7 secrete pentru o relație de succes între
agenția de promovare online și clienții săi

 

Secretele unei relații fructuoase între o agenție de promovare online și clienții săi necesită un amestec de competență, creativitate, comunicare și încredere. Agențiile de marketing sunt un partener de încredere pentru numeroase companii, pentru că joacă un rol esențial în dezvoltarea afacerilor.

 

Agenția re7consulting din București s-a impus de-a lungul timpului prin calitatea serviciilor oferite clienților săi, a legat relații durabile și stabile cu firme și afaceri care azi prosperă. O relație consecventă pe termen lung cu o agentie promovare online poate fi astăzi un factor cheie de succes într-un ecosistem de marketing în schimbare și pe o piață extrem de competitivă.

Iată nouă din secretele succesului, testate în timp, care fac din relația client-agenție de marketing un parteneriat deosebit.

 

 • De la început, stabilește obiective și așteptări clare

Când colaborezi cu o agenție de Marketing Online sau agentie PPC, vei remarca o primă etapă –  stabilirea obiectivelor.  Setarea acestor obiective și așteptări trebuie să fie detaliat explicată agenției. Alinierea la aceleași valori va conduce la rezultate de succes.

 

 • Oferă un brief corect agenției

În afară de obiectivele necesare, firma ta trebuie să pună la dispoziția agenției de marketing online toate informațiile de care aceasta are nevoie pentru a reuși proiectul. Este ceea ce numim un brief de marketing bine elaborat și detaliat, care include:

 • Îndrumări cu privire la produse și servicii, inclusiv informații despre ton, mesaj sau stil vizual
 • Recapitularea clară a obiectivelor cheie
 • Context despre programe sau inițiative de marketing din trecut (inclusiv rezultate sau eșecuri)
 • Informații despre publicul – țintă, date demografice și orice informații despre clienții targetați
 • Lista concurenților
 • Termenele limită
 • Buget
 • Lista principalilor responsabili din firma ta și informații de contact

 

 • Setează un sistem de întâlniri regulate între agenție și client

Comunicarea continuă este esențială pe tot parcursul unui proiect, iar întâlnirile regulate mențin liniile de comunicare deschise în orice moment. Firma ta trebuie să discute regulat în fiecare etapă a campaniilor de marketing.  Și, deși este tentant să ne întâlnim doar prin apeluri video sau partajări de ecran online, întâlnirile față în față – în special o întâlnire inițială – este esențială pentru relații de afaceri de calitate, bazate pe încredere și profesionalism.

 

 • Programează în detaliu întreg proiectul

Agenția de marketing online de regulă stabilește o cronologie a proiectului, pentru a menține proiectul încadrat în timp și în buget. O mică întârziere din partea firmei tale poate perturba întregul program, mai ales în cazul unor campanii de marketing complexe, cu multe elemente variabile.

 

 • Oferă un feedback corect și la timp

Fii cât mai specific cu feedbackul. Explică ce funcționează și ce fel de mesaj vrei să transmiți. Agențiile de marketing cu multă experiență, așa cum este si re7consulting București, încurajează feed-back ul din partea clienților. Primirea unor opinii la timp reprezintă un element esențial pentru dezvoltarea și menținerea unui parteneriat pe termen lung între client și agenție.

 

 • Centralizează responsabilitățile

Este recomandabil să ai din partea firmei tale o persoană responsabilă de revizuirea finală a planului de marketing. Orice revizuire sau noi idei trebuie comunicate agenției de marketing, iar discuțiile sunt mai facile când există un responsabil.

 

 • Trage concluzii 

E bine să faci un rezumat după finalizarea proiectului. Acesta este un moment bun atât pentru client, cât și pentru agenția de marketing, pentru a discuta rezultatele și a le compara cu obiectivele inițiale ale programului. Este o modalitate excelentă de a discuta despre îmbunătățiri sau noi idei de aplicat la următorul proiect.

Dacă te-ai decis să începi un nou proiect de promovare online a companiei tale, colaborează cu Agenția re7consulting din București pentru a obține rezultatele dorite.

Articol sponsorizat