AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Publicare»  Testare

Testarea sitului web

Īnainte de a face upload-ul sitului web pe serverul gazdă este bine să faceţi testarea locală a sitului, pentru a vă asigura că paginile web arată īn browser aşa cum aţi dorit.

Aceasta īnseamnă că nu există legături interne sparte iar imaginile sunt la locul lor. De asemenea, este bine să verificaţi din punct de vedere gramatical si ortografic textul din fiecare pagină.  Dacă textul este in limba engleză puteţi folosi verificatorul gramatical din Microsoft Word, "automated spell checker".
Īn cazul īn care aţi folosit un editor HTML, ca de exemplu Dreamweaver, veţi avea la dispoziţie cateva unelte cu care puteţi să verificaţi şi să testaţi local situl.

Dupa ce aţi transferat toate fişierele, trebuie să accesaţi şi să verificaţi din nou situl, de data aceasta online. Este foarte important să nu existe nici un fel de eroare şi totul să functioneze aşa cum trebuie. Pentru a fi siguri de acest lucru trebuiesc parcurse următoarele etape:

  • navigaţi prin fiecare pagină şi asiguraţi-vă că toate legaturile interne si externe, butoanele de navigare şi hărţile grafice sunt functionale. Pentru a realiza acest lucru puteţi să folosiţi şi un verificator automat de legaturi " link checker " , despre care voi vorbi īn continuare
  • tipăriţi paginile web si apoi analizaţi incă o dată modul de aranjare in pagină, īnlocuiţi cuvintele scrise gresit, indreptaţi erorile de punctuaţie, etc.
  • determinaţi şi analizaţi timpii de incărcare pentru fiecare pagina web. In cazul in care aceştia sunt foarte mari, căutaţi să reduceţi dimensiunile fisierelor grafice, elementele multimedia sau să eliminaţi eventualele javascript-uri sau appleturi Java
  • corectaţi toate erorile off-line si apoi retransmiteţi  fişierele care au fost modificate
  • pentru a nu pierde datele, este recomandat sa faceţi copii dupa toate fişierele si apoi să le salvati intr-un director separat pe computer sau pe diskete

Pentru a verifica online erorile si inadvertenţele care apar in timpul realizarii unui sit web puteţi să folosiţi validarea HTML.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri