Automatizarea procesului de onorare a comenzilor primite 1Exemple de raspunsuri automatizate

La cateva minute dupa ce clientul a efectuat comanda, el va primi prin email urmatorul mesaj:

Buna ziua.

Comanda dvs. de produse CaliVita listata mai jos:
Nume-Prenume: …
Adresa:
Email: Telefon:
Mod livrare: Posta Romana
Produs:
Cantitate:
Total de plata: ……..lei, din care …….. lei taxe de livrare.
realizata pe site-ul www.terapii-naturiste.com
a fost receptionata si va pleca spre destinatie in cel mult 24 ore de la primire (cu exceptia sfarsitului de saptamana, cand va pleca luni).
Expedierea prin Posta Romana presupune ajungerea coletului la destinatie in aprox. 3 zile lucratoare, iar prin curierat rapid, a doua zi dupa expediere .
Va multumim.
======================================================
Nota: Acest mesaj a fost expediat ca raspuns la comanda dvs din formular. Primirea lui confirma faptul ca datele dvs au ajuns pe serverul nostru, sunt procesate si comanda urmeaza sa fie expediata.
In cazul in care exista neclaritati/orice alt fel de probleme, va vom contacta pe e-mail/telefon. De asemenea, nu ezitati sa ne contactati in cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii.

Puteţi să realizati un script care sa trimita automat aceste mesaje de confirmare. In acest fel, îi asigurati pe clienţi că a fost primită comanda lor şi că ea va fi onorată în scurt timp. Primirea unui astfel de mesaj le confirma clienţilor impresia că sunteţi un profesionist.

De asemenea, îi opreşte să va trimită alte emailuri sau să vă sune.

Alte metode prin care sa automatizati acest proces:


Automatizarea procesului de onorare a comenzilor primite 21. Dacă vindeţi programe sau abonamente online, puteţi trimite clienţilor o parolă care le permite accesul intr-o zona exclusivă
–Acces
numai pentru membri.
Acest raspuns rapid are un impact pozitiv asupra cumparatorilor.

2. Dacă vindeţi carţi electronice, le puteti trimite automat clientilor prin e-mail. Puteţi trimite o notificare cu o notă de mulţumire. Bineinţeles, durează mult prea mult sa trimiteţi fiecărui client in parte o mulţumire. Prin automatizare, puteţi seta ca un email să fie trimis la cateva zile de la livrare ca să mulţumiţi pentru comanda făcută sau să intrebaţi daca a fost mulţumit de produsul respectiv.

3. Puteti promova produse complementare.

Exemplu:

Dupa ce a transmis comanda pentru CD-ul „Cure de slabire„, Comanda

vizitatorul primeste automat, prin email, urmatorul mesaj:

Comanda a fost receptionata cu succes! Va multumesc.

Maine va trimit prin posta, la adresa indicata, cd-ul / cd-urile pe care le-ati mentionat in comanda. Plata se face ramburs, la ridicarea coletului de la Oficiul Postal de care apartineti. Coletul va ajunge in cateva zile.

Va recomand alte 2 CD-uri, realizate de mine. Informatii gasiti la adresele web:
http://www.terapii-naturiste.com/cd-medicina-naturista.htm
http://www.terapii-naturiste.com/culinare/cd_retete_culinare.htm

4. Automatizarea consultantei, asistenţei tehnice sau service-ului acordat clienţilor

Mai mult ca într-o afacere clasică, clientii online doresc o asistenţă tehnică prompta si de calitate. Dacă aveţi nevoie de două zile pentru a oferi o soluţie la o problemă apărută, atunci veţi pierde rapid clientii.
De aceea, asigurarea unui service prompt este o condiţie vitală pentru o afacere online de succes.

Exemplu:

V
enind in intampinarea persoanelor dornice sa primeasca o consultatie pe parte de tratamente naturiste, oferind astfel posibilitatea de a intra in legatura directa cu un medic specialist care sa ghideze in alegerea unui tratament natural strict orientat pe afectiunile diagnosticate sau catre profilaxie si imbunatatirea performantelor individuale am initiat o noua si inedita sectiune la adresa:

http://www.terapii-naturiste.com/calivita/consultatii-online.htm

Vizitatorul poate completa un formular de consultatie:
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/formulare-solicitare-consultatie.htm
Dupa trimiterea formularului, primeste AUTOMAT urmatorul raspuns:

Solicitare receptionata

 Solicitarea dumneavoastra de consultatie medicala online a fost receptionata cu succes. Dr. Doina Teodora va formula raspunsul pentru dvs. in cea mai apropiata zi de consultatii.
Va multumim ca ati ales
Terapii-Naturiste.com!

Apoi, in maxim 48 de ore va primi prin mail mesajul personalizat de la Dr. Doina Teodora. In acest mod, am incercat sa ne fidelizam clientii oferindu-le un serviciu nou, personalizat si foarte atractiv.