AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Programare»  Editoare HTML

Editoare HTML


Puteti sa realizati un sit web chiar daca nu stiti HTML . Pentru aceasta aveti nevoie de un editor HTML . Acestea se impart in doua categorii :

  1. Editoare de tipul WYSIWYG ( What You See Is What You Get ) , sau in traducere : Ceea ce vezi este ceea ce obtii
  2. Editoare in cod HTML

Editoare WYSIWIG

Aceste editoare se pot folosi foarte usor chiar si de catre incepatori . Desi au foarte multe optiuni si butoane , realizarea unei pagini web simple este relativ usoara . Aceasta cu atat mai mult cu cat aveti la dispozitie sabloane ( templates ) .

Tot ce aveti de facut este sa copiati textul pe care-l aveti deja pregatit intr-un editor text ( MSWord ) ,sa adaugati cateva imagini , legaturi si pagina web este gata .
Bineinteles ca se pot realiza si situri web mai complexe , dar pentru acest lucru aveti nevoie de o documentatie despre editorul respectiv sau sa studiati cu atentie meniul Help .

Dezavantajele acestor editoare WYSIWIG sunt :

  • nu aveti prea mult control asupra modului cum va arata in final situl dvs.
  • nu va permit sa realizati o programare HTML avansata
  • fisierele pe care le produc sunt mai mari decat in mod normal deoarece sunt adaugate unele specificatii care nu sunt necesare intotdeauna

    Exemple de aceste editoare sunt : Microsoft FrontPage si Netscape Composer .

Editoare in cod HTML

Daca stiti limbajul HTML si doriti sa editati o pagina web in mod profesionist , puteti sa folositi aceste editoare . La fel ca si editoarele WYSIWIG , si acestea va permit sa vizualizati cum va arata pagina web pe care o realizati . In plus , au o gramada de alte facilitati care va usureaza munca de machetare si realizare a unei pagini web .

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre editoarele in cod HTML si sa incarcati versiunile shareware puteti sa accesati siturile urmatoare :

Macromedia Dreamweaver
AdobeGoLive
HotDog
NetObjects Fusion
HotMetal Pro

Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri