Tactici de succes in alegerea unei nise de piata

 

Tactici 1Daca vrei sa folosesti marketingul de nisa pentru a atrage vizitatori pe pagina ta, iata cateva tactici pe care le poti folosi ca sa faci bani:

TACTICA #1: Cercetare

Utilizeaza la maximum toate mecanismele de cercetare pe care le gasesti ca sa fii sigur ca intelegi cu adevarat nisa si nuantele sale.Asta inseamna sa intelegi care instrumente sunt bune pentru a intelege ce face zi de zi piata ta de nisa, unde isi petrece online timpul publicul tau, si ce ii atrage din punct de vedere personal si profesioanal.

 TACTICA #2: Definirea nisei

Defineste clar cine va forma piata ta de nisa si asigura-te ca oamenii care formeaza aceasta nisa sunt dispusi sa plateasca pentru solutia pe care o oferi problemelor lor. Nisa este o subcategorie a unei categorii mult mai largi.

Un exemplu pentru ceea ce nu este o nisa: „Oameni care vor sa invete sa obtina mai multe puncte in golf”.

In acest exemplu, exista mult prea multi oameni in categoria principala (golf) pentru a face aceasta o nisa adevarata. Virtual, toti oamenii care joaca golf vor sa obtina multe puncte, asa ca acest grup nu constituie o nisa, si cu atat mai putin o categorie in care merita sa investesti.

Un exemplu de piata de nisa: femeile care joaca golf si vor sa invete sa trimita mingea mai drept si pe distanta mai lunga.Aceasta este o nisa deoarece pentru ca defineste si segmenteaza clar cui te adresezi si de ce aceste persoane vor avea nevoie de serviciile tale.

Dupa definirea clara a pietei de nisa, trebuie sa te asiguri ca oamenii care o formeaza sunt dispusi sa plateasca pentru serviciile tale. Cea mai usoara cale de a determina asta in lumea online este de a gasi site-uri din nisa ta sau dintr-o nisa apropiata si sa vezi daca aceste site-uti taxeaza pentru serviciile oferite.

In plus, ar trebui sa vezi daca exista un nivel rezonabil de concurenta intre aceste site-uri.

TACTICA #3: Gasirea unui nume de domeniu pentru situl tau si a cuvintelor cheie

Tactici 2Cerecteaza si alege cu grija cuvintele cheie pentru a putea obtine cel mai bun nume de domeniu pentru site-ul tau. Adesea marketingul de nisa incliude maximizarea modului in care motoarele de cautare functioneaza pentru a te asigura ca site-ul tau apare listat pe primele pagini pentru cuvantul tau cheie. Numele domeniului contribuie la ajungerea pe primele pagini.

TACTICA #4: Posteaza articole, referate si carti pe Internet

Postarea unui continut relevant este cel mai bun mod de a obtine trafic bun pentru site-ul tau.

Trimiterea de articole si rapoarte bogate in cuvinte cheie, pe site-uri cu trafic mare, este o cale buna de a maximiza expunerea online. Oamenii vor folosi cuvintele cheie pentru a gasi informatia care ii intereseaza si astfel vor gasi site-ul tau in rezultatele motoarelor de cautare.

Marketingul de nisa se adreseaza unui grup distinct si select care doreste ceea ce tu oferi.
Daca iti definesti nisa corect si te asiguri ca abilitatea de a le rezolva problemele este ceva pentru care ar plati, ai obtinut o afacere profitabila.

Utilizeaza motoarele de cautare pentru ca publicul tau sa gaseasca mai usor serviciul sau produsul tau.