De ce sa folosesti un grup electrogen diesel
si care sunt avantajele acestuia

In lumea de azi, in care preturile carburantilor cresc in urma cererii tot mai mari si a reducerii ofertei, trebuie sa alegeti un combustibil rentabil care sa raspunda nevoilor pe care le aveti pe termen lung. Datorita inventiei lui Rudolph Diesel, motorul diesel s-a dovedit a fi extrem de eficient si rentabil.

Combustibilul diesel are un pret moderat mai mare decat benzina, dar motorina are o densitate energetica mai mare, adica mai multa energie poate fi extrasa din motorina in comparatie cu acelasi volum de benzina. Prin urmare, motoarele diesel din automobile asigura un kilometraj mai mare, ceea ce le face o alegere evidenta pentru transportul si echipamentele grele. Dieselul este mai greu si uleios in comparatie cu benzina si are un punct de fierbere mai mare decat cel al apei. Iar motoarele diesel atrag o atentie sporita datorita eficientei superioare si rentabilitatii. Din acest motiv tot mai multe persoane aleg un grup electrogen diesel.

Distinctia consta in tipul de aprindere. In timp ce motoarele pe benzina functioneaza cu aprindere prin scanteie, motoarele diesel folosesc compresie pentru aprinderea combustibilului. In acesta din urma, aerul este introdus in motor si supus unei compresii ridicate care il incalzeste.

Aceasta duce la o temperatura foarte ridicata a motorului, mult mai mare decat temperatura atinsa intr-un motor pe benzina. La temperatura maxima si presiune, combustibilul care este introdus in motor se aprinde din cauza temperaturii extreme. Aceasta caracteristica face ca ele mai multe grupuri electrogene diesel sa fie mai eficiente decat alte tipuri de generatoare.

Intr-un motor diesel, aerul si combustibilul sunt infuzate in motor in diferite etape, spre deosebire de un motor cu gaz in care se introduce un amestec de aer si gaz. Combustibilul este injectat in motorul diesel folosind un injector, in timp ce intr-un motor pe benzina, este utilizat un carburator in acest scop. Intr-un motor pe benzina, combustibilul si aerul sunt trimise in motor impreuna si apoi comprimate. Amestecul de aer si combustibil limiteaza compresiunea combustibilului si, prin urmare, eficienta generala.

Un motor diesel comprima numai aerul, iar raportul poate fi mult mai mare. Un motor diesel comprima intre 14: 1 si 25: 1, in timp ce intr-un motor pe benzina raportul de compresie este intre 8: 1 si 12: 1. Dupa ardere, produsele secundare de ardere sunt scoase din motor prin evacuare.

Cei care cumpara un grup electrogen pe motorina cunosc toate aceste avantaje si le utilizeaza in propriul beneficiu.

Generatoarele diesel moderne au depasit dezavantajele modelelor anterioare cu costuri mai mari de functionare si de intretinere. Acum sunt silentioase si necesita o intretinere mai mica in comparatie cu motoarele pe gaz de dimensiuni similare.

Nu exista scanteie, deoarece combustibilul se autoaprinde. Lipsa bujiei  scade costurile de intretinere.

Costul de combustibil pe Kilowatt produs este cu treizeci pana la cincizeci la suta mai mic decat cel al motoarelor pe gaz. O unitate diesel cu racire pe apa de 1800 rpm functioneaza timp de 12.000 pana la 30.000 de ore inainte de orice intretinere importanta. O unitate cu gaz racita cu apa si care functioneaza la 1800 rpm functioneaza de obicei timp de 6000-10.000 de ore inainte de a avea nevoie de reparatii.