automatizareSa ne imaginam acum ca este sfarsitul unei zile de lucru:

 • Aţi răspuns mesajelor clienţilor
 • Aţi expediat produsele comandate
 • Aţi adus la zi newsletter-ul

Cu toate acestea, nu se observa o îmbunătăţire semnificativă a rezultatelor afacerii dvs. Ziua se termina, dar v-aţi dat seama că sarcinile pe care vi le-aţi propus să le rezolvaţi nu s-au terminat şi mai aveţi inca multe lucruri de făcut…

Mulţi întreprinzatori online, mai ales începători, obişnuiesc să rezolve personal multe din sarcinile zilnice. Le place să deţină controlul asupra oricarui lucru, să facă ei insişi totul. La urma urmei, este o satisfacţie deosebită sa vezi cum au loc primele vanzari şi să te ocupi personal de clienţi – înseamnă că tot efortul depus este răsplătit!

Dar, dupa ce aceasta perioadă de început se termină şi incepeti sa primiţi tot mai multe comenzi, satisfacţia iniţială dispare lăsand loc rutinei si oboselii. Ganditi-vă numai cat de mult ar dura si cat de plictisitor ar fi să răspundeţi manual la fiecare comandă!

Intre timp, ceilalti competitori vă fură clientela.
Aceasta va deveni tot mai nemultumită de ritmul lent în care răspundeţi mesajelor şi cererilor de asistenţă.

Ce este de facut? Raspunsul este destul de simplu:

Este obligatoriu să automatizaţi sarcinile cheie. Astfel, veţi scăpa de anumite sarcini zilnice, veti oferi o asistenta mai buna clienţilor si veţi reuşi să vă dezvoltaţi mai bine afacerea. Haideti sa vedem care sunt…

Avantajele automatizării

 • Cel mai mare avantaj este faptul că vă permite să alocaţi mai mult timp dezvoltării afacerii. Este dificil şi obositor să pierdeţi atata timp, in fiecare zi, rezolvand sarcini de rutina cum ar fi: răspunsul la mail-uri, procesarea comenzilor, etc. Riscati să deveniţi un fel de secretară care răspunde la mailuri şi dă telefoane.
 • Puteţi să vă testaţi strategiile si tehnicile necesare dezvoltării afacerii, să creaţi şi să implementaţi idei noi
 • Aveţi mai mult timp liber la dispoziţie, pe care puteţi sa-l petreceţi cu familia.

Secretul pentru a va conduce cu succes propria afacere şi

a o dezvolta în acelasi timp este automatizarea.

În continuare, vă propun o trecere în revistă a zonelor ale unei afaceri online care pot, şi trebuie să fie, automatizate

Exemplu:

In continuare, voi explica procesul de comanda pentru produsele naturiste Calivita implementat pe situl www.terapii-naturiste.com

Cum sa ajungi la automatizarea unei afaceri online 1In paginile cu descrierea produsului am adaugat o caseta in care am inserat cele mai importante informatii despre produs:

 • Numele produsului
 • Pretul (boldat, cu un font mai mare – pentru a iesi in evidenta)
 • Continutul (subliniat)
 • Stocul (daca este disponibil, am pus o bifa)
 • Imaginea produsuluiCum sa ajungi la automatizarea unei afaceri online 2
 • Numarul de bucati
 • butonul „Adauga in cos” care indica foarte clar actiunea care trebuie executata.

Cum sa ajungi la automatizarea unei afaceri online 3De asemenea, in pagina cu catalogul de produse:
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/index-produse-naturiste.htm

am adaugat, in dreptul fiecarui produs, un buton cu „Adauga in cos” si o lista derulanta (pentru a putea alege cantitatea) Nu este necesara crearea unui cont de client sau retinerea de parole / nume utilizator.


Dupa alegerea (adaugarea in „cos”) unui produs (unor produse), puteti naviga in continuare oriunde in site (sectiunea Calivita), editarea, vizualizarea sau finalizarea comenzii putandu-se face usor, accesand din orice pagina „Cosul de cumparaturi” cu butoanele „Editeaza” si „Finalizeaza” (comanda).Cum sa ajungi la automatizarea unei afaceri online 4

Continutul cosului va fi afisat in partea dreapta sus si el se va modifica automat de fiecare data cand se adauga/se sterg produse din comanda.

In cosul de cumparaturi puteti vizualiza produsele comandate, numarul de bucati, pretul acestora si pretul final (suma) de plata.

 

>> Prin apasarea butonului „Editeaza” in cosul de cumparaturi, se va ajunge in pagina de vizualizare/editare a comenzii, pagina in care se poate:

1) – edita cantitatea, prin introducerea unui nr de bucati in casuta corespunzatoare cantitatii, dupa care se apasa butonul „Actualizeaza” – pentru actualizarea pretului total.
Cum sa ajungi la automatizarea unei afaceri online 52) – continua cumparaturile / naviga in site, prin click pe linkul „Continuati cumparaturile” sau pe orice alt link de interes (produsele selectate pt comanda sunt retinute, oriunde ati naviga in site).
3) – finaliza comanda si introducerea datelor personale in vederea expedierii acesteia. Aceasta se face prin apasarea butonului „Finalizeaza comanda „.
4) – sterge un produs prin apasarea butonului de stergere in forma de „X” aferent fiecarui produs. „.

>> Prin apasarea butonuluiFinalizeaza comanda” se ajunge la pasul final al modalitatii de comanda. Se introduc datele personale, se alege modalitatea de livrare (in f. de care vor fi afisate automat si taxele de expediere) , si se apasa butonul „Trimite comanda”. Veti primi automat pe adresa de e-mail furnizata o confirmare de primire (informatii despre expediere) a comenzii dvs. In cazul in care nu aveti o adresa de e-mail (sau nu ati introdus-o corect), veti fi contactat telefonic.
Comanda se va finaliza cu un simplu click pe butonul „
Trimite comanda

Veti primi automat pe adresa de e-mail furnizata o confirmare de primire (informatii despre expediere) a comenzii dvs. In cazul in care nu aveti o adresa de e-mail (sau nu este introdusa corect), veti fi contactat pe telefon.

Am cautat sa implementam un mod de comanda cat mai simplu si intuitiv si, din acest motiv, NU am obligat vizitatorul sa se inregistreze pentru a comanda produsele Calivita.

De asemenea, am realizat o pagina unde am explicat modul de comanda:
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/comanda-online-produse-naturiste.htm