7 ponturi pentru cross selling

 

 

pentru un cross selling de succes:

1) Alegeti corect produsele complementare.
2) Folositi un sistem automat de recomandare bazat pe achizitiile anterioare.
3) Afisati cele mai bine vandute produse
4) Stabiliti-va clientii. Estimati care dintre clienti sunt potriviti pentru procesul de cross selling, create modele si profile de comportament al clientilor.
5) Asigurati-le cumparatorilor un serviciu  cu clientii ireprosabil. Aceasta va ajuta la repetarea vanzarilor, atunci cand aveti sanse mari de cross selling sau up- selling.
6) Informati-va clientii corect despre oportunitatea de a cumpara produse aditionale fara a-i forta sa isi puna intrebari sau sa cerceteze.
7) Tineti evidenta refuzurilor, pentru a accepta oferte de cross selling sau up-selling.

Factori care cresc vanzarile de produse aditionale

Primul este pretul (evident). De asemenea, cat de bine se potrivesc produsele aditionale nevoilor si anticiparilor clientilor, cat de mult apreciaza clientul produsul initial pe care vor sa il cumpere (aplicabil pentru imbunatatiri si add-ons)
Un alt factor este parerea celorlalti. Intr-adevar, care este primul lucru pe care il face lumea cand vrea sa cumpere ceva nou? Intreaba un prieten. Pe Internet asta se traduce prin parerea altora; parerea obiectiva a altei persoane despre produsul pe care ei vor sa il cumpere. Pentru a imbunatatii tehnica de cross-selling, adaugati pareri la descrierea produselor aditionale prezentate in cosul de cumparaturi.

Lucruri de tinut minte

  • Sugerati produse aditionale si includeti direct un buton de  “adauga in cos  sub imaginea principala a produsului. Functia de buton de “adauga in cos” este folosita pentru a oferi posibilitatea de a adauga simultan in cosul de cumparaturi, produsul principal si cel aditional.
  • De asemenea produsele aditionale ar trebui sa ii fie familiare cumparatorului. Deoarece este de preferat sa nu aveti o pagina separata pentru descrierea produselor aditionale, alegeti produse care pot fi adaugate direct in cos, fara a avea legaturi cu alte pagini exterioare.
  • Este folositor sa oferiti poze si informatii folositoare in pagina de cross-selling. Pozele produselor aditionale ar trebui sa fie mai mari decat cele de previzualizare, dar mai mici decat cele ale produsului principal. Incercati sa realizati cross-selling exact in pagina cosului de cumparaturi, dar si in alte pagini ale site-ului unde putei furniza informatii mai multe depre produsele dvs. Pentru a vedea care asociere de produse va aduce cel mai bun rezultat, incercati cat mai multe combinatii posibile.
  • In pagina de prezentare a unui produs nu adaugati mai mult de 3 produse cross-selling; produsele aditionale ar trebui sa fie mai ieftine decat cel original ales pentru cumparare.
  • De asemenea puteti folosi tehnica de “Inainte sa finalizati”, incluzand produsele aditionale, inainte ca procesul de comanda sa fie finalizat. Aceasta tehnica este foarte buna pentru a vinde add-ons ale produsului dvs.
  • NU cicaliti/plictisiti clientii, deoarece acestia pot pleca fara sa cumpere nimic. Aceasta se intampla mai ales daca incercati sa vindeti dupa ce clientul a spus ca nu este interesat, sau atunci cand atrageti atentia excesiv asupra unui produs care nu ii este folositor clientului.