AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Programare»  Editoare grafice

Editoare grafice

Pentru a adăuga un efect mai mult sau mai puţin deosebit sau o notă personală unei imagini trebuie să folosiţi un editor grafic. In prezent, există multe astfel de programe care fac viaţa webdesignerilor mult mai usoară. Acestea permit efectuarea urmatoarelor operaţii:

  • să editaţi sau să retuşaţi imagini deja existente
  • să recompuneti o imagine folosind alte obiecte sau alte imagini
  • să creaţi o noua imagine folosind uneltele puse la dispozitie de editorul grafic
  • să realizaţi grafica pentru web

Aceste aplicaţii oferă astfel majoritatea funcţiilor si opţiunilor necesare prelucrarii de imagini la un nivel profesional, precum si suportul aferent acestora. Oferă de asemenea, funcţii pentru desenare si pentru crearea de grafica pentru web.

Interfeţele grafice permit accesarea principalelor opţiuni şi a instrumentelor de desenare. Ele sunt deosebit de ergonomice şi oferă un spaţiu de lucru  bine structurat si facil. De obicei, bara de unelte de sub meniuri va fi diferită īn funcţie de operaţiile pe care le efectuaţi. Efectele de text sunt interesante şi oferă multiple posibilităţi.

In plus, se pot aplica o multime de efecte speciale ca de exemplu : efecte de iluminare, distorsiuni, efecte de lupă, etc. In general, aceste programe permit utilizarea layer-elor , ceea ce duce la obtinerea unor imagini deosebite. Unele aplicatii dispun de filtre de optimizare a imaginilor sau de conversie in formate optimizate, pentru transmisia imaginilor pe Internet.  Documentaţia tehnică aferentă fiecărui program este bine organizată şi cuprinzătoare.  Ea permite utilizatorilor să-şi insuseasca diferitele facilităţi si opţiuni, care sunt explicate in detaliu.

Printre cele mai performante editoare grafice, se pot enumera :

  1. Jasc PaintShopPro   (http://www.jasc.com  )
  2. Adobe Photoshop     (http://www.adobe.com )
  3. Ulead PhotoImpact  (http://www.ulead.com )
  4.  Macromedia FireWorks (http://www.macromedia.com )
  5.  Corel PhotoPaint       (http://www.corel.com  )

Macromedia Fireworks este unul dintre primele programe dedicate exclusiv graficii web. Fiind realizat de aceeaşi firmă ca şi Dreamweaver, are multe trăsături comune cu acest editor HTML.

De exemplu, dispune de o paletă History cu care se poate lucra īn acelaşi mod.
Paleta de optimizare permite diverse setări pentru comprimarea fişierelor grafice rezultate iar fereastra de dialog pentru introducerea textului permite vizualizarea textului in cazul īn care se folosesc fonturi diferite. 
Button Editor este o unealtă cu care se pot crea foarte uşor butoane. Fereastra de dialog a acestui editor conţine pagini pentru fiecare dintre cele trei opţiuni: Up, Down şi Over. De asemenea, butonul realizat poate fi apoi pre-vizualizat fără a se deschide un browser extern sau poate fi introdus īn paleta Library pentru a putea fi apoi reutilizat īn alte pagini web.

Īn plus, există controale similare celor din Photoshop pentru ajustarea strălucirii, contrastului şi saturaţiei. Fireworks dispune de multe alte facilităţi şi opţiuni care-l recomandă ca pe o unealtă deosebit de puternică pentru cei care vor să-şi realizeze propriile imagini grafice sau animaţii.


Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri