a4e43165-b69e-492c-b989-9962023cdca3

Aş vrea să împărtăşesc un plan amănunţit pentru cei care au deja o afacere pe Internet sau se gândesc la una. Dacă deja aveţi una, verificaţi să nu fi uitat unul din detaliile de mai jos. Aveţi nevoie de toate aceste elemente daca vreţi ca afacerea dumneavoastră să fie sigură din punct de vedere financiar.

Relizaţi un plan de afaceri.

Căutaţi apoi o ţintă uşoară, un loc pe piaţă care să vi se potrivească. Nu încercaţi să faceţi prea multe. Rezumaţi-vă la un singur lucru şi făceţi-l pe acela ca la carte. Ar fi bine să promovaţi un produs despre care ştiţi foarte multe, nu ar fi rău dacă este un produs asupra căruia aveţi drepturi de autor sau asupra căruia vi s-a acordat drept de comercializare.

Asiguraţi-vă că produsul pe care îl promovaţi are o anumită popularitate şi o cerere medie pe piaţă, numai aşa veţi avea clienţi. Nu alegeţi produse anonime!

Realizaţi-vă un site profesional cu o adresă web proprie. Asta presupune să vă achiziţionaţi un domeniu doar pentru dvs. Performanţa nu presupune o complicare prea mare.

Realizaţi o etichetă a produsului dvs. Cu cât aceasta este mai detaliată cu atât mai bine veţi vinde. O etichetă sumară nu vă va aduce prea multe rezultate. Deci aveţi grijă cum o realizaţi.

mareste vanzarileCreaţi posibilitatea cumpărării de produse prin plată cu cardul. Trebuie să oferiţi clienţilor dvs. şansa de a cumpăra rapid, sigur şi direct de pe siteul dvs. Pe internet plata cu cardul se impune neapărat !!!

Creaţi pe pagina dvs. o secţiune de tip ”Ajutor” unde clienţii dvs. vă pot cere sfaturi sau îşi pot spune nemulţumirile în legătură cu produsul sau serviciul pe care îl oferiţi. Ar fi bine ca aceste comentarii ale clienţilor să treacă printr-un filtru de selecţie, astfel încât să nu vă treziţi cu falşi clienţi care vor să vă discrediteze afacerea! Trebuie să vă creaţi o legătură specială cu clienţii; în acest sens puteţi purta şi o corespondenţă privată cu ei.

Aproape toate siteurile comerciale sunt afiliate la un program mai mare. Aceste programe sunt dispuse să vă promoveze produsele şi serviciile în schimbul unei taxe.

Construiţi-vă o listă de mail cu toţi clienţii şi vizitatorii paginii dvs. Este singura modalitate prin care puteţi avea un profit şi de pe urma celor care doar vă vizitează pagina şi nu cumpără nimic. Numărul acestora este destul de mare!

Aplicaţia strategia produs în produs (backend product). Puteţi vinde un produs cu ajutorul altui produs printr-un program afiliat. Spre exemplu banala cutie de chibrituri: o simplă cutie de carton care are două feţe. Pe prima faţă puteţi face reclamă la o pagină de internet care vinde soluţii de curăţat aragaze, iar pe a doua faţă puteţi face reclamă la pagina de internet a unui ziar sportiv! Destul de interesant nu?!?

Investiţi foarte mult în publicitate şi promovare. 80% din timpul dvs. ar trebui să se îndrepte în această direcţie.

Dacă din tot ce am expus aici sunt anumite lucruri care vă sunt neclare, fiţi fără grijă, vi le voi explica pe larg la timpul lor. Poate pare mult de muncă, dar nu e totul chiar atât de greu. Încercaţi să vă inspiraţi de pe siteuri care au deja succes. Analizaţi-le atent şi împrumutaţi elementele care le consideraţi potrivite pentru pagina dvs. Începutul o să fie mai greu şi vă va costa şi timp şi bani, însă odată ce puneţi totul pe pilot automat, nu mai rămâne decât să staţi liniştit şi să observaţi cum totul progresează. Pentru a vă relaxa este mai întâi nevoie de muncă multă!

Profesionismul aduce cu el performanţa, iar performanţa înseamnă mult şi tot mai mult profit!