Sfaturi pentru închiderea piscinei din beton pe timpul iernii

 

Dacă v-aţi construit în curte o piscină din beton, este important să știți cum să o închideți corespunzător pentru timpul iernii. În felul acesta, vă asiguraţi că vă veți putea bucura din nou de o baie răcoritoare în piscină, imediat ce vremea se îmbunătățește în primăvară, fără a fi nevoie să efectuați reparaţii care consumă mult timp şi bani. Iată deci câteva sfaturi valoroase cu privire la închiderea piscinei de beton.

Curăţarea piscinei

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să curăţaţi foarte bine piscina. Dacă neglijați această etapă, veți lăsa algele și mucegaiul să se dezvolte pe pereții bazinului, astfel încât veţi avea mult mai mult de muncă la venirea primăverii.

Folosiți o unealtă specială pentru a culege toate frunzele sau alte resturi de pe suprafața apei. Frecați părțile laterale și fundul piscinei cu o perie de spălare rigidă sau folosiţi un aparat automat pentru curăţat piscine de la un magazin specializat în închirierea de unelte.

Când ați terminat curățarea, reduceţi nivelul apei din piscină, astfel încât apa să nu intre în contact cu capacul piscinei.

Produse chimice pentru apa din piscină

Pentru a vă menține apa din piscină sănătoasă în perioada în care nu este utilizată, este bine să achiziţionaţi un kit de închidere a piscinei de la un  magazin specializat. Substanțele chimice vor împiedica formarea algelor, pe lângă prevenirea colorării și a acumulării de calcar. Pur și simplu adăugați substanțele chimice în apă conform instrucțiunilor producătorului și amestecați-le bine folosind o perie de piscină.

Curăţarea și sigilarea conductelor

Un pas foarte important în închiderea unei piscine beton este curăţarea tuturor ţevilor, cu aer. Dacă nu faceți acest lucru, există riscul ca apa rămasă să înghețe, deteriorând conductele. Pentru a face acest lucru, utilizați un compresor de aer mic pe care îl puteți închiria de la un magazin de închiriere de unelte.

Pentru a vă asigura că în ţevi nu pătrunde apă, sigilaţi-le cu ajutorul unor dopuri speciale.

Curățați filtrele și deschideţi supapele

Curăţaţi bine toate filtrele și lăsați supapa de spălare deschisă după ce ați terminat. Pentru piscine cu filtre de nisip, scoateți dopul de scurgere și lăsați-l afară. Dacă este necesar, utilizați un compresor pentru a scoate apa din supapa cu mai multe porturi, astfel încât să nu înghețe. Evitați să folosiți substanţe acide petru curăţarea filtrelor. Acidul poate deteriora filtrul în perioada în care piscina este închisă.

Deconectați orice sisteme de scurgere de pe încălzitorul piscinei, filtru, pompă și cloratoare. Asigurați-vă că deschideți toate supapele, astfel încât toată apa din interior să se scurgă la nivelul apei din piscină.

Alimentarea cu curent electric

Nu uitați să opriți alimentarea pompei și să închideți întrerupătorul.

Acoperirea bazinului

Ultima sarcină este să acoperiţi piscina, asigurându-vă că prelata este întinsă uniform pe toată suprafața piscinei, dar nu se află în contact cu apa.

În concluzie

Urmați sfaturile utile de mai sus pentru a vă pregăti piscina de beton pentru iarnă. Dacă descoperiți plăci deteriorate sau desprinse în timpul acestui proces, profitați de această ocazie pentru a vă repara piscina contactând un antreprenor local pentru piscine.

 

Articol extern