Afla care sunt
Elementele succesului online

Să le examinăm pe rând:

1. Diferenţiere

Să fii pur şi simplu on-line nu este de ajuns. Pe internet vei găsi o mulţime de persoane care vând acelaşi tip de produse ca şi tine, pretinzând că ale lor sunt mai bune, acaparând o mare parte din potenţialii tăi clienţi. Aşa că.. ce ai de gând să faci în privinţa asta?! Acest articol de ce diferenţierea este o parte atât de importantă în deosebirea ta faţă de toţi ceilalţi ce îşi “fac veacul” vânzând pe internet, privind în primul rând rata de conversie. În continuare sunt câteva sfaturi în legătură cu diferenţierea website-ului tău.

2. Examinează piaţa

Realizează o listă a rivalilor tăi de pe piaţă în care să incluzi slăbiciunile şi defectele lor. Scopul tău, la acest nivel, este să găseşti acel ceva ce doar produsele tale îl au. Este foarte important să observi concurenţa, să vezi ideile ce le pune în aplicare. Pasul vital în diferenţiere ta faţă de competitori este să vezi cum sunt aceştia percepuţi de către potenţialii clienţi.

3.Descoperă cu ce te deosebeşti faţă de ceilalţi

Desigur, cauţi să fii unic, să găseşti ceva să te diferenţieze total faţă de ceilalţi; Există mai multe căi pentru a afla asta. Aşa cum Volvo reprezintă siguranţa, Ferrari reprezintă viteza, McDonalds reprezintă copii, aşa trebuie să găseşti şi tu acea idee, acel concept care să te deosebească de competiţie.

Există multe tipuri de diferenţiere, de exemplu faptul că eşti specialist în domeniul în care activezi (Bill Gates – Microsoft), sau că ai o campanie de publicitate extrem de mare (Coca Cola) sau faptul că eşti „vechi” într-un domeniu şi clienţii ştiu la ce să se aştepte atunci când achiziţionează unul din produsele tale. Ţinând cont de aceste lucruri, examinează cu atenţie produsele tale şi descoperă diferenţa.

4.Asigură-te că nu exagerezi atunci când vorbeşti despre produsele tale

Elemente cu impact pentru succesul online 1

Găsirea diferenţelor şi cunoaştere pieţei este un lucru, însă tu trebuie să fii capabil să îţi demonstrezi unicitatea. Dacă vrei să ieşi în evidenţă pe piaţa prin diferenţiere, acel lucru ce te diferenţiază trebuie neapărat demonstrat. De exemplu, săpunul Dove chiar conţine cremă hidratantă!

5. Spune tuturor ce te diferenţiază

Aici este partea în care îţi dezvolţi un website cu acea diferenţă în minte, iar toate mesajele şi relaţia ta cu potenţialii clienţi se bazează pe scoaterea în evidenţă a acesteia. Numele website-ului tău, sloganul tău, articolele, percepţia companiei tale, e-mail-urile tale, toate acestea ar trebui să transmită cât de diferit eşti. Însă nu te poţi oprii aici, poţi realiza campanii publicitare, broşuri, cărţi de vizită, chiar şi cadouri de Crăciun care ar trebui să transmită mesajul tău.

 

Cum afectează toate acestea rata de conversie a site-ului tău?

De îndată ce a reuşit să te diferenţiezi faţă de competitorii tăi, ai realizat o bună comunicare cu potenţialii tăi clienţi, ai realizat o bună campanie publicitară online pentru a ieşi cu adevărat în evidenţă, atunci se vor observa schimbări majore privind rata ta de conversie.

La un moment dat vei fi văzut ca un expert, iar concurenţa va încerca să îţi fure ideile sau anumite lucruri ce îţi aparţin; ceea ce înseamnă că ce faci tu trebuie să fie excelent. Vei primi email-uri zilnice de la persoane cerându-ţi sfaturi, ajutor privind diferite subiecte. Rata conversiei astfel îmbunătăţindu-se, profiturile vor creşte de asemenea.

 

In continuare, permiteti-mi sa va spun o poveste.

Este una trista si totodata una comuna.
Cineva se decide intr-o zi sa faca mai multe in timpul sau liber si sa castige mai multi bani. I se spune ca “arma secreta” pentru asemenea afacere este valabila acum pentru toata lumea si se numeste Internet.

Asadar, se conecteaza la un furnizor de internet si se arunca plin de curaj in aceasta noua lume. Angajeaza cei mai buni realizatori de siteuri pentru a-si face o pagina pein care sa isi vanda produsele in lumea intreaga. Apoi, asteapta si tot asteapta, dar nu se intampla nimic. Apoi i se spune ca trebuie sa faca publicitate pe internet. Siteul sau nu va fi accesat doar pentru ca exista pe internet. Sunt multe alte lucruri care conteaza: bannerele publicitare, revistele electronice publicitare, legaturile comerciale, etc.

Folosind aceste metode traficul creste. Este un drum greu, dar pe care daca il parcurgi bine poti obtine sute de accesari pe zi. Cu toate acestea mai este ceva de facut. Chiar daca siteul este bine realizat si are sute de accesari zilnic, el nu produce nicio vanzare, deci niciun profit. S-au cheltuit bani pe gazduirea siteului, realizarea lui, publicitate si altele, dar veniturile au fost 0.

S-a cheltuit mai mult decat s-a castigat.

Pentru majoritatea celor care au afaceri pe internet acesta este momentul adevarului in noul drum pe care au pornit.

95% din oamenii care isi deschid o afacere pe internet si ajung la acest moment renunta. Subiectul nostru de mai sus poate intra in categoria celor 95 % sau in cea a celor 5% care merg mai departe.

Normal ca trebuie sa mearga mai departe, si trebuie sa faca lucruri pe care le-ar face un om de afaceri de succes in aceasta noua lume a internetului.

 

Iata care sunt elementele succesului online

Realizaţi un plan de afaceri. Căutaţi apoi o ţintă uşoară, un loc pe piaţă care să vi se potrivească. Nu încercaţi să faceţi prea multe. Rezumaţi-vă la un singur lucru şi făceţi-l pe acela ca la carte. Ar fi bine să promovaţi un produs despre care ştiţi foarte multe, nu ar fi rău dacă este un produs asupra căruia aveţi drepturi de autor sau asupra căruia vi s-a acordat drept de comercializare.

Asiguraţi-vă că produsul pe care îl promovaţi are o anumită popularitate şi o cerere medie pe piaţă, numai aşa veţi avea clienţi. Nu alegeţi produse anonime!

Realizaţi-vă un site profesional cu o adresă web proprie. Asta presupune să vă achiziţionaţi un domeniu doar pentru dvs. Performanţa nu presupune o complicare prea mare.

Realizaţi o etichetă a produsului dvs. Cu cât aceasta este mai detaliată cu atât mai bine veţi vinde. Elemente cu impact pentru succesul online 2O etichetă sumară nu vă va aduce prea multe rezultate. Deci aveţi grijă cum o realizaţi.

Creaţi posibilitatea cumpărării de produse prin plată cu cardul. Trebuie să oferiţi clienţilor dvs. şansa de a cumpăra rapid, sigur şi direct de pe siteul dvs. Pe internet plata cu cardul se impune neapărat !!!

Creaţi pe pagina dvs. o secţiune de tip ”Ajutor” unde clienţii dvs. vă pot cere sfaturi sau îşi pot spune nemulţumirile în legătură cu produsul sau serviciul pe care îl oferiţi. Ar fi bine ca aceste comentarii ale clienţilor să treacă printr-un filtru de selecţie, astfel încât să nu vă treziţi cu falşi clienţi care vor să vă discrediteze afacerea! Trebuie să vă creaţi o legătură specială cu clienţii; în acest sens puteţi purta şi o corespondenţă privată cu ei.

Aproape toate siteurile comerciale sunt afiliate la un program mai mare. Aceste programe sunt dispuse să vă promoveze produsele şi serviciile în schimbul unei taxe.

Construiţi-vă o listă de mail cu toţi clienţii şi vizitatorii paginii dvs. Este singura modalitate prin care puteţi avea un profit şi de pe urma celor care doar vă vizitează pagina şi nu cumpără nimic. Numărul acestora este destul de mare!

Aplicaţia strategia produs în produs (backend product). Puteţi vinde un produs cu ajutorul altui produs printr-un program afiliat. Spre exemplu banala cutie de chibrituri: o simplă cutie de carton care are două feţe. Pe prima faţă puteţi face reclamă la o pagină de internet care vinde soluţii de curăţat aragaze, iar pe a doua faţă puteţi face reclamă la pagina de internet a unui ziar sportiv! Destul de interesant nu?!?

Investiţi foarte mult în publicitate şi promovare. 80% din timpul dvs. ar trebui să se îndrepte în această direcţie.

Dacă din tot ce am expus aici sunt anumite lucruri care vă sunt neclare, fiţi fără grijă, vi le voi explica pe larg la timpul lor. Poate pare mult de muncă, dar nu e totul chiar atât de greu. Încercaţi să vă inspiraţi de pe siteuri care au deja succes. Analizaţi-le atent şi împrumutaţi elementele care le consideraţi potrivite pentru pagina dvs. Începutul o să fie mai greu şi vă va costa şi timp şi bani, însă odată ce puneţi totul pe pilot automat, nu mai rămâne decât să staţi liniştit şi să observaţi cum totul progresează. Pentru a vă relaxa este mai întâi nevoie de muncă multă!

Profesionismul aduce cu el performanţa, iar performanţa înseamnă mult şi tot mai mult profit!

Cercetarea- SECRETUL unei afaceri de succes

Trebuie sa cerceteze diferenta intre cei care fac bani pe internet si cei care nu fac. Secretul este ca daca vrei sa ai succes trebuie sa realizezi cat mai multa munca de cercetare. In cautarile mele pe internet am observat un lucru interesant. Nu siteurile fac vanzarile, ci mesajele! Intrebati orice intreprinzator de pe internet si va va spune ca traficul doar de pe pagina este foarte mic. Majoritatea siteurilor obtin profit din vanzari de la doar 1 % din cei care acceseaza pagina, de aceea, mesajele trimise catre cei care va acceseaza pagina sunt foarte uitle si pot creste procentajul de mai sus pana la 10 %.

Metode de crestere a vanzarilor

Iata cateva metode prin care puteti mari aceste procente:

  • realizati o revista electronica;
  • realizati o lista de vizitatori;
  • oferiti produse care pot fi decarcate gratis prin completarea unui formular;
  • elaborati un sondaj de opinie;
  • creati o sectiune unde vizitatorii pot primi raspunsuri automate;
  • desfasurati un concurs.

Iata cateva exemple prin care puteti creste numarul celor care acceseaza pagina si se inscriu pe site:

Elemente cu impact pentru succesul online 31. Un titlu care sa atraga atentia
Amintiti-va ca un titlu bine realizat atrage atentia si ca el poate face diferenta intre cei care se inregistreaza pe site sau nu. In loc sa folositi un titlu de genul “Inregistrati-va acum” mai bine folositi un titlu care sa starneasca interesul: “Sunteti gata pentru a va face afacerile sa creasca in acest an?” sau “In sfarsit: cum sa fii slab tot timpul?” sau “Cum sa scrii un roman de succes?”

2. O descriere buna a revistei electronice pe care o detineti
Trebuie sa munciti mult pentru a realiza o descriere care sa-i faca pe vizitatori sa se inregistreze imediat. Spuneti-le ce fel de informatii le veti oferi si cum pot profita de pe urma lor. Cateva exemple de articole ar fi: “Cum sa …”, “Sfaturi rapide”, “Secrete dezvaluite”. Limitati-va aceste articole la 15-30 cuvinte.

3. Un camp in care sa-si introduca numele
Obtinand numele si adresa de email a persoanelor care va acceseaza siteul. Va va permite sa personalizati revista electronica pe care le-o veti trimite. Studiile arata ca daca in mesajele pe care le trimiteti specificati numele fiecarui destinatar, traficul va creste cu cel putin 60 %. Problema este ca multi oameni tin la intimitatea lor si ezita sa va ofere tot numele. Prin urmare ar fi bine sa le cereti doar unul dintre nume.

4. Un camp in care sa se introduca adresa de email
Multi oameni au doua adrese de email, una personala, intima, si alta pe care o folosesc cand acceseaza anumite pagini pe internet. Problema este ca majoritatea isi fac o adresa de email pe Yahoo sau pe Hot mail, dar cum toata lumea foloseste aceste servere, este posibil ca mesajele dumneavoastra sa se piarda printre celalalte care sunt trimise pe adresa lor. Asadar, intrebati-i daca au si alte adrese.

5. Folositi o comanda de “Inregistrare”
Intreaga comanda trebuie sa fie una clara si sa se faca prin adaugarea numelui si a adresei de email.

6. Politica de confidentialitate
Multa lume este speriata de posibilitatea primirii unor mesaje virusate. Asa ca, anuntati-va vizitatorii sa stea linistiti. Precizati ce veti face cu adresele lor de email, adaugati imediat langa campul de inregistrare a emailului fraza “Nu vom vinde, transmite sau impartasi adresa dumneavoastra de email cu nici o alta organizatie”. Oamenii care au cel mai mare succes pe internet sunt cei care au un spirit inovator. Doar asa succesul vine repede. Strangeti toate informatiile de care aveti nevoie de la vizitatorii dumneavoastra. Folositi-le apoi atunci cand le trimiteti un mesaj.

In concluzie, personalizati mesajele, fiti aproape de utilizatorii paginii dumneavoastra, fiti atenti la ceea ce ii intereseaza, creati din siteul dumneavoastra o mare familie