Idei de afaceri - Concluzii 1Idei de afacere- concluzii

Asadar, cum sa incepi o afacere noua?
Nu este un lucru usor, mai ales atunci cand nu stii de unde sa incepi. De multe ori este dificil chiar si atunci cand incerci sa te decizi ce trebuie sa faci pentru a avea sub control propria viata, afacere sau cariera. De aceea trebuie sa incepi cu cateva lucruri esentiale care sunt absolut necesare pentru implementarea oricarei idei de afacere pe care o ai.

deci ce trebuie sa stii?

  • Ai nevoie de o idee pentru o afacere care sa te motiveze, de preferat intr-un domeniu cunoscut tie, care sa se incadreze in bugetul de care dispui si care sa nu iti solicite extrem de mult timp pentru a o conduce.
  • Atunci cand esti pasionat de ceea ce faci, cu siguranta vei avea succes.
    Rar intalnesti oameni de afaceri de succes care sa nu fie pasionati de ceea ce fac. Atunci cand te gandesti la o idee de afaceri, trebuie sa iti pui intrebarea daca vei fi fericit facand acel lucru pentru tot restul vietii tale. Iti va cumpara achizitia ta libertatea sau o slujba? Mai mult, atunci cand iti concentrezi efortul asupra unui lucru pe care deja il cunosti bine, rezultatele vor aparea mult mai repede dacat in cazul unei situatii total noua pentru tine. Nu ignora anumiti factori psihologici atunci cand vine vorba de vanzari. Retine ca increderea ta in calitatile produsului pe care il vinzi este transferata cumparatorului.
    De aceea, vei promova mult mai bine produsele in care tu insuti crezi.
  • Din nefericire, multi dintre cei cu idei bune de afaceri dau gres. Si nu pentru ca nu au despus suficient efort, sau nu au suficiente cunostinte sau un mediu de afaceri prielnic, ci din cauza faptului ca nu isi concep un plan de afaceri. Este nevoie sa planifici si sa identifici anumite instrumente si tehnici de lucru pe care trebuie sa le aplici eficient pentru a avea un start de succes al afacerii. Evident, nu este de recomandat sa iti planifici la nesfarsit fiecare lucru in parte, dar trebuie sa stabilesti de la bun inceput daca ideea ta de afaceri se incadreaza in parametrii necesari.
  • Odata ce ai gasit o idee de afaceri care ti se pare interesanta, trebuie sa decizi daca sau nu poti sa o pui in practica. In acesta faza a procesului de implemntare a ideii, este foarte important sa determini costurile lansarii afacerii si costurile necesare pentru ca afacerea sa functioneze.
  • Este foarte probabil ca afacerea sa nu fie profitabila de la bun incept. De aceea asigura-te ca dispui de un capital minim pentru a mentine afacerea o luna sau doua, timp in care nu vei avea niciun profit. Tot acum trebuie sa decizi daca o sa ai nevoie de parteneri, investitori sau creditori care sa-ti finanteze operatiunea.

Inceperea unei afaceri online  este primul pas spre un venit financiar sigur si stabil. De aceea este important sa gasesti o idée si sa incepi o afacere online  tinand cont de toate recomandarile facute.

Ele pot deveni ghidul tau spre reusita.

 Exemplu:

Idei de afaceri - Concluzii 2Am navigat mult pe Internet dar pană acum nu am găsit nici un sit web, in limba romană, care să ofere suficiente informaţii pentru inceperea unei afaceri online. Deoarece Internetul a inceput sa pătrundă din ce in ce mai mult şi in Romania şi avand in vedere oportunităţile oferite de acest mediu, m-am gandit sa realizez un sit cu diverse resurse utile celor care vor să demareze o afacere pe Internet si nu ştiu cum să procedeze.

M-am gandit să ofer o serie de informaţii utile celor care sunt interesaţi de Internet, webdesign, e-comerce, cărţi electronice, programe MLM, programe afiliate, etc.

De asemenea, am vrut să arat că se poate face o afacere pe Internet, fără investiţii mari şi folosind resurse minime.

Situl web www.afaceri.net doresc să reprezinte un punct de pornire pentru toate persoanele care vor să demareze o afacere online. Aici vor găsi articole, legături utile, cărţi electronice gratuite, tutoriale, cursuri online care sper să  fie de real folos celor interesaţi.

Transformă ideile de milioane de dolari în produse de milioane de dolari!