Ce sunt Metrajele performanţei?

Metrajele performanţei sunt măsurători ce evaluează rolul jucat de publicitatea făcută site-ului şi strategiile tale. Au rolul de a identifica „golurile” afacerii tale şi de impune noi ţinte pentru ca afacerea ta să prospere. Mulţi proprietari de afaceri on-line au fost de acord cu următoarele: acolo unde performanţa este măsurată, performanţa se îmbunătăţeşte; acolo unde performanţa este măsurată şi raportată, rata optimizării este accelerată.

Aceste trei metraje ale performanţei sunt esenţiale pentru afacerile în domeniul web:

  • Rata de conversiune
  • Costul unei acţiuni
  • Valoarea adăugată/cumpărător

Dacă te vei concentra pe aceste trei lucruri, poţi să ai încredere că vei atinge orice îţi propui.

A.Rata conversiei

Conversiunea reprezintă procesul prin care vizitatorii unui site sunt transformaţi în posibili clienţi. Cele mai comune tipuri de conversii sunt:

  • Generarea de email-uri trimise către toţi cei înscrişi pe site-ul tău
  • Vânzarea produselor
  • Înscrierea unui număr cât mai mare de abonaţi ai site-ului tău

Rata de conversie evaluează:

  1. Calitatea vizitatorilor atraşi de campania publicitară către site-ul tău
  2. Cât de satisfăcuţi sunt clienţii ce au interacţionat cu site-ul tău

Rata de conversie se calculează în următorul fel:

Acţiuni complete/Număr total de vizitatori = Rata de conversie

Este important să utilizezi aceeaşi rază temporală atunci când colectezi acţiunile completate şi numărul total de vizitatori ai site-ului. De exemplu, dacă luna trecută 1.000 de vizitatori au accesat site-ul tău şi 10 au achiziţionat unul din produsele tale, rata de conversie este 1,0 %. Din 100 de vizitatorii, doar un procent de 1 % este satisfăcut. Cunoscând arăt de conversiune, poţi lua decizii într-un mod conştient şi „direct la subiect”. Poţi testa noi moduri de publicitate pentru website sau noi strategii, pe care le poţi ajusta în cazul în care nu au vreun rezultat sau le poţi maximiza în cazul în care rata de conversie este în creştere.

B. Costul unei acţiuni

Costul unei acţiuni” reprezintă costul publicităţii pentru o acţiune completată. Potrivit ratei de conversiune, o asemenea acţiune poate fi generarea de email-uri, achiziţionarea unui produs sau descărcarea unui document. De exemplu, dacă luna trecută ai cheltuit 1000$ pentru a genera 2000 de vizitatori, iar din aceştia 20 s-au abonat site-ului tău, costul tău pe acţiune al unui singur abonat este… 1000$/20 abonări = 50 $ costul unei acţiuni.

Formulă: Cost de publicitate/Acţiuni completate = costul unei acţiuni

Costul unei acţiuni relevă performanţa publicităţii şi a strategiilor tale în raport cu investiţiile tale în aceste domenii. Desigur ideal este un cost al acţiunii cât mai mic. Acesta poate fi obţinut fie prin creşterea ratei de conversiune, fie prin reducerea costurilor publicitare.

C. Valoarea adăugată/cumpărător

Acesta reprezintă câştigul tău net dintr-o acţiune completată. Evaluează eficienţa site-ului tău, în a transforma vizitatorii în posibili clienţi. Pentru a calcula această valoare vei avea nevoie de câteva date în plus:

  • Valoarea unei acţiuni: cât reprezintă o acţiune (de exemplu: preţurile)
  • Profitul net: valoarea ce îţi rămâne ţie din vânzarea unui produs, excluzând costurile adiţionale.

De exemplu, ai cheltuit 1000 $ pe publicitate pentru a genera 2000 de vizitatori, din care 20 au achiziţionat în valoare de aproximativ 100 $. Valoarea adăugată/cumpărător este.. 100 $ vânzări x 90 % profit net = 90 $ valoarea adăugată/cumpărător.

Compărând Costul unei acţiuni cu Valoarea adăugată/cumpărător vei înţelege strategiile ce trebuie maximizate, pentru a creşte performanţa.

Dacă costul unei acţiuni este mai mic decât valoarea adăugată/cumpărător, faci bani şi eşti capabil să lărgeşti bugetul tău destinat publicităţii sau să maximizezi strategiile curente ale website-ului tău. Însă dacă aceste nu sunt în acest stadiu înseamnă că pierzi bani şi trebuie să reduci din bugetul pentru publicitate sau să găeşti metode alternative, şi să ajustezi strategiile site-ului tău astfel încât rata de conversiune să poată creşte.

Cunoscând aceste trei metraje ale performanţei frica faţă de conducerea unei afaceri pe internet se va reduce considerabil. Te vor ajuta să identifici strategiile şi tehnicile publicitare potrivite dintre sutele disponibile. Prin educarea sinelui, vei fi înarmat cu informaţii de tipul <esenţial> ce vor conduce la un mod de gândire strategic, stabilirea unor obiective precise şi asigurarea că te îndrepţi în direcţia potrivită.

Despre optimizarea ratei de conversiune: este un proces continuu de generarea a unui număr mare de vizitatorii pentru site-ul tău. De exemplu: mai multe e-mail-uri către abonaţi, mai multe vânzări.

Optimizarea ratei de conversiune este de asemenea şi ceai mai rapidă şi facilă strategie de a creşte vânzările fără a cheltui mai mulţi bani pe îmbunătăţirea traficului.