nisa de piata

 

 

Asadar, ai scapat de catusele muncii de birou si ti-ai început afacerea la care visai de mult: De exemplu, sa vinzi jucarii pentru copii pe internet. Ai gasit un furnizor en gros, ai construit o pagina web, ti-ai instalat cosul de cumparaturi, si ai inceput sa-ti promovezi afacerea online.

Acum, multumit de eforturile tale, stai cu mâinile încrucisate si astepti ca vânzarile sa înceapa.  si astepti… si astepti si astepti… Dar, comenzile intarzie sa apara. Din ce cauza?

Pai, haideti sa vedem…

Sa te arunci cu capul înainte pe o piata noua fara a face cercetarile adecvate înseamna o reteta sigura pentru dezastru. Se prea poate sa fi visat dintotdeauna sa vinzi pantofi pentru copii online, dar înainte de a face primul pas trebuie sa întelegi aceasta piata.

O conceptie des intalnita este aceea ca daca ai o afacere online te vei imbogati automat.

Adevarul este ca, mai intai, va trebui sa gasesti nisa de piata potrivita si apoi sa oferi produse si servicii care au potentialul sa atinga un nivel ridicat de succes pe Internet. Găsirea unei nişe pentru o afacere online înseamnă de fapt găsirea unui produs sau serviciu care se adreseaza unei game variate de clienţi.

Afacerile de calibru mare nu sunt interesate de pieţe de nişă reduse. Acestea doresc sa vandă unui număr cat mai mare de persoane. În schimb, întreprinzătorul care intră pe o piaţă de nişă poate să obtină un rezultat mulţumitor dacă promovează produsul corect.

 

O cale obisnuita de a avea succes intr-o afacere mica este sa stabilesti o nisa de piata.

Pentru ca oricat de mult ar incerca, nici un furnizor nu poate oferi orice pentru oricine, mereu vor exista segmente de populatie ale carei nevoi pentru anumite produse sau servicii nu vor fi indeplinite – lasand astfel loc afacerilor mici sa aiba succes prin indeplinirea acelor nevoi.

Calea clasică spre succes este să găsiţi un lucru de care lumea are nevoie şi să promovaţi acest lucru. Când vine vorba de vânzări pe Internet, această cerinţă se transformă în definirea unui produs/serviciu deosebit şi exploatarea acestei nişe de piaţă

>>>Concentraţi-vă asupra dorinţelor şi nu asupra nevoilor oamenilor! <<<

Există foarte multe nişe de piaţă care aşteapta să fie descoperite. Tot ce trebuie să faceţi este să găsiţi una şi să urmăriţi ce anume se doreşte în domeniul respectiv. Observaţi că am spus se doreşte şi nu este nevoie.

Daţi-mi voie să explic puţin ce am vrut să spun.

Piaţa pe care o căutaţi esta aceea care îşi doreste cu adevărat ceea ce aveţi de oferit.

 

nise de piata si nevoile umane

Cu toţii avem nevoi. Avem nevoie de mâncare, apă, un adăpost, haine. Toate aceste lucruri sunt nevoile zilnice pentru supravieţuire. Dar, nu avem neapărat nevoie de mâncăruri sofisticate, de băuturi scumpe, case impunătoare sau haine la modă. Ne dorim aceste lucruri dar nu avem neaparat nevoie de ele!

Dacă privim cu atenţie dorinţele şi nevoile noastre, vom descoperi că o dorintă este ceva după care râvnim sau ceva ce ne imaginăm. Niciunul din aceşti termeni nu defineşte o nevoie, o necesitate. Putem trăi foarte bine fără aceste lucruri. O dorintă este ceva pentru care oamenii sunt dispuşi să risipească bani şi timp pentru a obţine.

Are cineva nevoie cu adevărat de un Ferrari roşu, strălucitor, sau doar şi-l doreşte? Avem cu adevarat nevoie de o vacanţă de trei săptamâni la ski in Elvetia sau Austria sau este doar un lucru scump, dar pe care ni-l dorim de mult timp?

Întotdeauna vor exista şi vom găsi lucruri pe care ni le dorim. Acest lucru face parte din natura umană. Dacă ne-am fi mulţumit doar cu lucrurile necesare, atunci lumea nu ar mai fi avansat de la epoca primitivă.

De fapt, progresul este produsul dorinţei noastre de a avea lucruri mai bune.
Ca vânzători, este datoria voastră nu numai să identificaţi aceste dorinţe, dar şi să gasiţi noi metode de a le satisface.

În acest moment, sunt sigur că mă veţi întreba: Bine, bine dar cum putem să facem acest lucru?

Va voi explica in paginile urmatoare…