AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Promovare»  Marketing prin email»  Liste de discutii

Liste de discutii prin email
( discussion list )

     Listele de discutii reprezinta comunitati virtuale de persoane care schimba intre ele mesaje , pe baza unui subiect specific .Aceste comunitati online asigura , de fapt , o modalitate de comunicare prin email intre utilizatorii de Internet , indiferent de zona geografica in care se afla sau de nationalitatea lor .

Listele de discutii sunt organizate pe baza unor idei , preferinte sau interese comune tuturor utilizatorilor .
Puteti sa participati la un grup de discutii prin email si sa primiti mesaje in acelasi mod cum primiti un ziar electronic prin email . Diferenta este ca vi se permite sa va exprimati propriile opinii , de obicei prin intermediul unui moderator .
De asemenea , aveti posibilitatea sa cereti ajutorul altor persoane sau dimpotriva puteti sa oferiti sfaturi sau informatii persoanelor cau solicita acest lucru . Deoarece se adreseaza unei audiente tinta specifica , folosirea acestei metode de marketing electronic este foarte eficienta .

Functionarea listelor de discutii

Subiectul discutiilor de pe o lista poate fi foarte variat si depinde de tematica listei .
In mod normal , fiecare trimite " mesajele " lui ( scrisorile care circula in grup ) la o persoana numita moderator .Aceasta persoana trimite apoi mesajul la fiecare din grupul respectiv .Unele grupuri sunt foarte mari incluzand cateva sute de persoane , altele includ numai cateva zeci de persoane .

Procesorul de liste va ofera in plus posibilitatea sa primiti emailurile sub forma digest , adica toate mesajele primite intr-o zi sa fie grupate intr-un singur email.

Inainte de a incepe transmiterea unor mesaje la lista de discutii , trebuie sa " panditi " si sa cititi mesajele trimise de altii . Deci priviti ceea ce fac altii , inainte de a va face cunoscuta prezenta online .
In mod obisnuit , instructiunile de utilizare ale unei liste sunt incluse in emailul initial .
Daca tot mai aveti nelamuriri puteti sa cititi pagina cu raspunsurile la cele mai frecvente intrebari ( FAQ ) , atasata listei respective .

Dupa ce ati vazut ce au trimis ceilalti participanti la discutii si v-ati facut o idee generala despre ce anume este acceptabil puteti incerca sa trimiteti un mesaj .
Asteptati sa puna cineva o intrebare la care stiti sa dati un raspuns bun si dupa aceea raspundeti cat mai complet posibil si cat mai amabil .
Daca veti da raspunsuri corespunzatoare , in scurt timp veti fi recunoscut ca un expert iar corespondentii dvs. vor vizita si situl dvs. pentru a primi informatii suplimentare .

Avantajele listelor de discutii

  • aveti posibilitatea sa deveniti cunoscut ca un specialist in domeniul dvs. de activitate .
    In afara de moderatorul listei exista unul sau mai multi participanti care transmit mai multe mesaje , care au initiative si idei interesante si sunt foarte apreciati . Acestia reprezinta adevarati lideri de opinie .Cu timpul puteti deveni si dvs. unul dintre acesti oameni .
  • puteti creste traficul catre situl dvs. prin folosirea fisierului semnatura.
  • va imbogatiti cunostintele despre un anumit subiect
  • intrati in contact cu alti oameni , care au aceleasi pasiuni si interese ca si dvs,

    Si dvs. , puteti sa va inscrieti la lista de discutii despre afacerile pe Internet , pe care am initiat-o la YAHOO!Groups , introducand adresa de email in casuta din stanga paginii .

Mai multe informatii despre setarea , modul de functionare si promovarea listelor de discutii le puteti gasi in articolele urmatoare :

Liste de discutii
Liste de corespondenta
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri