Prima pagină a website-ului tău trebuie să convingă vizitatorii de faptul că merită să vizualizeze întreg site-ul; cu alte cuvinte trebuie să previi abandonul lor. Pentru ca acesta să nu să întâmple trebuie să ai un conţinut relevant şi să creezi un mediu plăcut pentru vizitatori.

  1. Titlurile

Testele realizate privind titlurile arată faptul că dacă acestea sunt bine realizate asigură citirea completă a conţinutului, a unui procent de cel puţin 36 %. La folosirea unui anumit titlu 500 de persoane au vizualizat site-ul. Cu ajutorul unui sistem am alternat două titluri. Testul a arătat că 1000 de persoane au intrat pe site. Motivul este foarte logic. Cititorii citesc titlurile, însă dacă acestea nu îi impresionează cu nimic nu se mai deranjează să citească în continuare articolul, şi părăsesc site-ul. Rezultă deci, că titlurile sunt subiecte vitale ale website-ului tău.

  1. Link-urile

Linkurile din conţinutul site-ului pot fi de asemenea supuse testului. „Chestia” cu linkurile este că nu contează atât unde te duce, cât atractivitatea lor. Când foloseşti un link dintr-un titlu sau o explicaţie, acestea de obicei te adâncesc în conţinutul explicaţiei. În test am folosit un link de tipul: „click aici pentru a citi restul articolului”. Sistemul de reperare a arăta că au fost realizate 49 de click-uri de la 500 de vizitatori, asta însemnând o rată de conversiune mai mică de 10 %. Atunci când am înserat linkul într-un titlu atractiv, au fost reperate 102 click-uri de la 500 de vizitatori, ceea înseamnă o rată de conversie de 20 %. Cu alte cuvinte, 100 % optimizare.

  1. Sisteme de navigare

Cum sa pastrezi vizitatorii mai mult pe site 1Au fost realizate două teste ale navigării pe un website. Unul folosea DHTML, cu un meniu de tipul „drop down”, ceea ce înseamnă că oricine putea accesa orice secţiune a site-ului cu un singur click. Celălalt avea un set de linkuri afişate pe partea stângă, de o eficienţă scăzută, datorită multitudini de linkuri şi click-uri ce trebuiau realizate până la accesarea unei anumite secţiuni a site-ului. Testele au demonstrat că folosirea DHTML este mai puţin eficientă pentru vizitatori, chiar dacă este mai uşor de folosit pentru realizatorii site-ului.

Testele pot urma. Se pot testa diferite versiuni ale graficii, forme ale vânzării, combinaţii de tipul fundal – text, culori de linkuri, paragrafuri ale conţinutului. Nu există ceva pe site ce nu poate fi testat.

Pe scurt – Ce efect au aceste schimbări minore asupra ratei de conversie?

Tehnicile folosite în crearea unui titlu au drept scop acapararea a cât mai mulţi vizitatori. De aici poate apărea o reacţie în lanţ: mai mulţi vizitatori citesc articolele, rezultă că şi link-urile inserate pe parcursul unui articol au parte de mai multe click-uri, rezultă că se observă un interes în creştere faţă de produsele şi serviciile tale, ceea ce înseamnă că rata unei posibile achiziţionări creşte. Cu alte cuvinte, rata ta de conversiune se îmbunătăţeşte. Există bineînţeles lucruri care îţi pot scăpa, de accea, trebuie să realizezi teste periodic.

Învaţă aceste metraje ale performanţei pentru a îmbunătăţi vânzările website-ului tău

Pe postul de proprietar al unei afaceri pe internet eşti bombardat cu tot felul de sfaturi despre cum ar trebui să îţi întreţii şi să îţi optimizezi afacerea. Datorită acestui volum mare de informaţii, trebuie separat ce este <esenţial>, de ceea ce este <bine de ştiut>. Evident identificarea a ceea ce este <esenţial> este unul dintre cei mai importanţi paşi în atingerea scopului.