Elevii stiu ca trebuie sa invete engleza

In ultima perioada, interesul pentru manual engleza clasa 9 a crescut considerabil, fiindca elevii sunt constienti de faptul ca fara acesta limba de circulatie internationala viitorul lor nu va fi atat de luminos.

Imi aduc aminte, cand eram eleva, cum spuneau colegii mei cu dezamagire: “La ce sa invatam engleza, ca oricum nu ne ducem nicaieri!”

Era foarte greu de iesit din tara si daca aveai amici in afara erai suspectat. Te puteai trezi anchetat pentru simplul motiv ca ai primit o scrisoare din afara. Acum cea mai mare vanzare este inregistrata la limba engleza clasa 9, fiindca multi dintre adolescenti au un program strict pentru invatarea acestei limbi. 2-3 ore asculta diferite materiale, vizioneaza reclame, citesc cu glas tare in engleza lectii, pe care le traduc, apoi rezolva exercitii, de la cele mai simple, la exercitii complexe. Apreciez faptul ca tinerii sunt bine orientati si ca isi calculeaza fiecare pas din viata. Sa invatam limba engleza 1

Stiu adolescenti care folosesc engleza clasa a 9a din vacanta de la sfarsitul clasei a VIII-a fiindca vor sa vorbeasca acesta limba straina asemenea unui nativ.

Stiu liceeni care inca din primii ani stiu ca se vor inscrie la Politehnica la una dintre facultatile care tin cursurile in limba engleza, fiindca vor sa faca un doctorat in strainatate sau urmaresc o cariera universitara de succes.

Imi place ambitia pozitiva a tuturor acestor tineri. Viata este scurta si trebuie sa ne folosim la maximum potentialul, mai mult de-atat sa depunem eforturi ca sa ne autodepasim.

Nu putem sa ne complacem in mediocritate la infinit, chiar daca nu mai suntem liceeni, ne putem intoarce cu studiul la engleza clasa 9 ca limba lui Shakespeare sa nu mai aiba secrete fata de noi.

Sa zicem ca am depasit demult varsta liceului, dar ce ne impiedica sa studiem din nou? Manualele sunt bine structurate, explicatiile pe inteles, asa ca niciodata nu este tarziu sa stim engleza la nivelul dorit.

Eu nu am facut parte din categoria celor care spuneau ca nu invata engleza fiindca nu au unde sa plece si sa utilizeze cunostintele, dar criza de timp, problemele vietii au facut ca engleza mea sa se opreasca undeva la nivelul gimnaziului. Pot solicita o informatie in acesta limba, pot cere sa fiu servita la restaurant, imi arat recunostinta cu usurinta, dar as dori mai mult de-atat.

Imi este jena de cate ori vad persoane mult mai tinere decat mine, cum cocheteza cu limba straina si sunt 100% hotarata sa invat singura, fiindca nu mai am timp de meditatii sau de cursuri, care presupun si mobilitate.

Oricine poate invata engleza acum cu mijloacele care-i stau la dispozitie. Materiale audio-video pentru perfectionarea pronuntiei sunt din belsug, Multe dintre cuvinte au transcrierea fonetica in paranteza, explicatiile de gramatica sunt date pe inteles. Ce ne impiedica?

Cum sa nu inveti engleza, cand granitele sunt libere si se poate circula prin Europa numai cu cartea de identitate?

Astazi vin aici vorbitori de engleza din toata lumea sa dezvolte afaceri, deci ni se poate vorbi in engleze si la noi acasa.