Proctoline, clinica in care fisurile anale dispar

Omul a inventat diferite expresii prin care sa arate ca nu ii pasa de anumite lucruri. In aceste contexte auzim in vorbirea curenta:„Ma doare-n cot”, „Ma doare in f…d”.

Cu siguranta ca persoana care are probleme cu hemoroizii si are o fisura analacare chiar stie ce inseamna durerea din acea regiune, va fi mult mai retinuta in a folosi expresia. Cata neplacere poate cauza o asemenea durere se simte in timpul unei constipatii severe cu care cred ca fiecare dintre noi ne-am confruntat.

Constipatia este cauzata de alimentatia defectuoasa, dar si de schimbarile de mediu. Am colege care cum ajung la mare sau intr-un alt loc, cum se constipa. Nu exista senzatie mai placuta decat nevoia de a elimina si imposibilitatea de a avea scaun. Stomacul se umfla ca un balon si devine dureros, anusul este si el sursa de durere.

In timp ce fisurile cauzate de constipatie sunt dureroase, dar se vindeca de la sine, cele cauzate de cura cu citostatice, sarcina, acte sexuale anale se pot infecta generand complicatii si mai mari.

Un lucru este cert: exista tratament fisura anala eficient pe care pacientul trebuie sa il solicite inainte de aparitia abcesului anal.

La clinica Proctoline.ro tratare fisura anala se face prin metode non chirurgicale, mai ales ca  sfincterotomia interna nu este indicata la copii, nu impiedica aparitia fisurilor anale in alta parte si poate cauza si inconsistenta intestinala un timp.

Dar de tratarea prin prelevare a tesutului sanatos din alta parte a corpului ce spuneti, mai ales ca si vascularizarea va fi perfecta?

O fisura anala netratata se poate infecta, generand dureri la defecatie, dar si la asezarea pe scaun, suferinta permanentizandu-se. In plus, vorbind de o infectie intr-o zona intima, care necesita o igiena riguroasa si spalatul regiunii afectate va deveni un chin. La contactul cu apa si sapunul, bolnavul va simti arsuri.

La fel de importanta ca sanatatea intregului organism este si sanatatea anusului, de aceea trebuie sa avem grija la urmatoarele aspecte:

-sa evitam constipatiile prin evitarea alimentelor care o produc (consumarea acestora in exces) si prin consumul de lichide.

-evitarea utilizarii deviante a acestei parti a corpului, stiind ca orice abatere de la norma inseamna atragerea imbolnavirii

-prezentarea la un consult de specialitate la primele semne de hemoroizi, la prima fisura anala. In cazul in care nu stim despre ce este vorba, sa ne ducem la medic, la primul semn de disconfort din zona aceea.

-programarea la cea mai apropiata clinica Proctoline.ro pentru un control amanuntit. Este bine ca aceste consultatii sa fie facute si preventiv ca eventualele disfunctii sa fie tratate in stadiu incipient.

Proctoline are 14 filiale raspandite in toata tara, medici priceputi si aparatura performanta. In plus, ei sunt pionierii care introduc in Romania interventiile noi care se fac la nivel mondial pentru tratarea hemoroizilor si a afectiunilor anale.

Nu trebuie sa ne fie jena sau frica, ci trebuie sa ne aparam sanatatea si viata cu orice pret. Proctoline.ro faciliteaza programarile si personalizeaza interventiile in functie de starea bolnavilor, punand pe primul loc confortul si binele celor tratati aici.