AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Machetare»  Grafica»  Logo

Logo

            Un logo este un nume, un simbol sau o marcă inregistrată a unei companii sau organizaţii. S-a constatat că o imagine bine aleasă are un impact mult mai puternic decat cuvintele. De aceea, logo se foloseste pentru proiectarea imaginii firmei repective şi stimularea memoriei vizuale a audientei. In general, el reprezintă o recunoaştere internaţională a unui nume de marcă sau a unei companii.

Din acest motiv, un logo trebuie să fie unic şi uşor de recunoscut. Cand îl vad, oamenii trebuie să aibă reprezentarea vizuală a companiei sau afacerii respective . De aceea, nu este recomandat să utilizaţi  imagini sau tipuri de fonturi comune. Căutaţi să fiţi creativ si să vă folosiţi imaginaţia.

In plus, un logo trebuie să fie astfel realizat incat să poată fi folosit atat intr-o pagina web cat si pe materialele promotionale tipărite. De aceea, el trebuie sa fie cat mai simplu .Creati mai multe versiuni, folosind culori, tipuri de fonturi si dimensiuni diferite. In final, alegeţi varianta care vi se pare cea mai reprezentativă pentru firma sau afacerea respectivă.
După ce aţi inserat logo-ul în pagina web, nu uitaţi să folosiţi atributul “
ALT” , care desemnează un text alternativ care este afişat atunci cand imaginea nu este încărcată. Acest text nu trebuie să fie o simplă descriere a imaginii respective. Astfel, atributul “ALT” asociat logo-ului unei companii cu numele XZY trebuie să fie scris simplu “Compania XZY”.

 

Clasificare :


Un logo poate fi realizat in mai multe feluri :


  • un simplu text
  • o imagine stilizata cu numele companiei respective
  • un text in jurul unei imagini
  • un simbol
  • o combinatie a acestora

 

Căutati sa folositi reprezentari diferite , alcatuite din text si/sau imagini pana veti obtine efectul dorit . Simbolul reprezinta o imagine care da o reprezentare abstracta asupra firmei sau afacerii respective . In acelasi timp , simbolul lasa loc la interpretari si speculatii din partea cititorilor . In cazul folosirii unui simbol , acesta trebuie sa fie foarte bine ales.

De asemenea , puteti sa folositi o combinatie intre un scurt text ( sau chiar o abreviere a numelui firmei ) si un simbol sau o imagine reprezentativa .

In final , totul depinde numai de imaginatie si de cunostintele pe care le aveti in folosirea unui editor grafic
Daca veti reusi sa creati un logo simplu , unic si atractiv , vizitatorii nu vor ezita sa asocieze  acest logo cu imaginea sitului pe care l-ati creat .


Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri