exista anumite criterii pe care vrei sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi o trotineta.

Suma de bani pe care o vei investi in aceasta trotineta trebuie sa fie justificata de nevoile tale. Este important sa stabilesti dinainte care este scopul in care o vei folosi? Cat de des preconizezi ca vei avea nevoie de ea? Care este traseul pe care crezi ca il vei parcurge cel mai des?

 

Raspunsul la toate aceste intrebari este esential pentru a alege o trotineta potrivita pentru tine. Asta, deoarece o trotineta pe care ai de gand sa o folosesti in fiecare zi, va fi diferita de una pe care vrei sa o folosesti la plimbari ocazionale.

O trotineta electrica ce va fi folosita zilnic pentru deplasarea la serviciu sau in alt scop, va avea o structura mai solida, roti mai mari si mai rezistente, precum si o mai mare autonomie a bateriei. Toate acestea costa. desigur. In schimb, daca iti doresti o trotineta electrica pe care sa o folosesti ocazional la plimbari sau cand vrei sa te destinzi, te poti multumi cu o varianta mai ieftina, dar nu la fel de rezistenta.

Fiind un vehicul ce functioneaza pe baza unui motor electric, acesta este alimentat de o baterie bininteles. Capacitatea bateriei sau autonomia ei te intereseaza in mod deosebit, deoarece de ea depinde ce distanta vei reusi sa parcurgi in ce perioada de timp. Suntem siguri ca nu iti doresti sa ramai fara baterie la jumatatea drumului, de aceea e necesar sa verifici dinainte acest indice.

Autonomia bateriei va fi exprimata fie in distanta pe care o poti parcurge dintr-o singura incarcare, fie in durata de functionare pe care ti-o poate oferi bateria. Majoritatea producatorilor doteaza trotinetele cu baterii care pot oferi o autonomie de 30 sau 40 de km la o singura incarcare, sau o functionare de aproximativ 2 ore.