AfaceriAfaceri
Planificare
Produs
Webdesign
E-commerce
Promovare
Comanda
Afaceri 
Webdesign»  Machetare»  Multimedia

ELEMENTE MULTIMEDIA

 

Există foarte multe standarde multimedia şi plug-in-uri pe Internet. Majoritatea browserelor web acceptă trei tipuri de fisiere audio: WAV, AU şi MIDI. MIDI reprezintă cel mai potrivit format audio pentru web. Īn acest caz volumul, diversele nuanţe ale sunetului, numele instrumentului sunt transmise prin reţea. Interpretarea sunetului ramane īn sarcina calculatorului şi pentru acest lucru are nevoie de datele continute in fisierul MIDI.

Īn această problemă opiniile sunt impărţite. Mulţi webdesigneri sunt de părere că fişierele audio nu ar trebui să fie folosite la crearea paginilor web. Pe de altă parte, avand in vedere că majoritatea PC-urilor sunt dotate cu plăci de sunet, fişierele multimedia se pot folosi totuşi īntr-o proporţie rezonabilă.
            Un standard īn ce priveşte ascultarea muzicii pe Internet este oferit de programul RealAudio. Majoritatea serverelor web pot să lucreze cu acest format dar pentru a rula fişierul de sunet trebuie să faceţi un download .
In ultimul timp s-au dezvoltat tehnici noi, cum este de exemplu Flash, produs de firma Macromedia. Prin această tehnică se obţine un raport de compresie a sunetului mult imbunătăţit. Fundalul sonor existent in filmele Flash poate fi activat cu un simplu click de mouse.

Dacă vreţi să utilizaţi fişierele audio ca un fundal sonor, este recomandat să oferiţi controlul utilizatorilor, permitandu-le să pornească sau să oprească sunetele respective atunci cand doresc. Bineinţeles că ele trebuie să fie atent selectate şi nu trebuiesc folosite numai pentru a vă face cunoscute, in pagina web, preferinţele  muzicale.
Nu trebuie uitat faptul că folosirea unor fişiere multimedia ( care in general sunt de mari dimensiuni ) duce la creşterea substantială a perioadei de incărcare a paginii web. Astfel, un fisier audio WAV de numai 30 secunde ocupă aproximativ 150 Kb iar un fisier video de aceeaşi lungime ocupă cativa Mb.

 

Mai multe informaţii şi resurse gratuite referitoare la elementele multimedia le puteţi obţine accesand următoarele situri web:

http://www.zeldman.com/faq3f.html
http://www.boogiejack.com/sounds.html
http://www.cabelov.com/midi/midixbbm.shtml
http://www.builder.cnet.com/Authoring/Audio/
http://www.harmony-central.com/MIDI/
http://www.hometurf.com/backmidi.html
http://www.prs.net/midi.html
http://www.soundamerica.com/
http://www.midifarm.com/
Pe noi ne intereseaza parerea dumneavoastră! Exprimaţi-vă obiectiv în legatura cu articolul de mai sus.
Vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.
Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
Cod Securitate


AfaceriAfaceri