Organizarea abordarii clientilor

 

Organizarea abordarii clientilor 1Sunt multe produse care se pot vinde online, insa prefer sa vorbesc despre acele produse care indeplinesc doua criterii fundamentale:

•Criteriu #1. Produsul trebuie sa fie digital

•Criteriu #2. Produsul trebuie sa poata fi revandut de un numar infinit de ori.

Asa cum v-am spus, puteti convinge cumparatorii spontani sa achizitioneze un produs punand un termen limita al ofertei sau diminuand numarul de copii pe care planificati sa le vindeti. Aceasta inseamna a crea efectul de limitare a stocului.

Limitarea stocului

Este un principiu economic prin care cererea va creste pe masura ce cantitatea produsului descreste. Cand limitezi vanzarea, fie prin scaderea unitatilor, fie printr-o limita de timp a ofertei, creezi de fapt efectul de limita de stoc.

Oamenii iau decizii bazate pe emotii si de cele mai multe ori isi doresc sa aiba cel mai nou produs sau sa beneficieze de ultima informatie. Daca stau prea mult sa se gandesca, s-ar putea sa rateze o ocazie unica si atunci dau buzna. De asemenea, fiinta umana simte nevoia de a iesi mereu in fata cu ceva, de a fi unica iar limita de stoc satisface tocmai aceasta nevoie.

Crearea limitei de stoc trebuie bine planificata si cantarita inainte de a fi implementata. Punand o limita de timp sau numar produsului sau ofertei, riscati sa nu ajungeti la potentialul de venit maxim pe care il asteptati de la proiectul vostru.

Cu cat creste oferta, cu atat est mai mica dorinta de cumparare a produsului, deoarece oferta se apropie de cerere. Daca oferta scade, creandu-se atunci efectul de linita de stoc, atunci va creste si dorinta pentru cumpararea produsului.

Dupa cum am mentionat anterior, fiti foarte atenti la restrictiile pe care le puneti ofertei, restrictii de felul:

„Doar 100 de copii sunt disponibile”  

Sau

„acest produs este disponibil pana la 15 Ianuarie 2010”

Ar fi complet neplacut ca, dupa o perioada de munca grea , sa fiti pe punctul de a pierde tocmai cand lucrurile incep sa mearga bine, pentru ca nu vreti sa va incalcati cuvantul dat iar clientii sa nu mai raspunda la ofertele voastre viitoare.

Fie ca decideti sau nu sa limitati produsul, este timpul sa incepeti organizarea modalitatilor de abordare.   Eu sugerez ca mai intai sa creati produsul. Odata produsul creat, este mult mai usor sa concepi oferta de vanzare pe baza a ceea ce ati creat.

Optiunile de prezentare

Organizarea abordarii clientilor 2Aveti cateva optiuni de ‘ambalare’ sau prezentare a produsului.

Puteti sa inscriptionati produsul cu texte eBook (asiguarati-va ca prezentarea contine si grafice eCover atractive) sau puteti adauga valoarea perceputa mare incluzand diverse optiuni de prezentare, pe care intentionez sa vi le prezint in continuare.

Sunt trei mari optiuni de prezentare pe care le puteti folosi in cazul produselor cu informatie digitala: text, audio si video.  

Dupa cum deja stiti, texul poate fi prezentat in format eBook sau format on line- asemenea sitului de membru. Imediat ce ati pus infromatia intr-un format text, este foarte usor sa adaugati si prezentari audio.

Prezentarea textului  

Aveti un format eBook si un format online. O sugestie pentru a creste valoarea adaugata a produsului prezentat in format text este sa creati grafice eCover interesante pentru produs.