AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Machetare»  Grafica»  Fundal

Fundal

In timp ce navigati pe Internet probabil ati vazut multe pagini web a caror citire este greoaie si obositoare . Acest lucru se intampla deoarece a fost ales un fundal necorespunzator .
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca unele pagini sunt total inestetice datorita alegerii ca fundal a unor imagini pretentioase si total neinspirate.

Alegerea fundalului

Atunci cand alegeti un fundal pentru paginile dvs. , trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte :
alegeti cu grija culorile fundalului sau culoarea dominanta , pentru a nu interfera cu culoarea textului
folositi pentru text si fundal culori contrastante , care sa permita citirea usoara a continutului ( cea mai buna optiune , din punct de vedere al lizibilitatii , ramane folosirea unui fundal alb si text negru )
daca folositi imagini pentru fundal , folositi fisiere GIF sau JPEG de dimensiuni mici ,pentru a reduce la minimum timpul de incarcare a paginii

In cartea "Proiectarea paginilor web" veti afla mai multe informatii despre modul de alegere al fundalului , care sunt culorile care trebuie folosite precum si adresele unor pagini web unde puteti gasi imagini pentru fundal. Exemplu de sit web


Am ales sa folosesc in coloana din dreapta o imagine pentru fundal in nuante de albastru deschis.
Pentru aceasta imagine am asigurat o compresie maxima a fisierului GIF. De asemenea, am folosit atributul BGCOLOR="blue" pentru coloana din stanga unde am folosit fundalul.
Aceasta inseamna ca pentru vizitatorii sitului care au dezactivata optiunea de vizualizare a imaginilor va apare un fundal de culoare albastru deschis in coloana respectiva.

In partea stanga, acolo unde este inserat continutul propriu-zis al paginii web, am ales un fundal alb pentru a asigura o lizibilitate maxima a textului.

Bineinteles ca fiecare isi poate alege, in functie de preferintele proprii si de stilul general al paginii web, culoarea sau imaginea folosite pentru fundal.
Important este ca aceste elemente sa nu fie prea stridente si sa asigure o buna imagine pentru pagina respectiva.
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri