Cum este o zi dintr-un business de inchirieri auto?

Companiile de rent a car opereaza diferit in functie de organigrama fiecarei firme in parte. Astfel, sunt firme de inchirieri auto, care depind de mai multi angajati. De asemeni, sunt si companii de tipul one man show. Atunci cand sunt mai multi oameni si fac ca firma de rent a car sa functioneze pe baza acestui grup,… Fiecare va avea anumite sarcini particulare. In acest articol, vom arata o zi din activitatea unei companii mici de inchirieri masini. Veti vedea care sunt sarcinile unei firme de inchirieri, unde patronul este si angajat in acelasi timp.

Este anul 2018 si suntem pe data de 12 mai. Acum incepe sa apara perioada de sezon pentru domeniul de inchirieri auto. Este ziua in care trebuie onorate 3 ridicari, pentru 3 clienti de cetatenii diferite. De asemeni, tot in aceasta zi se asteapta inca doua returnari din partea altor doi. Totul pare sa evolueze intr-o directie cat mai optimista pentru compania Rent-4U. De data aceasta, patronul si singurul angajat s-a trezit de dimineata pentru a onora toate aceste comenzi. Fiind singurul angajat va avea de munca atat pe parte de executie, cat si in promovarea brand-ului.

Va fi foarte mult de munca, tinand cont ca firmele mari cu servicii de rent a car din Bucuresti, au bugete de marketing imense. Nivelul de munca depus va trebui sa fie mult mai mare pentru urmatorii ani. Antreprenorul acestei companii, Liviu Serdin este de parere ca munca si investitiile cu cap vor intrece bugetele imense.

Cum arata o zi din activitatea unei firme de rent a car?

Liviu Serdin isi face singur promovarea companiei sale de rent a car. Toata munca sa de promovare este impartita intre flota auto, laptop si telefon. Meseria sa de webmaster il ajuta mai departe sa aplice tot ce a invatat in propria sa afacere. De la inceputul anului 2018 a inceput sa lucreze serios pentru acest sistem de inchirieri auto valabil deocamdata pentru Bucuresti si Otopeni. Crede si sustine foarte ferm ca in urmatorii zece ani, compania detinuta de el va fi una dintre cele mai mari firme de inchirieri din Romania.

Isi doreste sa intreaca concurenta, asa ca munceste de zori si face tot posibilul sa depuna mai mult efort decat 6 firme de rent a car la un loc.

In timp ce livreaza masinile catre clienti isi promoveaza si site-ul

De dimineata de cand s-a trezit a fost livrat primul autovehicul catre client. Totul a decurs destul de repede, iar acum in pauza, incearca sa compuna un articol despre: viitorul masinilor electrice pe piata de rent a car. Are de gand ca pana la sfarsitul zilei sa realizeze doua articole, care sa devina extrem de urmarite. A scris titlul articolului si a apucat intre timp sa editeze si pozele pentru continut.

Se va opri de aceasta data aici, pentru a ridica o masina pentru un client ce va trebui sa returneze autovehiculul.

Prima masina a fost returnata in flota de inchirieri auto

A fost adusa prima masina de catre client, realizandu-se totodata si prima incasare din aceasta zi. Autovehiculul a fost returnat in stare perfecta. Garantia a fost predata inapoi clientului si a fost incheiat totodata si contractul de rent a car. Este ora 11 dimineata, timp in care aceeasi persoana preia comenzi si va avea sa programeze urmatoarele inchirieri.

Pentru ca are o ora la dispozitie, administratorul companiei s-a apucat de lucru pentru partea de promovare. Este ora 12:00 si a construit pana in acest moment jumatate din articol.

La ora 12:30 administratorul firmei de rent a car trebuie sa livreze urmatoarea masina

De la ora 12:00 pana la ora 12:30 a pregatit urmatoarea masina pentru inchiriere. La ora 12:30 Liviu Serdin trebuie sa livreze masina catre urmatorul client. Este totul pe repede inainte. Clientul a semnat contractul de rent a car si a dorit sa schimbe modulul de inchiriere. Vrea sa inchirieze masina fara garantie auto. Acum, contractul se readapteaza in functie de cerintele clientului.

Modificarile au fost facute, iar clientul a ridicat masina din flota Rent-4U.

Activitatea de dupa amiaza a firmei de rent a car

Dupa livrarea acestui autovehicul, s-a facut ora 13:30. Mai este inca o ridicare programata pentru ora 16:30 si o returnare pentru ora 18:00. Pentru ca este singurul angajat, administratorul acestei firme este nevoit sa munceasca cat pentru 3 persoane. Pentru ca exista timp de respiro, vrea ca pana la aceasta ora sa termine articolul si sa ii dea share pe platformele de socializare.

S-a facut ora 16:30 si urmeaza ultima ridicare

Este ultima ridicare programata pentru ziua de astazi. Asa ca, administratorul firmei se intalneste cu clientul, ce a programat intalnirea pentru ora 16:30. Clientul este vorbitor de limba italiana si nu stie limba engleza. Nu este nici o problema! Liviu cunoaste la nivel conversational aceasta limba. Totul decurge extrem de repede, iar la ora 17:00 este finalizat contractul si va fi livrata masina.

Mai este inca o ora pana cand va fi realizata ultima actiune pe ziua de astazi. Pentru ca mai exista timp liber, Liviu incearca sa caute persoane, care sa ii ofere link catre site-ul sau. Partea de promovare este o activitate intensa, care incepe sa dea din ce in ce mai mult roade. A inceput campania de seo de unul singur de 6 luni si si-a propus ca pana la sfarsitul anului 2022 sa ajunga pe prima pagina.

Face singur partea de promovare a site-ului de rent a car

Considera ca exista timp disponibil. Acele ore in care un agent de rent a car isi ia pauza, el considera ca este timp bun pentru lucru. Este dedicat in tot ceea ce face si face totul cu mare drag, pentru ca vede o evolutie constanta a business-ului lui. Nu a mai avut un concediu de 5 ani, dar nu simte oboseala. Este focusat 100% si are conceptul de Tunnel Vision in tot ceea ce face.

A venit ora 18:00 si urmeaza ridicarea autovehiculului de la ultimul client

Este ultima actiune pe partea de rent a car. Din pacate, ziua nu se termina tocmai perfect. La ultimul client, masina s-a intors murdara atat la interior, cat si la exterior. Liviu ii explica destul de clar clientului ca va trebui sa retina 80 de euro din garantie, pentru a se curata masina respectiva. Nu este nici o problema. Clientul a inteles si a fost de acord cu retinerea celor 80 de euro.

Acum ca s-au terminat toate ridicarile si returnarile si chiar daca este ora 18:30, treaba sa continua. Isi propune ca pana la ora 20:00 sa mai faca inca un articol. De data aceasta va posta articolul pe o platforma de marketing. Asa ca, isi deschide laptop-ul si se apuca de treaba. Este concentrat sa il termine pana la ora 20:00.

Totul decurge senzational de bine. S-a facut ora 8 seara si a terminat si ultima postare pe ziua azi. Dupa cum vedeti activitatea unei companii de rent a car vine la pachet cu foarte multe sacrificii.

In acest articol v-am prezentat activitatea unei companii de rent a car.
Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim in continuare drum intins!

Articol extern