AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Publicare»  Intretinere

Īntreţinerea unui sit web

 

Pentru planificarea şi realizarea unui sit web este nevoie de pricepere, timp şi folosirea judicioasă a resurselor disponibile. Dar simpla creare a unui sit web reprezintă numai o etapă īn obţinerea succesului online. Pentru a atrage noi vizitatori, trebuie să-l intreţineţi şi să-l actualizaţi periodic. Pe baza statisticilor, s-a constatat că o pagina web neactualizată este interesantă pe o perioada medie de 60 de zile. De aceea, pentru a menţine continuu interesul vizitatorilor, un sit web nu trebuie să fie static. Daca nu oferiţi informaţii noi şi atractive sau resurse utile, surferii nu vor avea nici un motiv să mai revină iar situl işi va pierde popularitatea.

Intreţinerea şi actualizarea unui sit web se realizează din următoarele motive:

  • pentru imbunătăţirea proiectării şi machetării
  • pentru actualizarea sau adăugarea unor informaţii suplimentare
  • pentru a răspunde comentariilor, cerinţelor sau observaţiilor vizitatorilor
  • pentru a corecta erorile si problemele apărute īn timpul proiectării

 

Deoarece fişierele HTML şi componentele grafice sau multimedia care alcătuiesc o pagină web sunt legate īntre ele, orice adăugare sau modificare pe care o realizaţi va afecta iremediabil relaţia care există īntre aceste fişiere. Rezultatul va consta īn: legături rupte, imagini lipsă sau pagini web care nu se incarcă īntr-un mod satisfăcător. De aceea, trebuie acordată o atenţie deosebită īntreţinerii sitului web, pentru a vă asigura că toate fişierele şi structura sitului sunt optime iar toate paginile web pot fi vizualizate fără probleme.

Īntreţinerea unui sit web personal, alcătuit din cateva pagini, diferă foarte mult faţă de īntreţinerea unui sit de comerţ electronic, de exemplu. Īn funcţie de complexitatea sitului, este posibil ca īntreţinerea şi actualizarea acestuia să reprezinte sarcina permanentă a unui webdesigner sau chiar a unei echipe. Din această cauză, īn faza de planificare a sitului, trebuiesc luate īn calcul toate costurile necesare acestor operaţiuni.

Pentru a realiza o intreţinere eficientă a sitului web, se poate īntocmi o bază de date care trebuie să conţină:

  • o scurtă descriere a conţinutului paginilor web
  • frecvenţa de actualizare
  • īmbunătăţirile sau modificările aduse
  • legături şi alte resurse folosite
  • comentariile sau recomandările vizitatorilor .

Īn cazul īn care vă hotăraţi ca īntreţinerea sitului să fie făcută de către altă persoană sau pe parcursul dezvoltării acestuia, baza de date respectivă se poate dovedi deosebit de utilă.

Deoarece plasamentul in motoarele de cautare se schimbă permanent, continuaţi să verificaţi periodic acest plasament. De asemenea, asiguraţi-vă că v-aţi inregistrat situl web in toate directoarele importante.

Un alt aspect deosebit de important, pe care trebuie să-l luaţi īn considerare, īl constituie urmărirea traficului.

Caţi vizitatori aveţi, care sunt paginile cele mai frecventate sau care pagini web constituie o poartă de ieşire din sit? Un răspuns la aceste īntrebări, precum şi la multe altele, se poate obţine prin folosirea eficientă a unui contor de trafic.

Pe baza analizei temeinice a rezultatelor obţinute se poate face modificarea, actualizarea sau chiar īnlocuirea paginilor web cele mai puţin accesate şi care nu prezintă interes pentru vizitatori. 
      Calea cea mai simplă pentru realizarea unei īntreţineri uşoare şi eficiente o constituie planificarea detaliată şi proiectarea corectă a sitului web.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri