Mentinerea contactului cu clientii 1Importanta publicitatii pe internet

Permiteti-mi sa va spun o poveste. Este una trista si totodata una comuna. Cineva se decide intr-o zi sa faca mai multe in timpul sau liber si sa castige mai multi bani. I se spune ca “arma secreta” pentru asemenea afacere este valabila acum pentru toata lumea si se numeste Internet.

Asadar, se conecteaza la un furnizor de internet si se arunca plin de curaj in aceasta noua lume. Angajeaza cei mai buni realizatori de siteuri pentru a-si face o pagina pein care sa isi vanda produsele in lumea intreaga. Apoi, asteapta si tot asteapta, dar nu se intampla nimic. Apoi i se spune ca trebuie sa faca publicitate pe internet. Siteul sau nu va fi accesat doar pentru ca exista pe internet. Sunt multe alte lucruri care conteaza: bannerele publicitare, revistele electronice publicitare, legaturile comerciale, etc.

Folosind aceste metode traficul creste. Este un drum greu, dar pe care daca il parcurgi bine poti obtine sute de accesari pe zi. Cu toate acestea mai este ceva de facut. Chiar daca siteul este bine realizat si are sute de accesari zilnic, el nu produce nicio vanzare, deci niciun profit. S-au cheltuit bani pe gazduirea siteului, realizarea lui, publicitate si altele, dar veniturile au fost 0. S-a cheltuit mai mult decat s-a castigat.

Pentru majoritatea afaceristilor pe internet acesta este momentul adevarului in noul drum pe care au pornit. 95% din oamenii care isi deschid o afacere pe internet si ajung la acest moment renunta. Subiectul nostru de mai sus poate intra in categoria celor 95 % sau in cea a celor 5% care merg mai departe. Normal ca trebuie sa mearga mai departe, si trebuie sa faca lucruri pe care le-ar face un om de afaceri de succes in aceasta noua lume a internetului.

Cercetarea- SECRETUL

Trebuie sa cerceteze diferenta intre cei care fac bani pe internet si cei care nu fac. Secretul este ca daca vrei sa ai succes trebuie sa realizezi cat mai multa munca de cercetare. In cautarile mele pe internet am observat un lucru interesant. Nu siteurile fac vanzarile, ci mesajele! Intrebati orice intreprinzator de pe internet si va va spune ca traficul doar de pe pagina este foarte mic. Majoritatea siteurilor obtin profit din vanzari de la doar 1 % din cei care acceseaza pagina, de aceea, mesajele trimise catre cei care va acceseaza pagina sunt foarte uitle si pot creste procentajul de mai sus pana la 10 %.

Metode de crestere a vanzarilor

Iata cateva metode prin care puteti mari aceste procente:

  • realizati o revista electronica;
  • realizati o lista de vizitatori;
  • oferiti produse care pot fi decarcate gratis prin completarea unui formular;
  • elaborati un sondaj de opinie;
  • creati o sectiune unde vizitatorii pot primi raspunsuri automate;
  • desfasurati un concurs.

Iata cateva exemple prin care puteti creste numarul celor care acceseaza pagina si se inscriu pe site:

Mentinerea contactului cu clientii 21. Un titlu care sa atraga atentia
Amintiti-va ca un titlu bine realizat atrage atentia si ca el poate face diferenta intre cei care se inregistreaza pe site sau nu. In loc sa folositi un titlu de genul “Inregistrati-va acum” mai bine folositi un titlu care sa starneasca interesul: “Sunteti gata pentru a va face afacerile sa creasca in acest an?” sau “In sfarsit: cum sa fii slab tot timpul?” sau “Cum sa scrii un roman de succes?”

2. O descriere buna a revistei electronice pe care o detineti
Trebuie sa munciti mult pentru a realiza o descriere care sa-i faca pe vizitatori sa se inregistreze imediat. Spuneti-le ce fel de informatii le veti oferi si cum pot profita de pe urma lor. Cateva exemple de articole ar fi: “Cum sa …”, “Sfaturi rapide”, “Secrete dezvaluite”. Limitati-va aceste articole la 15-30 cuvinte.

3. Un camp in care sa-si introduca numele
Obtinand numele si adresa de email a persoanelor care va acceseaza siteul. Va va permite sa personalizati revista electronica pe care le-o veti trimite. Studiile arata ca daca in mesajele pe care le trimiteti specificati numele fiecarui destinatar, traficul va creste cu cel putin 60 %. Problema este ca multi oameni tin la intimitatea lor si ezita sa va ofere tot numele. Prin urmare ar fi bine sa le cereti doar unul dintre nume.

4. Un camp in care sa se introduca adresa de email
Multi oameni au doua adrese de email, una personala, intima, si alta pe care o folosesc cand acceseaza anumite pagini pe internet. Problema este ca majoritatea isi fac o adresa de email pe Yahoo sau pe Hot mail, dar cum toata lumea foloseste aceste servere, este posibil ca mesajele dumneavoastra sa se piarda printre celalalte care sunt trimise pe adresa lor. Asadar, intrebati-i daca au si alte adrese.

5. Folositi o comanda de “Inregistrare”
Intreaga comanda trebuie sa fie una clara si sa se faca prin adaugarea numelui si a adresei de email.

6. Politica de confidentialitate
Multa lume este speriata de posibilitatea primirii unor mesaje virusate. Asa ca, anuntati-va vizitatorii sa stea linistiti. Precizati ce veti face cu adresele lor de email, adaugati imediat langa campul de inregistrare a emailului fraza “Nu vom vinde, transmite sau impartasi adresa dumneavoastra de email cu nici o alta organizatie”. Oamenii care au cel mai mare succes pe internet sunt cei care au un spirit inovator. Doar asa succesul vine repede. Strangeti toate informatiile de care aveti nevoie de la vizitatorii dumneavoastra. Folositi-le apoi atunci cand le trimiteti un mesaj.

In concluzie, personalizati mesajele, fiti aproape de utilizatorii paginii dumneavoastra, fiti atenti la ceea ce ii intereseaza, creati din siteul dumneavoastra o mare familie